Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Ouă de ciocolată contrafăcute – în Alba şi celalalte judeţe din Regiunea Centru

Publicat

în

Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor, din judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu derulează controale în această perioadă, după ce au fost depistate ouă de ciocolată cu surprize Bakugan, despre care au suspiciuni că ar fi contrafăcute. Sorin Susanu, comisar şef al Regiunii Centru, a explicat astazi, în cadrul unei conferinţe de presă, că ouăle de ciocolată sunt periculoase pentru că nu au niciun element de identificare şi nu sunt inscripţionate date referitoare la compoziţie.

Potrivit lui Sorin Susanu, comisarul şef al Comisariatului Regional Centru al Protecţiei Consumatorilor, “aceste ouă reprezintă un real pericol pentru că nu putem şti nici producătorul, compoziţia, termen de valabilitate şi modul în care sunt distribuite. Ne ocupăm în toate judeţele din regiune pentru identificare şi retragerea lor de la comercilizare. Vreau să fac o precizare: dacă consumatorul cunoaşte că un anumit produs are un preţ mediu, iar undeva îl găseşte la un preţ mult mai mic, poate la jumătate, trebuie să aibă suspiciunea că poate fi contrafăcut. Să aibă foarte mare grijă, în această perioadă, la tot ce înseamnă jucării sau produse pentru copii, care din păcate, într-o acţiune comună cu Regionala Vamală, am descoperit că sunt din ce în ce mai mult contrafăcute şi pot dăuna sănătăţii copilului.

O simplă jucărie, care la prima vedere pare inofensivă, poate avea elemente mici, care pot fi înghiţite de copii sau materialul din care este făcut un ursuleţ poate să-i dăuneze copilului. Nu o să vă precizez cu exactitate toate datele pentru că suntem într-o amplă acţiune de control. Ouăle au fost descoperite atât în vămile din diferite oraşe, la momentul în care se dorea introducerea lor către comercianţi, cât şi în anumite en-gros-uri din oraşe, en-gros-uri de produse mai ieftine. Pentru că aceste ouă care imită cunoscutele ouă Kinder au un preţ mult mai mic decât ale variantei originale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ouăle de ciocolată au fost identificate până acum în toate cele şase judeţe din Regiunea Centru. Chiar şi la Alba Iulia. Au mai fost descoperite la un distribuitor mai mic, care distribuia inclusiv în oraşe mai mici din judeţul Alba. Nu ştim încă cu exactitate câte şi toate oraşele în care au ajuns, dar tocmai asta facem. Acţiunea a început de două zile, este în plină desfăşurare. La sfârşit, o să facem un comunicat de presă cu toate datele punctuale şi cu magazinele în care s-au descoperit.

Nu putem să estimăm exact câte au intrat, pentru că neexistând documente şi tot ce înseamnă provenienţă şi importator oficial în România a acestor produse nu putem avea exact estimarea”. Potrivit comisarului şef Sorin Susanu, există suspiciuni că ouăle de ciocolată care pun în pericol sănătatea consumatorilor ar proveni din ţările asiatice.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

19 mai| Distrugeri de muniție neexplodată în zona Tăbărâști, din localitatea Vinerea. Atenționări și restricții pentru cetățeni

Publicat

în

19 mai| Distrugeri de muniție neexplodată în zona Tăbărâști, din localitatea Vinerea. Atenționări și restricții pentru cetățeni

Cetățenii sunt informați că joi, 19 mai 2022, se vor executa distrugeri cu exploziv în localitatea Vinerea, zona Tăbărâști, iar accesul populației este interzis pe drumurile din zonă.

În ziua de 19.05.2022, între orele 11.00 – 16.00, în Orașul Cugir, localitatea Vinerea, zona Tăbărâști se desfăşoară activitatea de distrugere a muniţiilor găsite neexplodate pe teritoriul judeţului Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cu această ocazie dorim să reamintim populaţiei principalele măsuri care se aplică la descoperirea elementelor de muniţii rămase neexplodate, după cum urmează:

• se interzice atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte;
• se interzice lovirea sau mişcarea muniţiilor descoperite în pământ sau la suprafaţă;
• se interzice introducerea în foc a muniţiilor descoperite;
• se interzice demontarea focoaselor sau a altor părţi componente şi secţionarea acestora;
• se interzice jocul cu diferite muniţii neexplodate;
• se interzice ridicarea, transportul şi folosirea muniţiilor pentru diferite activităţi sau ornamente;
• cetăţenii care au descoperit sau au cunoştinţă despre existenţa muniţiilor neexplodate, au obligaţia anunţării autorităţilor administraţiei locale, poliţiei, inspectoratului pentru situaţii de urgenţă sau dispeceratul unic de urgenţă – 112.

