Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO | O nouă creșă din Municipiul Blaj își așteaptă micuții în anul școlar 2023-2024. Primăria dorește ridicarea unei noi unități

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO | O nouă creșă din Municipiul Blaj își așteaptă micuții în anul școlar 2023-2024. Primăria dorește ridicarea unei noi unități

O nouă creșă din Municipiul Blaj, cu o capacitate de 80 de locuri, își așteaptă micuții, pentru anul școlar 2023-2024.

„Noua creșă de pe strada Eroilor va funcționa începând din data de 11 septembrie, odată cu debutul anului școlar 2023/2024!

Creșa, care are o capacitate de 80 locuri, pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 și 3 ani, a fost dată în administrarea Colegiului Național „Inochentie Micu Clain” Blaj și va funcționa conform metodologiei aprobate de Ministerul Educației pentru anul școlar viitor.

Noua creșă de pe strada Eroilor este o investiție realizată pe fonduri europene, derulată prin intermediul Agenției de Dezvoltare Centru Alba. Valoarea totală a investiției este de 4.884.069,79 lei (cu TVA), din care contribuția de la bugetul local a fost de 1.961.015,56 lei (cu TVA).

Construirea noii creșe satisface, în mare parte, cerințele impuse de piața muncii, un domeniu aflat în expansiune în municipiul nostru, însă nu este suficientă pentru a răspunde tuturor cererilor din acest domeniu.

În acest sens, la Blaj va fi construită o a doua creșă, până la finalul anului 2025, în cadrul unui proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR). Creșa va avea 40 de locuri și va fi construită în „Lunca Ciufudului”, lângă parcul de la intrarea în Tiur, într-un cartier, Veterani, aflat în plină dezvoltare imobiliară. Ea va deservi în special familiile cu copii mici din cartierele Berc, Izvoarele, Veza și localitatea aparținătoare Tiur, dar se va adresa tuturor părinților care își desfășoară activitatea pe raza municipiului Blaj.

Investim în Blaj, investim în noi!”, a transmis primarul Gheroghe Rotar, primarul Municipiului Blaj, prin intermediul paginii de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Ruinele bisericii bizantine din Alba Iulia, care datează din secolele X- XI, vor fi puse în valoare: Proiectul, la aprobat în Consiliul Județean

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ruinele bisericii bizantine din Alba Iulia, care datează din secolele X- XI, vor fi puse în valoare: Proiectul, la aprobat în Consiliul Județean În Alba Iulia se găsesc ruinele unui monument istoric de o valoare inestimabilă, acestea datând din secolele X- XI, cu influențe bizantine. Situl arheologic, situat în inima cetății Alba Carolina, reprezintă un […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea