FOTO: Parcul de joacă „Regina Maria” din Cetatea Alba Carolina a fost inaugurat. Investiţie de 180.000 de lei

parc de joaca regina maria26Parcul de joacă „Regina Maria” din Cetatea Alba Carolina a fost inaugurat vineri, 31 octombrie, în prezenţa primarului municipiului Alba Iulia, Mircea Hava. De aici înainte, cei mici  se vor putea distra în voie într-un loc de joacă modern chiar în interiorul fortificaţiei de tip Vauban. Este vorba despre parcul de joacă care în urmă cu câţiva ani funcţiona sub podul de la Poarta a- IV -a din Cetate şi care acum a fost reamplasat în proximitatea Porţii a V-a. Banii investiţi  se ridică la suma de 179.000 de lei,  cu TVA cu tot.

Tobogane, hinte, balansoare, groapă cu nisip, de toate acestea se vor putea bucura copiii în spaţiul recreativ Parcul de joacă „Regina Maria” din Alba Iulia. De asemenea sunt amplasate şi bănci, pentru cei care îi vor însoţi pe pitici.  O noutate faţă de celelalte parcuri o reprezintă covorul cauciucat  tip tartan întins pe o suprafaţă de 600 de mp, care potrivit primarului a şi costat cel mai mult.

INFORMARE COVID-19

parc de joaca regina maria36„La amenajarea parcului au fost folosite elementele din vechiul parc, dar sunt reparate şi  vopsite. Ce este nou la el, pentru că am învăţat şi noi câte ceva, în zona de joacă a copiilor este turnat acest covor din granule de cauciuc, un fel de tartan,  pentru protecţia copiilor. O să mai crească şi iarba, şi pomii şi florile. Deja cei mici împreună cu familia pot să vină în fiecare zi. Ceea ce îl diferenţiază de alte parcuri este programul. Pe timpul nopţii va fi închis. Cred că nu va vrea nimeni să escaladeze zidul Cetăţii.  Sper ca cei care îl utilizează, împreună cu bunicii, tăticii şi mămicile, să se bucure de el „, a declarat primarul Mircea Hava.

Totodată, acesta a menţionat că sunt două intrări, fiecare cu lacăt şi sunt oameni care se află permanent aici. Şi-a exprimat de asemenea dorinţa de a duce acest sistem de protecţie cu tartan, împotriva micilor accidente, în toate parcurile de joacă din oraş.

În ceea ce priveşte întreţinerea parcului, primarul a spus că este conştient că aici va fi toată ziua de lucru.  „Este de întreţinut, de semănat iarba, de pus flori, de reparat, dar asta este o jucărie pentru copii, jucăriile se mai strică, iar adulţii nu au decât să le înlocuiască sau să le repare”, a mai spus primarul Mircea Hava.

Vă prezentăm mai jos câteva imagini cu parcul de joacă „Regina Maria” din Cetatea Alba Carolina:

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

7 Comentarii

x 31 octombrie 2014 at 12:04

Ce prostanaci… Astia inaugureaza parcul cand vine iarna 🙁

florin 31 octombrie 2014 at 13:29

Din ciclul
Eterna si fascinanta Romanie

fotograful amator 31 octombrie 2014 at 13:41

ultimele imagini sant cele mai frumoase…un copil prost, mort de frig, singur cuc langa mobilierul de joaca. De ce nu moare de frig copilu asta prost? Johhny Walker stie…..

Carcotasul 31 octombrie 2014 at 15:11

Parcul functioneaza de cel putin 6 luni. Intradevar fara tartan. Dar trebuia inca o inaugurare … Nu!

mesterul manole 31 octombrie 2014 at 18:26

nu e putin cam ieftina investitia ,ce zice zana ?

ha 1 noiembrie 2014 at 10:13

Screenshoturi din Painkiller.

victor 1 noiembrie 2014 at 17:05

Nope… ultimele 3 parca sunt din primul Stalker !!!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...