Rămâi conectat

Sport

FOTO: Performanţa Ighiu – Minerul Motru 4-0 (0-0) | „Careu” al golgheterului Romică David și a treia victorie consecutivă pentru nou-promovată!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Performanţa Ighiu a repurtat a treia victorie consecutivă în returul Ligii a 3-a, câştigând pe „Cetate”,  cu Minerul Motru, scor  4-0 (0-0), reușite semnate de R. David (47, 80, 88, 90) – ce a marcat un „careu”.

Dacă amfitrionii au presat în permanență, vizitatorii s-au mărginit la o defensivă continuă, în speranța amânării deschiderii scorului, meciul curgând într-un singur sens. Totuși, în minutul 71, Nicolof a ratat o bună șansă de egalare, șutând alături de la 14 metri.

*Romică David, 4 goluri într-o repriză, primul „careu” în eșalonul terț!

Romică David, golgheterul eșalonului terț a rupt echilibrul de pe tabelă în min. 47, când lansat de Fetița a șutat de la 14 metri sub bară. Vârful Ighiului a ajuns la cota 13 în acest sezon și a treia etapă consecutivă în care punctează. În minutul 80, lansat excelent de Cl. Oara, același R. David a finalizat elegant, cu un șut în colțul lung, trecându-și în cont o dublă și al 14-lea gol stagional. În minutul 88, R. David a împins mingea în plasă din pasa ideală a lui B. Bărculeț (altruist la această fază), iar în minutul 90, extraordinarul atacant și-a finalizat prestația de excepție, cu un șut pe jos, din dreapta! R. David a ajuns la 17 goluri în acest sezon! „Sunt foarte bucuros de această realizare, pe care o dedic familiei și echipei. Este prima dată când înscriu de 4 ori într-un meci de Liga a 3-a, am mai reușit acest lucru în eșalonul al 4-lea de câteva ori. Îmi doresc enorm să promovăm în Liga a 2-a, iar eu să devin golgheterul eșalonului terț, la sezonul de debut. Dacă aș reuși aceste două lucruri, ar fi ceva de vis”, a precizat atacantul Romică David.

Prima repriză a fost dominată de amifitrioni, care au avut cele mai bune ocazii prin R. David (5) și S. Turuș cu Negură (min. 40) – dublă intervenție a portarului Gorun. La pauză, Himcinschi vrea să iuțească ritmul și îl substituie pe Negură cu R. Moga, Fetița evoluând mijlocaș central. Experimentatul atacant S. Szekely, în premieră rezervă la Ighiu, aiudeanul acuzând anumite probleme medicale.

*Himcinschi: „Sunt mulțumit de rezultat, dar în unele momente nu m-a mulțumit evoluția echipei”

O victorie pentru care am muncit, chiar dacă diferența de scor ar arăta că a fost un joc facil. În unele momente nu m-a mulțumit prestația echipei, dar pot spune că sunt mulțumit de rezultat. Suntem bucuroși că rămânem învincibili în retur și continuăm șirul pozitiv. Pentru golurile lui Romică a muncit întreaga echipă, însă este îmbucurător faptul că vârful nostru își continuă seria golurilor. Sper să marcheze meci de meci, iar la finalul sezonului să devină golgheterul Ligii a 3-a„, a precizat Adorian Himcinschi.

*Minerii – 14 și fără portar de rezervă

Minerii, aflați la un pas de desființare s-au deplasat la Alba Iulia nu numai 14 jucători și fără portar de rezervă.

A fost al 9-lea joc fără eşec pentru nou-promovată, care în etapa viitoare va juca tot acasă, cu CS Ineu.

Au evoluat echipele: Performanța: R. Bodea – Rodean (83, Buda), Ov. Turuș, Potopea, Cornea – Fetița, Oniche, Negură (46, R. Moga), Ghiunghiuș (63, B. Bărculeț) – S. Turuș (71, Cl. Oara), R. David: rezerve Al. Lazăr, S. Szekely, Circov.

Minerul: Gorun – Stăncuțu, Colareza, Nueleanu (77, Iancu), Tudoran, Drăgan, Nicolof, Ghighilicea, Pruteanu (79, Dudău), Dinu (79, Năuiu), Sîrmon; rezerve -.

[nggallery id=1835]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea