Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO O tânără din Alba crează ornamente de Crăciun, lucrate manual și decoruri de vis pentru evenimente speciale: Povestea „Cifre Aniversare”, o afacere de familie, născută din creativitate și multă pasiune

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O tânără din Alba crează ornamente de Crăciun, lucrate manual și decoruri de vis pentru evenimente speciale: Povestea „Cifre Aniversare”, o afacere de familie, născută din creativitate și multă pasiune

Suntem la doar o aruncătură de băț de sărbătorile de iarnă și până la Crăciun au mai rămas mai puțin de două săptămâni. Parcă simțim deja mirosul de brad în casă, combinat cu cel al cozonacilor proaspăt scoși din cuptor. Crăciunul este una dintre cele mai așteptate perioade ale anului, iar întâlnirile cu familia și cu prietenii reprezintă un moment deosebit, dar și ocazia perfectă pentru a face fiecăruia câte o bucurie, cu daruri atent realizate.

Maria Claudia Huțanu este o tânără mămică din Alba Iulia care în urmă cu câțiva ani a pus bazele unei afaceri, pornind de la pasiunea pentru realizarea de obiecte pentru cele mai frumoase evenimente din viața fiecăruia dintre noi.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Citește și: MESAJE de CRACIUN 2023. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi

”În 2017, s-a născut o pasiune care avea să devină o afacere de succes, odată cu prima aniversare a fetiței noastre Daiana. Cu o cifră aniversară pictată manual, tematica Minnie a devenit punctul de plecare pentru ceea ce astăzi este cunoscut ca „Cifre Aniversare”. Avem o gamă largă de produse specifice aniversărilor, petrecerilor, zile de naștere, majorate, nunți dar și botezuri”, povestește artista.

De profesie economist, Claudia a început, în iarna anului 2021, să facă și decorațiuni specifice sărbătorilor de iarnă, iar în prezent realizează aranjamente pentru masă, coronițe de ușă și globuri personalizate cu nume, mesaje, texte de Crăciun, ideale pentru cadourile pe care le oferim celor dragi.

Citește și: Cele mai frumoase mesaje de Crăciun. Urări și felicitări pe care le puteți trimite celor dragi

Pentru confecționarea lor, tânăra folosește materiale precum lemn, polistiren, și de anul acesta plexiglas, iar în ceea ce privește preferințele clienților, acestea se schimbă de la an la an și tot timpul apar modele și tendințe noi cu care trebuie să ții pasul: ”Anul acesta la mare căutare sunt aranjamentele tip căsuță, iar în materie de globuri s-a menținut cererea de anul trecut cu cele de lemn personalizate cu nume,” spune Claudia. În ceea ce o privește, îi plac toate modelele, dar parcă globurile personalizate cu poză îi dau o stare aparte de bucurie și fericire: ”Amintirea unei poze, a unei imagini rămâne pentru totdeauna”, a mărturisit Claudia pentru ziarulunirea.ro.

Timpul pe care albaiulianca îl alocă realizării ornamentelor depinde de complexitatea modelului, dar și de timpul de uscare: ”La globuri pe care le vopsesc manual sau cele cu transfer de imagine sunt necesare minim 30 de minute pentru realizarea transferului pe lemn”.

Tânăra mămică lucrează singură la decorațiunile de sezon, dar face echipă cu soțul ei la afacerea familiei și se bucură de sprijinul și susținerea necondiționată din partea acestuia, dar și de a celor doi copilași ai lor.

Toate produsele se realizează doar pe bază de comandă, pe tematica și culoarea aleasă de către client, iar prețurile ornamentelor de Crăciun variază între 12-160 lei. La cifre, prețurile diferă în funcție de model, de complexitatea desenului, a personajului ales, toate produsele fiind desenate și pictate manual și încep de la 10 lei/literă pentru numele decor și ajung până la 180-300 lei pentru cifre sau figurine.

Povestea afacerii „Cifre Aniversare” a prins contur treptat, începând cu postarea acelei prime cifre aniversare pe rețelele de socializare după eveniment: ”La prima aniversare a fetiței am vrut să achiziționez o cifră aniversară pentru a face un colț foto ideal pentru poze și în același timp a luat naștere ideea de a o face chiar eu acea cifră!”

”Povestea a început să prindă contur după ce am postat pe rețele de socializare un anunț privind vânzarea cifrei făcută de mine și astfel a venit și prima comandă și cea de-a doua, ajungând astăzi să vorbim de o comunitate de aproximativ 8.500 de oameni care urmăresc cu interes pagina noastră”, a povestit claudia pentru ziarulunirea.ro.

La baza afacerii se află dorința de a colora povești alături de copiii clienților. Obiectivul este de a aduce bucurie pe fețele celor mici și de a le oferi decorațiuni care să le trezească zâmbetul. Eforturile depuse în acest sens au adus o trezire organică a interesului pentru afacerea Cifre Aniversare.

La început, multe dintre produse erau confecționate manual, dar odată cu hotărârea de a transforma pasiunea într-un business, s-a pus accent pe calitate. Investițiile au devenit o parte esențială a creșterii și diversificării gamei de produse.

Visul echipei este să aducă zâmbetul pe fața fiecărui copil din România prin decorațiunile lor deosebite și pline de culoare. Cu fiecare cifră aniversară și fiecare decor pictat pe polistiren, se construiește o bucată din această lume a poveștilor și a viselor pentru cei mici.

Afacerea „Cifre Aniversare” este un exemplu strălucit de cum o pasiune și creativitatea pot deveni o poveste de succes care aduce bucurie în viețile copiilor și a familiilor din întreaga țară.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu Un apel umanitar a fost lansat pentru familia Doncea, originară din Apuseni. Oamenii au rămas fără un acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu violent. Citește și: FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea