Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Noul Nunțiu apostolic Miguel Maury Buendia și-a început misiunea oficială în România cu o vizită la Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

Excelența sa, Mons. Miguel Maury Buendia, noul Nunțiu apostolic în România, și-a început misiunea oficială cu o vizită la Blaj, unde s-a întâlnit cu Preafericitul Cardinal Lucian Mureșan, întâistătătorul Bisericii Romane Unite cu Roma. Prin această călătorie, Nunțiul apostolic a intrat în contact direct cu una dintre cele mai importante Biserici Orientale unite cu Roma, în spațiul ei propriu, în orașul gandit și creat de episcopul Inochentie Micu Klein ca centru mitropolitan.

vizita blaj nuntiu apostolic012Vizita a coincis în mod fericit cu sărbătorirea nașterii lui Mihai Eminescu și se desfășoară la exact 150 de ani după ce acesta a venit la Blaj pentru a-și încheia studiile gimnaziale, astfel că înaltul prelat a depus o coroană de flori la statuia poetului din Piața 1848, și a asistat la momentele pregătite în cadrul evenimentului cultural „Porni Luceafărul… ” ce marchează în acest an, la Blaj, Ziua Culturii Naţionale, după care s-a deplasat la Catedrala “Sfanta Treime” pentru a se reculege la mormintele episcopului Ioan Inocentiu Micu Klein și cardinalului Alexandru Todea.

Excelenta sa, Mons. Miguel Maury Buendia a fost numit de Papa Francisc în funcția de ambasador al Sfântului Scaun la data de 5 decembrie 2015. El a sosit în România duminică, 10 ianuarie, și a fost primit luni de ministrul de externe. Postul de ambasador al Sfântului Scaun a fost vacant din iulie 2015, după plecarea fostului nunțiu apostolic în România, Monseniorul Francisco-Javier Lozano. (Z.U.)

[nggallery id=1508]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital

Bogdan Ilea

Publicat

în

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital Polițiștii din Sântimbru au reținut un bărbat de 30 de ani din Ighiu, pe raza localității Coșlariu, după o bătaie. Acesta i-ar fi provocat leziuni la cap unui bărbat de 38 de ani din Teiuș. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea