Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Peste 700 de participanți din toate colțurile țării și de peste hotare, la Alba Iulia City Race 2018. CLASAMENTUL competiției

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Competiția atletică “Alba Iulia City Race” a fost o reușită încă înainte de a începe, prin numărul record de participare, cu peste 730 de concurenți, din toate colțurile țării și de peste hotare, alergători din Kenya, dar și peste 200 de copii.

A fost o ediție specială, prin care s-au celebrat cei 100 de ani de la Marea Unirea prin logo-ul inscripționat  pe tricouri. În premieră pentru o cursă din România, în kiturile celor de la semimaraton, crosul Star Transmission și Cursa Cetății Selgros, adică în cursele rezervate seniorilor, s-a găsit tricou tehnic oficial Compressport.

Au fost competitori de toate vârstele, profesioniști sau amatori, înscriși la cele patru curse (cei mai mulți la semimaraton), care s-au bucurat de o competiție devenită un “brand” pentru municipiul reședință de județ. Startul s-a dat într-un mod devenit tradițional, cu tunul, din Piața Cetății Alba Carolina.

Clasament Alba Iulia City Race 2018:

Semimaraton (21 km):

Masculin

  1. Kibet Rop Abel
  2. Tue Hosea Kiplagat
  3. Adrian Garcea

Feminin

  1. Mbatha Ruth Nundu
  2. Matebo Cuth Chemisto
  3. Adela Paulina Baltoi

Crosul Star Transmission (10 km):

Masculin

  1. Mihail Bizniuc
  2. Peter Daniel Herman
  3. Rares Miklos

Feminin

  1. Paula Claudia Todoran
  2. Alina Boholtan
  3. Diana Panța

Cursa Cetății Selgros (2700 m)

Masculin

  1. Eduard Birgoz
  2. Alexandru – Ioan Teodorescu
  3. Cosmin Iulian Grigorescu

Feminin

  1. Iulia Marginean
  2. Silvia Obrejan
  3. Daria Marginean

Premiile acordate celor mai bine clasaţi sunt următoarele: *semimaraton la open (general masculin şi general feminin): locul 1 – 1400 de lei, locul doi – 1100 de lei, locul trei – 900 de lei, locul 4 – 600 de lei, locul 5 – 400 de lei, locul şase – 300 de lei; pe categorii de vârstă (masculin şi feminin): locul întâi – 300 de lei, locul doi – 200 de lei, locul trei – 100 de lei; se acordă două bonsuri financiar, masculin și feminin (500 de lei) pentru un nou record al traseului; *cros Star Transmission (10 kilometri): la open (general masculin şi general feminin): locul 1 – 600 de lei, locul doi – 400 de lei, locul trei – 300 de lei; pe categorii de vârstă (masculin şi feminin): locul întâi – 300 de lei, locul doi – 200 de lei, locul trei – 100 de lei; *cursa populară Selgros (2,7 kilometri, în limitele Cetății Alba Carolina): primele trei poziţii la open masculin şi feminin – vouchere/ echipament sportiv; cel mai bine clasat competitor din Alba (masculin sau feminin), la semimaraton şi cros – premiu de 200 de lei.

La ora 10.00 s-a dat startul comun pentru semimaraton și cros, iar la ora 10.05 a debutat cursa populară (ce s-a desfășurat în Șanțurile Cetății). Cei mici au concurat în “Kids Race”, începând cu ora 14.00. Ceremonia de premiere a început în jurul orei 16.00-16.30, în zona statuii lui Mihai Viteazul (competitorii clasaţi pe podium au avut parte de „flower ceremony”). Dacă în anii anteriori Ana Maria Brânză şi Marian Oprea au fost desemnaţi ambasadorii întrecerii de anvergură, care promovează prin sport imaginea Capitalei de Suflet a României, de data aceasta nu s-a mai apelat la “un nume”, la fel ca și în 2017.

Și în 2018, organizarea aparţine Primăriei municipiului Alba Iulia, în colaborare cu Asociaţia „Sport la orice vârstă”, iar cuantumul premiilor a ajuns la 20.000 de lei, bugetul total al concursului cifrându-se la aproximativ 200.000 de lei. Printre cei mai buni “tricolori” prezenți s-au numărat Nicolae Soare (campion național la 5000 metri, 10.000 metri și semimarraton), Paula Todoran (multiplă campioană națională), Ștefan Gavril (semifondist din Brașov, care locuiește în Italia), sau localnica Alina Boholțan.

[nggallery id=6162]

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea