Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Plaja din inima munților Apuseni, care le aminteşte turiștilor de Thailanda. Cum se ajunge la Șuncuiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Plaja din inima munților Apuseni, care le aminteşte turiștilor de Thailanda. Cum se ajunge la Șuncuiuș

În România există o plajă interesantă, săpată în inima munţilor, care i-a dus pe mulţi cu gândul la exoticul Krabi din Thailanda. Este vorba de plaja Şuncuiuş, în judeţul Bihor, unde a fost amenajată o plajă de o frumuseţe rară chiar în inima Apusenilor, scrie site-ul Călător în Bacheţi, care compară acest loc cu exoticul Krabi din Thailanda.

Peninsula Krabi şi Phuket sunt două dintre destinaţiile la mare căutare printre turiştii care aleg să-şi petreacă vacanţa în paradisul thailandez. Mult mai aproape şi mult mai la îndemână pentru români, chiar în România, există o plajă care le aminteşte unora de celebra Krabi.

Amintind de nisipul fin şi de imaginea care îi duce pe mulţi cu gândul, departe, la Thailanda, în primul rând datorită stâncii care seamănă izbitor cu o formaţiune similară din Krabi. „Vinovat” este Crişul, care a săpat forme de neuitat în stâncile din zonă.

Diferenţa este că Şuncuiuş nu este la mii de kilometri de Bucureşti sau Cluj, ci relativ aproape, în special de ultimul. Pe de altă parte, este adevărat că plaja din România este incomparabil mai mică, iar în locul oceanului de azur e udată de râul Criş. Din Capitală se ajunge pe traseul Bucureşti – Alba – Cluj – Huedin – Negreni – Şuncuius, iar distanţa este de 544 de kilometri. Clujenii sunt şi mai norocoşi, pentru că au de parcurs doar 103 km până la locul amintit.

Pe lângă plaja de neuitat, amatorii de caţărări montane au câteva trasee de via ferata, pentru toate nivelurile, amenajate chiar în apropiere. De asemenea, iubitorii de drumeţii montane au la dispoziţie numeroase trasee de nivele diferite de dificultate. Amatorii de senzaţii tari nu vor rata provocare de a face rafting pe râul Criş, iar speologii au o mulţime de opţiuni în apropiere.

Sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș

Ioana Neag

Publicat

în

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș Bibliotecarul hunedorean Avram Iancu, a navigat 87 de km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș, la invitația lectorului universitar Horea Nascu. ”Crăișorul apelor”, așa cum a fost numit în urma performanțelor sale, Avram Iancu s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea