Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Peste 500 de elevi de gimnaziu și liceu din Alba Iulia, Sebeș, Aiud și Stremț au primit sfaturi, direct de la poliţişti, în domeniul prevenirii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 500 de elevi de gimnaziu și liceu din Alba Iulia, Sebeș, Aiud și Stremț au primit sfaturi, direct de la poliţişti, în domeniul prevenirii

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin structurile cu atribuții în domeniul prevenirii, continuă activităţile dedicate creșterii siguranței tinerilor. Peste 500 de elevi de gimnaziu și liceu din Alba Iulia, Sebeș, Aiud și Stremț au primit sfaturi, direct de la poliţişti.

În perioada 10-13 octombrie 2022, polițiștii Biroului Siguranță Școlară și cei ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună cu specialiști din cadrul Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Alba Iulia au desfășurat acțiuni informativ – preventive în 6 unități de învățământ gimnazial și liceal din județul Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Astfel, peste 90 de elevi ai Colegiului Național ”Horea Cloșca și 53 de elevi ai Liceului Teoretic din Teiuș au fost informați în legătură cu pericolul reprezentat de consumul de substanțe interzise.

La Colegiul Tehnic din Aiud, pe lângă temele dedicate prevenirii consumului de substanțe interzise și a victimizării din fapte ilicite, a fost abordat și subiectul specific domeniului protecției animalelor. Cu precizări au venit polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba care au explicat normele legale incidente acestui domeniu și au prezentat cazuri concrete, din activitatea lor.

La Școala Gimnazială ”Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia și la Școala Gimnazială ”Timoteiu Ovidiu Târnu” din Stremț, au fost prezenți și polițiștii Serviciului Rutier care, cu ajutorul laboratorului mobil de educație rutieră, au explicat regulile de circulație de care trebuie să țină seama cei mai mici participanți la traficul rutier.

Peste 50 de elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 2 din Sebeș au discutat cu polițiștii despre comportamentele agresive care se pot manifesta atât în interiorul, cât și în afara unităților de învățământ dar și despre siguranța în mediul on line. Reprezentantul Centrului Regional de Prevenire și Consiliere Antidrog Alba Iulia le-a explicat, pe înțelesul lor, efectele devastatoare ale consumului de substanțe psihoactive.

Siguranța tinerilor este prioritate a Inspectoratului de Poliție Județean Alba, iar prin temele abordate în cadrul activităților desfășurate în unitățile de învățământ se încearcă abordarea unei game cât mai largi de probleme, în scopul prevenirii victimizării acestora.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Primăria Alba Iulia cumpără 15 căsuţe de lemn pentru Târgul Sărbătorilor de Iarnă 2022-2023: Care este valoarea achiziției

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria Alba Iulia cumpără 15 căsuţe de lemn pentru Târgul Sărbătorilor de Iarnă 2022-2023: Care este valoarea achiziției

Primăria municipiului Alba Iulia intenționează să achiziționeze prin cumpărare directă, 15 căsuţe de lemn pentru festivităţile din sezonul de iarnă 2022-2023 din Cetatea Alba Carolina.

Valoarea totală estimată a achiziţiei este de 150.000 lei, fără TVA.

Caracteristi:

Elit - Gustul Desăvârșit

– dimensiuni L 300 cm x 1200 cm x h 190 cm la perete si h 235 cm la coama
– culoarea alb
– perete simplu confecţionat din lambriu de 2-2,5 cm prins pe ramă de 4-4,5 cm
– uşă pentru aprovizionare pe partea laterală
– oblon în partea din faţă care la deschidere are rol de pult

Târgul Sărbătorilor de Iarnă din Alba Iulia va fi din nou în latura de Vest a Cetății, va avea toate ingredientele cum ar fi patinoar și locuri de distracție pentru copii, dar și un nou aranjament al luminilor și al căsuțelor celor care oferă bunătăți și dulciuri celor care vin acolo.

Potrivit primarului Gabriel Pleșa se va încerca deschiderea Târgului în jurul datei de 6 decembrie, de ziua Sfântului Nicolae.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Prefectul județului Alba, vizită de lucru pe DN1, la lucrările de modernizare. „Continuăm să creăm cele mai bune condiții de trafic”

BONTEA Alexandru

Publicat

în

FOTO| Prefectul județului Alba, vizită de lucru pe DN1, la lucrările de modernizare. „Continuăm să creăm cele mai bune condiții de trafic”

Prefectul Nicolae Albu a fost prezent astăzi pe tronsonul de 21 de km al DN1 între Alba Iulia și Aiud, unde se execută lucrări de modernizare.

„Deși mare parte din traficul interjudețean (Alba – Cluj) a fost preluat de autostrada A10, noi continuăm să creăm cele mai bune condiții de trafic pe drumurile naționale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pe DN1, între Alba Iulia și Aiud, pe sectorul cuprins între km 386+660 – km 406+950, se execută lucrări specifice de modernizare (frezare și covor asfaltic MAS16), lucrările având ca termen de finalizare data de 20.11.2022.

Astăzi, în prezența d-lui. Liviu Hondola, șeful secției Drumuri Naționale Alba, am verificat calitatea lucrărilor și m-am asigurat că se respectă întocmai termenele stabilite pentru execuția lor.

Această lucrare completează lucrările de modernizare pe care ne-am angajat să le efectuăm, în luna august 2022 finalizându-se și asfaltarea drumului național 14B care leagă Municipiul Blaj de limita cu județul Sibiu”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Începe amenajarea spațiilor verzi create de-a lungul infrastructurii rutiere la Cugir. Peste 50 de pomi vor fi plantați pe străzile recent asfaltate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începe amenajarea spațiilor verzi create de-a lungul infrastructurii rutiere la Cugir. Peste 50 de pomi vor fi plantați pe străzile recent asfaltate.

Peste 50 de pomi vor fi plantați în perioada următoare pe străzile I. Creangă, Rozelor și 1 Decembrie. Recent asfaltate, modernizarea acestor străzi continuă cu amenajarea spațiilor verzi create de-a lungul infrastructurii rutiere.

Elit - Gustul Desăvârșit

De săptămâna trecută s-a lucrat la pregătirea terenului, s-a completat cu sol nutritiv și s-a însămînțat cu gazon, urmând ca în perioada următoare să fie plantați pomi în zonele verzi care permit acest lucru. S-a optat pentru pomi cu rădăcină pivotantă, care cresc adânc, fără să se extindă prea mult, astfel încât să nu fie afectată structura drumului.

Plantări similare se vor face și pe strada Victoriei, atât pe porțiunea deja modernizată (de la ieșirea din oraș până la calea ferată), cât și pe porțiunea din interiorul localității, unde lucrările vor demara în viitor. Mulți dintre copacii deja existenți vor fi înlocuiți cu anumite tipuri de pomi cu dezvoltare verticală, care asigură integritatea străzii.

Reamintim că 13 străzi din rețeaua de transport public de călători sunt în proces de modernizare prin proiectul european „Reducerea emisiilor de carbon bazată pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă”. În baza acestuia sunt asfaltate carosabilele, reabilitate și extinse trotuarele, sunt înfințate piste de biciclete, amenajate spații verzi și sunt reorganizate intersecțiile în zonele cu risc ridicat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea