Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Persoanele vârstnice din Blaj ajutate să întâmpine Sfintele Sărbători de Paști cu sufletele și casele curate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Beneficiarii Serviciului socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice ,,Sfânta Parascheva” Blaj vor întâmpina Sfintele Sărbători de Paști pregătiți atât din punct de vedere spiritual cât și din punct de vedere gospodăresc.

Personalul centrului filantropic a trecut în ultimele zile pe la fiecare beneficiar în parte pentru a realiza curățenia generală înainte de sărbători. De asemenea, vârstnicii au primit din partea preoților parohi Taina Spovedaniei și a Împărtășaniei, iar astăzi l-au fost oferite pachete cu alimente și dulciuri ca bucurie pascală.

,,Sărbătoarea Învierii Domnului este sărbătoarea centrală în tradiția bisericească și în viața creștinului. Toți creștinii se pregătesc pentru acest praznic primenindu-și sufletele prin Sfintele Taine și curățindu-și casele. Beneficiarii noștri sunt persoane vârstnice, aflate în semni-dependență, astfel că personalul centrului social le-a venit în ajutor. Pe lângă pregătirea sufletească și cea a locuinței, am avut grijă să le oferim vârstnicilor noștri și pachete cu alimente pentru Masa de Paști. Dorim să urăm sponsorilor, colaboratorilor, donatorilor și familiilor beneficiarilor, în preajma sărbătorilor, multă sănătate, fericire și puterea de a face binele în continuare spre mântuirea tuturor”, a spus Veronica Pop, coodonatorul acestui serviciu socio-medical.

Serviciul socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice ,,Sfânta Parascheva” Blaj a fost înfințat în anul 2007 și își desfășoară activitatea în cadrul Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, printr-un parteneriat încheiat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba, Protopopiatul Ortodox Blaj și cu susținerea financiară a sponsorilor și donatorilor. 25 de persoane vârstnice beneficiază zilnic de o masă caldă și de servicii de menaj, consiliere, companie, comunicare, informare și activități culturale.

Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Substanțe de protecția plantelor, confiscate de polițiști de la o societate comercială din Vinerea: Produsele erau puse spre vânzare, deși aveau termenul de valabilitate expirat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Substanțe de protecția plantelor, confiscate de polițiști de la o societate comercială din Vinerea: Produsele erau puse spre vânzare, deși aveau termenul de valabilitate expirat Peste 5 litri și 8 kg de substanțe de protecția plantelor au fost confiscate de polițiști de la o societate comercială din Vinerea. Produsele erau puse spre vânzare, deși aveau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea