FOTO: Peste 150 de participanți la concursul de călărie și hipoterapie organizat de Asociația Recuperare și Agrement prin călărie Leorinț

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Asociația Recuperare și Agrement prin călărie Leorinț a organizat sâmbătă, 20 octombrie evenimentul sub această denumire , la acest concurs de călărie și hipoterapie au participat 50 de copii, 18 elevi ai Colegiului Național Bethlen Gábor din Aiud și spectatori , părinții copiilor , fiind în total peste 150 de partcipanți.

Probele la care au participat copiii au fost de gimnastică pe cal, călărie  individuală pe un traseu cu obstacole și a fost introdus o probă de îndemânare în care părinții au preluat rolul terapeuților, tatăl ducea calul iar mama explica copilului ce are de făcut, respectiv sarcina de executat, iar voluntarii au fost pe teren explicând și ajutând părinții.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Probele de călărie au fost continuate de două concursuri părinte –copil și concursul pe familii. Au partcipat peste 20 de perechi în fiecare probă , interesul fiind foarte mare iar copii erau foarte fericiți că pot concura cu părinții , împreună au reușit să rezolve fiecare probă , iar câștigătorii au primit vouchere din partea Star Medica.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

La sfârșit toți participanții au primit medalii și diplome.A fost o zi de neuitat pentru copiii participanți fiindcă au fost împreună copii sănătoși cu copii cu abilități diferite , iar copiii cu părinții și caii oferind un prilej și un mediu favorabil pentru a se bucura de această lume minunată a cailor.

Proiectul de tineret finanțat de MTS/DJST/DSTMB ,,Împreună în lumea minunată a cailor!!!,, se derulează în perioada 01.09.2018-31.10.2018, iar prin acest proiect au fost informați 18 elevi și 10 voluntari astfel au fost organiizate workshopuri și au participat la ședințe de hipoterapie .Au înțeles ce înseamnă hipoterapia, șansele de recuperare la copiii cu dizabilități. Scopul proiectului este implicarea voluntarilor si  tinerilor de liceu  în  înțelegerea recuperarea,supravegherea,educarea și facilitarea integrării în societate a tinerilor si copiilor cu afecțiuni psihice,dizabilități senzoriale,fizice,prin creșterea calității vieții.

La terminarea proiectului elevii au întrebat dacă ne mai întîlnim fiindcă atât de mult le-a plăcut atât partea teoretică cît și partea practică iar concursul a fost o experiență de neuitat.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419