Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Cultură Educație

FOTO: Patrula de reciclare a Grădiniței cu program prelungit Step by Step nr.12 Alba Iulia – în acțiune!

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Necesitatea protejării mediului ambiant, respectul față de natură și atitudinea responsabilă fată de utilizarea resurselor naturii sunt câteva dintre elementele de bază ale educației promovate în grădinița noastră.

Începând cu anul școlar 2013-2014, la invitația Agenției Române de Reciclare RoRec, grădinița noastră s-a înscris în Patrula de Reciclare- program național de educație pentru mediu. O atenţie deosebită în cadrul acestui proiect acordăm aspectelor legate de colectarea şi reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și nu numai, o activitate din nefericire mai puţin valorificată în planul educaţiei ecologice dar pe care noi încercăm să o transformăm într-o practică curentă.

Și în acest an școlar, Patrula de Reciclare de la Grădinița cu PP Step by Stp Nr.12- Alba Iulia, și-a propus să pună în practică propriile activități(activități educative, de informare, de creație) pentru a încuraja obiceiul de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), în scopul stimulării creativității copiilor şi pentru a-i îndemna să aplice cunoştinţele dobândite prin acest proiect.

Membrii echipajului Patrulei au fost îndrumați să identifice categorii de deşeuri reciclabile cu ajutorul cărora au reușit să realizeze obiecte diverse și ingenioase: surprize pentru greierașul din Balada unui greier mic, brăduți ecologici, daruri diverse pentru copiii săraci, instrumente muzicale și nu numai, iar acțiunile tematice de mediu vor continua și în lunile care urmează la Gradinita nr 12.

Programul Patrula de reciclare a venit în întâmpinarea misiunii grădiniţei de a forma o generație de tineri responsabili, preocupați de grija față de mediul înconjurător și care generează schimbări benefice în comunitățile lor. (Prof. înv. preșc. Decean Ioana Delia, responsabil imagine al Grădiniței cu PP Step by Step Nr.12, Alba Iulia)

[nggallery id=5183]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai Ioana Bogățan: „Festivalul și publicul suferă de fapt pentru că, de multe ori, trebuie să renunțăm la anumite spectacole deoarece nu avem săli cu dotările tehnice de care este nevoie” În luna mai, la Alba Iulia se desfășoară Festivalul Internațional de Teatru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea