Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: „Nouă ne pasă! Ție?” Acțiune de sensibilizare a cetățenilor asupra necesității colectării selective, desfășurată de prichindeii de la Grădinița „Dumbrava Minunată” din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Agenții”  Patrulei  de Reciclare din Grădinița cu Program Prelungit „Dumbrava Minunată” din Alba Iulia au invitat vineri, locuitorii orașului să colecteze selectiv deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) ca gest responsabil față de mediul înconjurător și față de comunitate.

Purtând mesaje ca: „ Ai grijă de acest pamânt! „, „Nouă ne pasă! Ție?„Vrem o planetă mai curată!„, micuții au reușit să sensibilizeze locuitorii orașului asupra necesității colectării selective în vederea reducerii poluării.

Acţiunea se regăseşte în parteneriatul pe care grădiniţa îl are cu Direcţia Silvică Alba.

Tot în acest sens, Grădinița „Dumbrava Minunată”, a organizat, în parteneriat cu RoRec Alba Iulia, în perioada ianuarie-februarie 2017, o acțiune de colectare a deșeurilor electonice, electrice și electrocasnice (DEEE), în cadrul căreia copiii și părinții au adus obiecte electronice și electrocasnice uzate, baterii, becuri, care s-au colectat în incinta grădiniței.

Pentru elecrocasnicele foarte mari părinții au lăsat adresele, iar reprezentanții RoRec le-au ridicat de la domiciliu.

Următoarea acțiune a Patrulei va consta în colectarea PET-urilor, precum și o acțiune de informare a copiilor și părinților în legătură cu produsele ce se pot obține din materialele reciclabile.

Sub deviza „Deși suntem mici , putem face lucruri mărețe”, preșcolarii alături de educatoare și părinti speră să responsabilizeze  locuitorii orașului în legătură cu importanța  colectarii  selective  a deșeurilor.

Director, prof.înv.preşc. Hăjmăşan Aurora

Resp. promovare imagine: prof.înv.preşc. Nicola Nicoleta Alina

[nggallery id=3597]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea