FOTO: „O colindă pentru Moş Crăciun”, la Grădinița Prichindel Cugir

,,Lerui-ler, dalbe flori

Cântă-n drum colindători

Dalbe flori, lerui-ler,

Să se-audă până-n cer”.

Colindul deschide atmosfera de Crăciun, care ne aduce bucurie şi ne aminteşte cu precădere de anii copilăriei, de emoţia aşteptării împodobirii bradului, de clipa la care visăm să-l întâlnim pe Moş Crăciun. Moş Crăciun face parte din farmecul copilăriei, de care cu siguranţă fiecare dintre noi îşi aduce aminte.

Acum când suntem atât de aproape de Sfintele Sărbători Grădinița cu P.P. PRICHINDEL Cugir, a deschis uşa pentru oaspeţi dragi şi inima pentru speranţă, bucurie şi lumină. Iar  alături de copii, părinții și bunicii au colindat pentru Moş Crăciun/ Moşul bun.

ELIT

Magia de sărbătoare a fost deschisă de colidătorii de la grupa mică „Albinuţelor”, conduși de educ. Durduc Lucia și Popa  Andreea, care ne-au reamintit că „E vremea colindelor”.  Apoi plini de voie bună şi de nerăbdare, grupa mică ,,Ciupercuţelor” împreună cu educ. Urieșu Mihaela și Bîrsan Ilona, au cântat și dansat pentru Moş Crăciun pe melodia: ,,Iată vine Moşul”.

Grupa mijlocie ,,Buburuzelor”, alături de educ. Țigan Elena și Budereș Emilia au dorit să ne reamintească de sfânta sărbătoare a naşterii pruncului Isus prin colindul: ,,Astăzi s-a născut Hristos”. Aşa cum e obiceiul la noi de sărbători, colindătorii trebuie primiţi aşa cum se cuvine, asfel copiii din grupa mijlocie ,,Fluturaşilor” împreună cu educ. Durduc Delia și Vinceler Anca au colindat: ,,Scoală gazdă din pătuţ”,.

Mihail David - 2020

 În clinchet vesel de clopoţei, prichindeii din grupa mare ,,Pitici isteţi” … l-au întâmpinat pe moşul, cu cântecul: ,,Clopoţei, clopoţei”, alături de educ. Uritescu Cornelia și Trifa Adina. La Naşterea Mântuitorului o stea strălucitoare s-a arătat pe bolta cerească… acest lucru l-am aflat prin intermediul colindei: ,,Steaua sus răsare”, interpretată de grupa mare ,,Florilor”, condusă de educ. Sasu Angela și Sav Loredana.

În încheierea programului  care s-a desfășurat în centrul C.R.E.D. a grădiniței, grupa mare ,,Îngeraşilor” împreună cu educ. Gîrloanță Ioana și Luca Maria, au încântat auditoriul cu o frumoasă colindă: ,,Am plecat cu colindatu”.

Gazdele de la G.P.P. Prichindel Cugir, s-au bucurat de a avea în mijlocul lor pe d-na inspector  pentru educație timpurie, prof. Georgeta Bordeu și d-na director a Școlii Gimnaziale Singidava, prof. Floare Vlasea.

Echipa de proiect: prof. Ilona Bîrsan, prof. Mihaela Urieșu, educ. Angela Sasu și prof. Loredana Sav, urează tuturor  cititorilor, aşa cum spune un colind străvechi…,,Casa să vă fie plină/  De belşug şi de lumină….

  (C.P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...