Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: „O colindă pentru Moş Crăciun”, la Grădinița Prichindel Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

,,Lerui-ler, dalbe flori

Cântă-n drum colindători

Dalbe flori, lerui-ler,

Să se-audă până-n cer”.

Colindul deschide atmosfera de Crăciun, care ne aduce bucurie şi ne aminteşte cu precădere de anii copilăriei, de emoţia aşteptării împodobirii bradului, de clipa la care visăm să-l întâlnim pe Moş Crăciun. Moş Crăciun face parte din farmecul copilăriei, de care cu siguranţă fiecare dintre noi îşi aduce aminte.

Acum când suntem atât de aproape de Sfintele Sărbători Grădinița cu P.P. PRICHINDEL Cugir, a deschis uşa pentru oaspeţi dragi şi inima pentru speranţă, bucurie şi lumină. Iar  alături de copii, părinții și bunicii au colindat pentru Moş Crăciun/ Moşul bun.

Magia de sărbătoare a fost deschisă de colidătorii de la grupa mică „Albinuţelor”, conduși de educ. Durduc Lucia și Popa  Andreea, care ne-au reamintit că „E vremea colindelor”.  Apoi plini de voie bună şi de nerăbdare, grupa mică ,,Ciupercuţelor” împreună cu educ. Urieșu Mihaela și Bîrsan Ilona, au cântat și dansat pentru Moş Crăciun pe melodia: ,,Iată vine Moşul”.

Grupa mijlocie ,,Buburuzelor”, alături de educ. Țigan Elena și Budereș Emilia au dorit să ne reamintească de sfânta sărbătoare a naşterii pruncului Isus prin colindul: ,,Astăzi s-a născut Hristos”. Aşa cum e obiceiul la noi de sărbători, colindătorii trebuie primiţi aşa cum se cuvine, asfel copiii din grupa mijlocie ,,Fluturaşilor” împreună cu educ. Durduc Delia și Vinceler Anca au colindat: ,,Scoală gazdă din pătuţ”,.

 În clinchet vesel de clopoţei, prichindeii din grupa mare ,,Pitici isteţi” … l-au întâmpinat pe moşul, cu cântecul: ,,Clopoţei, clopoţei”, alături de educ. Uritescu Cornelia și Trifa Adina. La Naşterea Mântuitorului o stea strălucitoare s-a arătat pe bolta cerească… acest lucru l-am aflat prin intermediul colindei: ,,Steaua sus răsare”, interpretată de grupa mare ,,Florilor”, condusă de educ. Sasu Angela și Sav Loredana.

În încheierea programului  care s-a desfășurat în centrul C.R.E.D. a grădiniței, grupa mare ,,Îngeraşilor” împreună cu educ. Gîrloanță Ioana și Luca Maria, au încântat auditoriul cu o frumoasă colindă: ,,Am plecat cu colindatu”.

Gazdele de la G.P.P. Prichindel Cugir, s-au bucurat de a avea în mijlocul lor pe d-na inspector  pentru educație timpurie, prof. Georgeta Bordeu și d-na director a Școlii Gimnaziale Singidava, prof. Floare Vlasea.

Echipa de proiect: prof. Ilona Bîrsan, prof. Mihaela Urieșu, educ. Angela Sasu și prof. Loredana Sav, urează tuturor  cititorilor, aşa cum spune un colind străvechi…,,Casa să vă fie plină/  De belşug şi de lumină….

  (C.P.)

[nggallery id=7611]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Și-a AMENINȚAT mama de 73 de ani cu moartea: Dosar penal și ordin de protecție provizoriu pentru un bărbat din Câmpeni

Ioana Neag

Publicat

în

Și-a AMENINȚAT mama de 73 de ani cu moartea: Dosar penal și ordin de protecție provizoriu pentru un bărbat din Câmpeni Femeie de 73 de ani din Vidra a fost amenințată de propriul fiu. Bărbatul de 50 de ani, s-a ales cu ordin de protecție și dosar penal. La data de 18 martie 2024, în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea