FOTO/ Păștenii din Cugir au dus pâinea și vinul în biserică pentru sfințirea acestora la Slujba de Înviere

Peste 500 de cugireni au asistat astăzi la cereminia de sfințire a pâinii și a vinului în biserică, un obicei care de peste șapte decenii se petrece în Miercurea Mare la Cugir și în Joia Mare la Vinerea.

Pregătirile acestei manifestări au demarat încă din prima săptămână a începerii Postului Mare, când la Casa Parohială a părintelui paroh Pintea Dumitrean au avut loc întâlniri ale celor care împlinesc vârsta de 60 de ani în cursul anului 2019.

ELIT

Evenimentul a început în juriul orei 15.30, la casa parohială de pe strada ,,21 Decembrie 1989”, printr-o scurtă slujbă religioasă, după care, cei 84 de pășteni însoțiți de preoții de la bisericile ortodoxe din Cugir, rude, prieteni și membri ai comunității locale, au pornit în alai cu steaguri, prapori, icoane și ciubere împodobite cu flori, pentru ducerea vinului și a pâinii în Biserica ,,Sfânta Treime”, pentru sfințirea acestora la slujba de Înviere a Mântuitorului.

Tot în biserică a avut loc un parastas de pomenire spre cinstirea celor care au plecat la cele sfinte în această perioadă.

Mihail David - 2020

La eveniment au luat parte oficialități, precum : primarul și viceprimarul orașului Cugir, Adrian Teban respectiv Călin Furdui, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, consilierii județeni, Bogdan Dumitru și Cătălin Comșa, consilieri locali din Cugir, șefi de instituții și societăți comerciale din localitate.

Obiceiul se va repeta mâine, în Joia Mare la Vinerea, începând cu ora 8.00, în cadrul unui ceremonial special, ales de credincioșii acestei localități. (C. P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...