Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Peste 500 de copii și adolescenți din taberele din Alba au primit sfaturi legate de siguranță de la polițiști

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În ultimele două săptămâni, peste 500 de copii și adolescenți, aflați în taberele de agrement din Ighiu, Albac și la școlile de vără din Pătrânjeni, Zlatna și Micești, Alba Iulia, au luat parte la întâlniri în cadrul cărora au fost abordate subiecte legate de siguranță.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară, alături de cei ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei ai Serviciului Rutier din Inspectoratul de Poliție județean Alba și specialiști ai Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba Iulia au organizat noi sesiuni informativ – preventive.

Minorilor li s-a recomandat să fie foarte atenți la ce se întâmplă în jurul lor, să nu intre în vorbă cu necunoscuții și să nu plece nicăieri împreună cu aceștia, să nu accepte să facă parte dintr-un grup de prieteni care au obiceiuri nesănătoase (consumă alcool sau tutun) și să nu cadă în capcana consumului de substanțe interzise.

Într-o lume tot mai digitalizată, în care tehnologia acaparează din ce în ce mai multe domenii de activitate și sfere de interes, relațiile interumane ajung să depindă, într-o mai mare măsură, de comunicarea virtuală decât de cea față în față, de aceea, tinerii au fost îndrumați să fie precauți și să nu creadă tot ceea ce află de la prietenii virtuali pe care nu îi cunosc și în viața reală. În spatele unei fețe prietenoase se poate ascunde o persoană care poate avea cele mai rele intenții, care îl poate transforma, pe un copil naiv, în victima sigură a unor infracțiuni grave.

Adolescenții au fost încurajați să discute cu părinții și profesorii și să le ceară ajutorul atunci când sunt amenințați ori șicanați, să-și trateze colegii cu respect și toleranță, să comunice civilizat și să nu dea curs provocărilor.

Polițiștii le-au reamintit copiilor regulile de deplasare pe drumurile publice în calitate de pietoni și importanța respectării normelor rutiere, iar prin jocuri interactive regulile au fost repetate și puse în practică.

La o parte dintre activitățile desfășurate în această perioadă în tabere și școli de vară, au luat parte și polițiștii grupei canine din cadrul Serviciului de Ordine Publică, care au executat, împreună cu câinii de serviciu, demonstrații care au pus în valoare capacitatea de intervenție a echipelor precum și polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale care au explicat capacitatea și rolul polițiștilor din structura pe care o reprezintă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MESAJE de PAŞTE 2024 haioase. Cele mai amuzante și „funny” urări de trimis prietenilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE DE PASTE HAIOASE • MESAJE de PASTE 2024 amuzante. SMS-uri haioase de Sfintele Paşti • URARI și FELICITARI de PASTE hazlii Ai un prieten cu simţul umorului dezvoltat? Dacă da,  atunci nu ezita să-i trimiţi un mesaj funny în perioada sărbătorilor pascale.  Cu siguranţă îi vei aduce zâmbetul pe buze. Iată câteva exemple de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea