FOTO: Performanţă de senzaţie! Albaiulianul David Manu şi echipa României, calificare în primele 8 din Europa, la tenis de câmp, Under 12

Performanţă extraordinară pentru echipa de tenis de câmp a României Under 12, „tricolorii” calificându-se între primele 8 ţări de pe „Bătrânul Continent” la Nations Challenge Cups la această categorie de vârstă. Etapa de calificare s-a disputat de curând la Galaţi, şi din componenţa formaţiei noastre a făcut parte albaiulianul David Manu (TC Sun Alba Iulia), alături de Robert Guna şi Alexandru Coman. Talentatul tenismen din Cetatea Marii Uniri este la a doua realizare importantă din acest an, după prezenţa la Winter Cups.

Cu trei victorii şi un eşec înregistrate pe malul Dunării, România se califică pentru faza finală a Nations Challenge Cups, împreună cu Elveţia şi va fi prezentă la întâlnirea celor mai bune 8 echipe din Europa, ce se va desfăşura la Biot, Franţa (Mouratoglu Academy), peste 10 zile. La startul Campionatelor Europene de Vară rezervate juniorilor Under 12 s-au aliniat 30 de ţări europene, împărţite în 4 grupe de calificare. România a fost repartizată într-o grupă extrem de dificilă, alături de Ucraina, Turcia, Rusia, Bulgaria, Elveția și R. Moldova (3 din cele 7 echipe ale grupei fuseseră anterior calificate şi în faza finală a europenelor de iarnă pe hard, inclusiv Rusia, vicecampioana de iarnă en-titre).

ELIT

*Generaţie talentată

Au fost 3 zile de foc (unele cu 3 meciuri pe zi din cauza ploii, care a încurcat puţin organizatorii şi programul normal), cu meciuri extrem de disputate. Prin această calificare România ajunge din nou în acest an în elita tenisului european masculin Under 12, cu aceiași componenți ai lotului ca și la Winter Cups, făcând astfel proba valorii unei generații foarte talentată, jucători  născuți în 2005. Alexandru Coman, David Manu și Robert Guna au dus astfel România într-un grup restrâns de 5 țări, care și-au asigurat calificarea în ambele competiții europene din anul 2017, atât cea de iarnă (pe hard), cât și cea de vară (zgură). Simpla enumerare a acestor țări, adevărați coloși ai tenisului mondial (atât la nivel de juniori cât și la cel de seniori), onorează efortul acestor copii: Franța, Cehia, Croația, Elveția și Belgia. Lor li se vor alătura Marea Britanie şi Olanda care vor întregi grupul celor 8 ţări ce se vor lupta în perioada 10-13 august, pentru titlul european. Rezultate în grupă: România – Ucraina 2-1; România – Turcia 2-1; România – Rusia 1-2; meciul decisiv pentru calificare România – Bulgaria 2-0 (partida de dublu nu s-a mai disputat).

 

Mihail David - 2020

 

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...