Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Peste 300 de participanţi la Geneva, la proiectul Inter Art Aiud dedicat marcării celei de-a 60-a aniversări a României ca stat membru al ONU

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

inter art aiud la geneva16În acest sfârşit de martie, la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva a avut loc vernisajul Expoziţiei Internaţionale “Conexiuni Interculturale”, cuprinzând lucrări semnate de 94 de artişti din 60 de ţări, de pe toate continentele lumii. Dintre cei care au expus, 30 de artişti au reprezentat salonul de artă românească contemporană. A fost vernisată şi expoziţia personală “Culoarea viselor”, de Ştefan Balog.

 Evenimentul cultural s-a desfăşurat pe parcursul săptămânii 23-27 martie, şi se circumscrie seriei de manifestări organizate de Ministerul Afacerilor Externe pentru marcarea celei de-a 60-a aniversări a României ca stat membrual Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Vernisajul a avut loc în prezenţa doamnei Ruth Hahn-Weinert, şefa Cabinetului de Activităţi Culturale – ONU Geneva, reprezentând pe domnul Michael Moller, director general, a domnului Lilian Zamfiroiu, preşedintele Institutului Cultural Român, a doamnei ambasador Maria Ciobanu, reprezentantul permanent al României la ONU şi a domnului Ştefan Balog, preşedintele Fundaţiei Inter-Art.

Au participat de asemenea la expoziţie:Liviu Pop – ministrul delegat pentru dialog social, Lacziko Eniko – secretarul de stat coordonator al Departamentului pentru Relaţii Interetnice din cadrul Secretariatului General al Guvernului României, Anca Opriş – ambasadorul României în Elveţia, Guido Gianasso – consulul onorific al României la Geneva.

Ceremonia de inaugurare a mai cuprins:

– Lansări de carte şi album: „Imagini din Aiudul de altădată” (de Robert Lixandru şi Ioan Hădărig) şi „Aripile cerului“ (de Ioan Hădărig)

– Recital de muzică românească, oferit de Daniel Avram

– Degustare de vinuri româneşti din regiunea Transilvaniei

 Din delegaţia Inter-Art au făcut parte: Ştefan Balog, preşedinte; Ioan Hădărig, director artistic; Robert Lixandru, secretar general; Zoltan Balog, vicepreşedinte; Daniel Avram, interpret de muzică folk. Au fost prezenţi la vernisajul expoziţiei şi artiştii plastici : Ozlem Kalkan Erenus (Turcia), Catherine Chretien (Franţa), Horhat Miklos (Aiud, România), Horhat Kund Lehel (Aiud, România)

 Manifestarea s-a desfăşurat în prezenţa a peste 300 de participanţi: ambasadori, corp diplomatic, reprezentanţi şi oficiali, presa, reprezentaţi şi membri ai comunităţii româneşti, public iubitor de artă.

Organizatorii manifestărilor au fost: Ministerul Afacerilor Externe, Misiunea Permanentă a României pe lângă Oficiul Naţiunilor Unite de la Geneva şi organizaţiile internaţionale cu sediul în Elveţia, Institutul Cultural Român, Departamentul pentru Relaţii Internetnice, Secretariatul General al Guvernului, Fundaţia „Inter-Art” Aiud, Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba, Primăria-Consiliul Local Aiud.

“Purtând marca Inter-art Aiud evenimentul a suprins prin numărul important de artişti din întreaga lume participanţi la o expoziţie, prin diversitatea culturală şi de abordare artistică, prin conceptul inedit propus. A fost un succes de receptare critica şi de participare la o expoziţie organizată la sediul ONU din Geneva, Elveţia…”

[nggallery id=219]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Tânăr de 28 de ani, din Blaj, prins de polițiști în timp ce conducea o motocicletă neînmatriculată și fără a avea permis de conducere. S-a ales cu dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tânăr de 28 de ani, din Blaj, prins de polițiști în timp ce conducea o motocicletă neînmatriculată și fără a avea permis de conducere. S-a ales cu dosar penal Un tânăr de 28 de ani, din Blaj, a fost prins de polițiști în timp ce conducea o motocicletă neînmatriculată și fără a avea permis de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea