FOTO: Performanța Ighiu – „U” Cluj 0-2 | Mihai Manea: „I-am respectat prea mult”, Adrian Falub: „Nu s-a pus problema învingătorului”

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Performanța Ighiu a suferit două eșecuri stagionale în Seria a 5-a, ambele cu „U” Cluj, favorita incontestabilă la promovarea în Liga a 2-a. Dar dacă acel 0-3 de pe „Cluj Arena” a fost o înfrângere mult prea drastică, după derularea ostilităților, la 0-0 Fetița ratând un penalty, în schimb, astăzi, pe „Cetate” nu s-a pus problema învingătorului, 2-0 (1-0) pentru „șepcile roșii”, dublă Hațieganu (31, 71), fiind un scor conform cu realitatea.

Și a fost spectacol pe „Cetate”, în teren oferit de liderul distanțat la 4 puncte, iar în tribune de admirabila galeria clujeană, cei aproximativ 400 de fani clujeni contribuind la o atmosferă specială. La final au existat și unele momente încinse, pe gazon, între cei doi antrenori principali, implicat fiind și antrenorul cu portarii al gazdelor, Petre Clep, dar spiritele s-au liniștit rapid, iar Manea și Falub s-au gratulat reciproc.

USR - Alegeri parlamentare 2020

*Mihai Manea: „Ne-am speriat de numele adversarului”

În prima repriză ne-am speriat de numele adversarului, i-am respectat mult prea mult și am fost dominați cam 80 la sută din acest intercal. La reluare am echilibrat, au fost și câteva acțiuni periculoase, dar au intervenit accidentările lui Cl. Marcu și Fetița, iar după 20 de minute am fost iarăși dominați. „U” Cluj este o echipă completă, a devenit 90 la sută favorită la promovare după această victorie„, a declarat Mihai Manea, învins  iarăși după 188 de zile.

*Adrian Falub: „Am câștigat foarte clar”

Adrian Falub, fostul antrenor al Unirii, care a reușit ultima promovare al albaiulienilor în Liga 1, în 2009, este foarte aproape de a 5-a promovare a carierei. „Am câștigat foarte clar, după un joc dominat în care am fost echipa mai bună și nu s-a pus problema învingătorului. Am jucat în sistemul 4-3-3 împotriva unui adversar ce a folosit un singur vârf, din rațiuni tactice. Noi suntem echipa care ne dorim să promovăm, cea mai bună din serie, depindem numai de noi, la lupta încă nu e încheiată„, a precizat antrenorul Clujului, acesta referindu-se și la polemica iscată între cele două cluburi pe tema locului de desfășurare a partidei. „Cred că la Ighiu adversarul ne-ar fi pus probleme, însă fotbalul este pentru suporteri. Faptul că jignești un club ca U Cluj nu pot să-l concep. Nu este normal, trebuie mai mult respect. M-a deranjat doar că un oficial poate să spună, în 2018, că Universitatea este un club născut dintr-un viol. De aceea fotbalul ajunge aici. Suntem în primele 10 cluburi din ţara asta, ca istorie, suntem şi am fost o echipă iubită şi ar trebui mai mult respect, dar poate asta este Liga a 3„, a adăugat Falub.

 

Dan HENEGAR