FOTO| O elevă de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia este voluntar la un centru de tineret: ”Campania înseamnă importanța unui zâmbet oferit de un bunic la primirea unui pachet de mâncare”

Într-o postare pe pagina proprie de pe o rețea de socializare, reprezentanții Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia vorbesc despre solidaritatea elevilor colegiului pe timp de pandemie, mai exact despre una dintre elevele fruntaș care este voluntar la un centru de tineret din orașul său natal.

„Elevii militari sunt solidari cu persoanele vulnerabile și se implică deseori în acțiuni caritabile. Perioada dificilă în care ne aflăm acum a dus la agravarea dificultăților în care se găsesc mulți dintre semenii noștri. Martori la această situație, elevii militari încearcă să dea o mână de ajutor oamenilor aflați în nevoie.

ELIT

Ea este eleva fruntaș Mara Bîcleșanu, are 16 ani și este voluntar la un centru de tineret, implicat permanent în activități de întrajutorare.

„Bună ziua. Mă numesc Mara, am 16 ani și studiez la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Sunt originară din Reșița, Caraș Severin, iar de la începutul lunii martie, activez ca voluntar în cadrul campaniei „Mâinile Bucuriei”, campanie înființată de centrul nostru de tineret și de părintele micii noastre comunități din Moniom. Această campanie presupune oferirea unei mese calde, zilnic, persoanelor din Reșița și din cartierele aparținătoare, care au o posibilitate financiară limitată, deseori vârstnicilor „prinși” de această pandemie și familiilor defavorizate. Această campanie a însemnat pentru mine frânghia de speranță de care fiecare om are nevoie să se agațe în aceste momente dificile. Înseamnă adevărata importanță a unui zâmbet oferit de un bunic la primirea unui pachet de mâncare. Înseamnă mai mult decât simplul act de a oferi formal o bucată de pâine.

Voluntariatul pe vreme de pandemie m-a învățat că dacă ai, e bine să oferi. Și nu doar în perioade de criză. Mereu m-a caracterizat compasiunea și pentru prima dată, primesc satisfacția ei fără a-mi fi oferit ceva material drept mulțumire, ci doar un zâmbet cald sau o îmbrățișare”.

Suntem mândri de tine, Mara, iar compasiunea și generozitatea ta, ne dau speranță că totul va fi bine!”, au scris reprezentanții Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia pe facebook.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...