FOTO: Parada păpușilor uriașe și a celor italiene, la festivalul romano-medieval din Cetatea Alba Iulia

Zilele Cetății – Festivalul Roman Apulum de la Alba Iulia este în plină desfășurare, mii de oameni perindându-se în cursul zilei de astăzi  pe la târgul de sclavi, luptele de gladiatori și războaiele daco-romane, espoziții, conferințe, ceremonialul de schimbare a gărzii și terase.

După-amiază, înainte de să înceapă programul dansurilor, concertelor și a jongleriilor cu foc pe rit medieval, copii și trecătorii de pe Pietonala Mihai Viteazul din incinta Cetății Alba Carolina au fost distrați de parada păpușilor uriașe ale Bistriței.

Istoria celor doi uriași a fost povestită  cu blândețe de interpretul de folk Florin Sasarman, un mai vechi prieten al Alba Iuliei și a festivalulilor de aici. Cei mari și cei mici de-o potrivă, au aflat că păpușile uriașe îi întruchipează pe Catharina si Andreas Amend, respectiv un înţelept om al cetăţii săsești din Bistrița, căpitan şi senator și cuvioasa lui soţie, ambii părăsind această lume în 1622.

Parada cu papuși este un vechi obicei medieval. Pe lângă păpușile uriașe am putut admira și “păpuși” romane, venite tocmai din Italia la invitația organizatorilor festivalului. O încântare pentru ochiul trecătorului.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

1 comentariu

jo 27 aprilie 2014 at 14:30

„espozitii?!”

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...