Rugăm populaţia, ca în intervalul orar specificat să nu desfăşoare activităţi pe o rază mai mică de 1000 m faţă de locul desfăşurării acestor operaţiuni.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

VIDEO| 1 iunie. „Sărbătorile copilăriei” în Alba Iulia: Flashmob „Dansul copilăriei” și vânătoare de comori în Cetatea Marii Uniri. Programul evenimentului

Publicat

în

VIDEO| 1 iunie. „Sărbătorile copilăriei” în Alba Iulia: Flashmob „Dansul copilăriei” și vânătoare de comori în Cetatea Marii Uniri. Programul evenimentului

Arhiepiscopia Alba Iuliei anunță evenimentul „Sărbătorile copilăriei” cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului – 1 Iunie. În acest an, organizatorii invită copiii din Alba Iulia și din împrejurimi să ia parte la acest eveniment special dedicat lor.

În vederea participării la „marea sărbătoare copilărească din Cetatea Marii Uniri”, copiii trebuie să fie familiarizați cu pașii de dans ai flashmob-ului realizat de voluntarii noștri, cu melodia și cu versurile cântecului copilăriei (atașament media). De asemenea, participanții vor purta un tricou de culoare albă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Invitația organizatorilor este adresată tuturor copiilor ce pot veni individual la eveniment alături de părinții lor, dar și claselor de elevi și grupurilor parohiale ce vor fi însoțite de profesori coordonatori sau de preoți. Copiii participanți vor fi întâmpinați în incinta complexului Catedralei Încoronării de către voluntarii proiectului, care îi vor coordona pe parcursul derulării evenimentului.

Devenit deja o tradiție pentru municipiul Alba Iulia, acest eveniment dedicat copiilor este organizat de către Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. În acest an, organizația a implicat în activități și tinerii voluntari ai Departamentului de tineret al Arhiepiscopiei Alba Iuliei, ai Asociației Emanoil și ai ASCOR Alba Iulia.

Programul evenimentului „Sărbătorile copilăriei”

9:30 – Întâmpinarea copiilor de către voluntari în curtea Catedralei Încoronării
10:00 – Rugăciune arhierească pentru copii la Catedrala Încoronării
10:30 – Defilarea copiilor în sunet de fanfară pe un traseu prestabilit
11:30-12:00 – Flashmob „Dansul copilăriei”, pe esplanada dintre Catedrala Romano-Catolică și Catedrala Ortodoxă
12:30 – Vânătoare de comori în Cetatea Marii Uniri, organizată de Departamentul de tineret al Arhiepiscopiei Alba Iuliei
15:00 – Tir cu arcul și alte activități recreative organizate de Asociația Emanoil, în Parcul de Aventură „Dynamis” din Alba Iulia
17:00 – Program de animație socio-educativă pentru copii, organizat de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) Alba Iulia

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Alba Iuliei


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Bărbat de 59 de ani, din Sebeș, reținut de polițiști: A provocat un accident în timp ce avea dreptul de a conduce suspendat

Publicat

în

Bărbat de 59 de ani, din Sebeș, reținut de polițiști: A provocat un accident în timp ce avea dreptul de a conduce suspendat

Un bărbat din Sebeș a fost reținut de polițiști după ce a condus un autoturism având dreptul de a conduce autovehicule suspendat. Acesta nu se află la prima abatere.

La data 17 mai 2022, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față un bărbat, de 59 de ani, din Sebeș, care este cercetat pentru conducere fără permis.

Elit - Gustul Desăvârșit

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, la data de 16 mai 2022, în jurul orei 23.00, cu toate că avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat, a condus un autoturism pe DN 14B și a intrat în coliziune cu un autovehicul, rezultând doar pagube materiale.

Bărbatul nu se află la prima abatere de acest fel, în perioada aprilie – mai 2022, acesta a mai fost depistat de polițiști de trei ori, în timp ce conducea un autoturism având permisul de conducere suspendat.

În cursul zilei de azi, 18 mai, reținutul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare