Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Peste 150 de participanți la concursul de călărie și hipoterapie organizat de Asociația Recuperare și Agrement prin călărie Leorinț

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asociația Recuperare și Agrement prin călărie Leorinț a organizat sâmbătă, 20 octombrie evenimentul sub această denumire , la acest concurs de călărie și hipoterapie au participat 50 de copii, 18 elevi ai Colegiului Național Bethlen Gábor din Aiud și spectatori , părinții copiilor , fiind în total peste 150 de partcipanți.

Probele la care au participat copiii au fost de gimnastică pe cal, călărie  individuală pe un traseu cu obstacole și a fost introdus o probă de îndemânare în care părinții au preluat rolul terapeuților, tatăl ducea calul iar mama explica copilului ce are de făcut, respectiv sarcina de executat, iar voluntarii au fost pe teren explicând și ajutând părinții.

Probele de călărie au fost continuate de două concursuri părinte –copil și concursul pe familii. Au partcipat peste 20 de perechi în fiecare probă , interesul fiind foarte mare iar copii erau foarte fericiți că pot concura cu părinții , împreună au reușit să rezolve fiecare probă , iar câștigătorii au primit vouchere din partea Star Medica.

La sfârșit toți participanții au primit medalii și diplome.A fost o zi de neuitat pentru copiii participanți fiindcă au fost împreună copii sănătoși cu copii cu abilități diferite , iar copiii cu părinții și caii oferind un prilej și un mediu favorabil pentru a se bucura de această lume minunată a cailor.

Proiectul de tineret finanțat de MTS/DJST/DSTMB ,,Împreună în lumea minunată a cailor!!!,, se derulează în perioada 01.09.2018-31.10.2018, iar prin acest proiect au fost informați 18 elevi și 10 voluntari astfel au fost organiizate workshopuri și au participat la ședințe de hipoterapie .Au înțeles ce înseamnă hipoterapia, șansele de recuperare la copiii cu dizabilități. Scopul proiectului este implicarea voluntarilor si  tinerilor de liceu  în  înțelegerea recuperarea,supravegherea,educarea și facilitarea integrării în societate a tinerilor si copiilor cu afecțiuni psihice,dizabilități senzoriale,fizice,prin creșterea calității vieții.

La terminarea proiectului elevii au întrebat dacă ne mai întîlnim fiindcă atât de mult le-a plăcut atât partea teoretică cît și partea practică iar concursul a fost o experiență de neuitat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea