Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO: Parfumul anului 1918, la balul femeilor liberale din Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cu tematică, așa a fost petrecerea dedicată femeilor liberale din județul Alba. Și ce temă puteau alege în anul în care aniversăm Centenarul Marii Uniri? Desigur, Alba Iulia 1918.

Așa că fiecare doamnă și domnișoară a avut măcar un element vestimentar care să amintească de moda începutului de secol XX, dar toți participanții au avut în minte anul 1918, fie admirând micuța dar sugestiva expoziție de obiecte și imgini din epoca evocată, fie ascultându-l pe primarul Mircea Hava care le-a reamintit scurt dar apăsat că ardelenii, de la vlădică (galeria marilor figuri politice ardelenești care au militat generații după generații, culminând cu cea a anului 1918) până la opincă (zecile de mii de participanți la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia) au avut un rol cel puțin la fel de important la 1918 ca și românii de peste Carpați și că spiritul acelui an este încă viu aici în Transilvania.

Mai mult, cu prilejul ediției din acest an, a XI-a a Balului ”Parfum de primăvară”, evenimentul Organizației Femeilor Liberale Alba, a fost lansat proiectul aceleiași organizații, „100 de ipostaze feminine ale Albei”, invitat special pentru acest moment fiind Ionela Mircea, cercetător la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia care a făcut o scurtă și interesantă prezentare a prezențelor feminine remarcabile în istoria și cultura României. Proiectul va fi finalizat în luna noiembrie a anului în curs când vom face cunoștință cu cele 100 de femei exemplare ale Centenarului.

Așa cum ne-a obișnuit deja Organizația femeilor Liberale Alba, la balul „parfum de primăvară„ au fost premiate câteva dintre reprezentantele sexului frumos care și-au dovedit profesionalismul și implicarea în viața economică, socială și politică: prof. Silvia Pop, președinta Despărțământului „Timotei Cipariu” Blaj al ASTRA, Nicoleta Coșarcă – managerul Spitalului Județean de Urgență Alba, Oana Badea, primarul municipiului Aiud, Mirela Mănescu, intrepret de muzică populară, Maria Brudan – coregraf, Veta Biriș – doamna cântecului transilvan, Elena Covaciu – managel IPEC Alba Iulia și Rodica Vasin – manager Apulum Alba Iulia.

Acestea au fost momentele emoționante care au presărat o petrecere plină de voie bună la care a contribuit și cel mai tânăr interpret de muzică populară din Alba, Tudor Florin Limbean, care la cei șapte anișori s-a dovedit nu numai o vedetă în ascensiune dar chiar un participant activ la toate momentele petrecerii.

Le-au fost alături femeilor liberale din Alba – Rodica Andronescu președinta OFL Alba, Daniela Secaraă președinta OFL Alba Iulia și tuturor colegelor lor care s-au implicat în organizarea evenimentului și Florica Cherecheș – președinta Organizației Femeilor Linerale, Dana Nicolescu – secretarul general al Organizației Femeilor Liberale, Ionela Balaș – președinta Organizației Femeilor Liberale Mureș, Mircea Hava, președintele PNL Alba, Ion Dumitrel – președintele executiv al PNL Alba, Voicu Paul – președintele PNL Alba Iulia. (A.D.)

[nggallery id=5298]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea