FOTO. Nouă patrule şcolare din judeţ s-au întrecut în cunoştinţe privind circulaţia rutieră

Activităţile dedicate Zilei Internaţionale a Copilului, 1 Iunie, organizate de IPJ Alba, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, au continuat. Nouă patrule şcolare din judeţ s-au întrecut în cunoştinţe privind circulaţia rutieră.

În municipiul Alba Iulia s-au reunit patrulele școlare de la 9 unităţi gimnaziale de învăţământ din judeţ, care s-au întrecut în dirijarea traficului rutier, supravegheate de agenţii de poliţie rutieră.

INFORMARE COVID-19

Echipele, formate din câte 6 elevi şi antrenate de profesori coordonatori şi poliţişti au dovedit seriozitate şi cunoaşterea temeinică a regulilor rutiere, precum şi faptul că pot fi un sprijin real atât pentru colegii lor cât şi pentru poliţiştii rutieri.

Locul I a fost ocupat de patrula şcolară a Liceului cu Program Sportiv Sebeş, locul II a fost obţinut de elevii Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” din Abrud, iar pe locul III s-a clasat echipajul Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia.

Echipele şcolilor gimnaziale „Lucian Blaga” din Ocna Mureş, „Simion Lazăr” din Lunca Mureşului şi „Nicolae Drăgan” din Galda de Jos au obținut mențiuni. La concurs au participat, de asemenea, patrulele şcolare ale Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Alba Iulia, Şcolii Gimnaziale Şpring şi Şcolii Gimnaziale „Toma Cocişiu” din Blaj.

Toţi participanţii au fost premiaţi cu medalii, diplome şi gadgeturi, oferite de Consiliul Judeţean Alba, iar festivitatea de premiere s-a desfăşurat în prezenţa doamnei inspector şcolar general Eugenia – Marcela Dărămuş, a doamnei Codruţa Lodroman, inspector educativ în cadrul Inspectoratului Şcolar Alba  şi a domnului Cristian Dumitraş, consilier în cadrul Serviciului de Turism, Cultură, Tineret, Sport şi Învăţământ din Consiliul Judeţean Alba.

Activităţile dedicate sărbătoririi Zilei Internaţionale a Copilului, 1 Iunie, vor continua miercuri 31 mai, când preşcolarii şi şcolarii din Teiuş se vor întrece în concursul de desene pe asfalt, intitulat „O lume de copii – o lume sigură!”

Concursul de biciclete, planificat iniţial pentru data de 31 mai, a fost reprogramat şi va avea loc în 1 iunie, începând cu ora 09.00, în  Parcul Custozza din Alba Iulia, unde copiii sunt aşteptaţi  de poliţiştii rutieri, cu bicicletele, la concursuri cu tematică rutieră şi activităţi recreative ce vor fi organizate cu sprijinul Primăriei Municipiului Alba Iulia.

Joi, 8 iunie, la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia va avea loc concursul „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă” – etapa  județeană, adresat elevilor de gimnaziu şi liceu şi care constă în trei probe ( una teoretică, de cunoaştere a regulilor de circulaţie rutieră şi două probe practice, de îndemânare în parcurgerea unui traseu cu bicicleta în poligon şi respectarea regulilor de circulaţie de către biciclişti, în parcul școală).

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...