FOTO| Pescari amatori din Noșlac amendați cu 4.600 de lei: Au fost prinși la pescuit în perioada de prohibiție și fără declarație pe proprie răspundere

Doi pescari amatori din Noșlac au fost amendați cu 4.600 de lei după ce au fost prinși la pescuit în perioada de prohibiție și fără declarație pe proprie răspundere.

4.600 de lei este suma totală cu care au fost sancţionaţi de către jandarmi, doi pescari amatori din comuna Noșlac, surprinşi pescuind în perioada de prohibiție.

ELIT

Un echipaj de jandarmi din cadrul Detașamentului de Jandarmi Aiud, care se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a surprins două persoane care pescuiau pe o baltă naturală neamenajată din Noșlac, în apropierea râului Mureș. La solicitarea jandarmilor, cei doi bărbați de 19, respectiv 24 de ani, nu au putut prezenta permisele de pescuit, dar nici declarațiile pe proprie răspundere privind circulația în afara locuinței/gospodăriei.

Jandarmii au aplicat fiecăruia, amenzi în valoare totală de 2.300 de lei, plus avertismente, astfel: 300 lei conform O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, respectiv 2.000 de lei, conform O.U.G. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență.

Atragem atenția asupra faptului că, prin Ordonanța Militară nr. 8/2020, este permisă circulația titularilor autorizațiilor/ permiselor de pescuit comercial în vederea desfășurării activităților, dar NU sunt permise alte activități recreative de pescuit.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419