Rămâi conectat

Sport

FOTO: Noi rezultate notabile pentru tenismenii de la TC Sun Alba Iulia, la Cluj-Napoca şi Sibiu

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La ediţia de iarnă a competiţiei „Cupa Marc Tenis”, desfăşurată recent la Cluj-Napoca, jucătoarele Tania Munteanu şi Alexia Mărginean TC Sun Alba Iulia 2de la TC Sun Alba Iulia au urcat din nou pe podiumul câstigătorilor. Tania Munteanu a obţinut locul întâi la categoria 14 ani iar Alexia Mărginean a obţinut locul al treilea la categoria 12 ani. În cadrul acestei competiţii, la aceste categorii de vârstă, au participat fete din 5 judeţe ale ţării: Cluj, Alba, Sibiu, Braşov şi Mureş.

Ulterior, la baza sportivă Pamira din Sibiu, s-a desfăşurat un turneu la categoria TENIS10 unde Briana (7 ani) şi Chrissa (5 ani) Moldovan din Alba Iulia, jucătoare ale clubului TC Sun, au obţinut medalii, diplome, surprize dulci şi s-au bucurat alături de ceilalţi concurenţi. Micuţă, dar rapidă, Chrissa a câştigat locul 3 la categoria „roşu”, prima poziţie fiind ocupată de o jucătoare mai mare cu 3 ani. Briana a obţinut locul întâi la categoria verde, după ce iniţial a obţinut acelaşi loc în grupe, învingând în finală o jucătoare de 10 ani.
Tenisul este un sport al surprizei şi al preciziei, dar mai ales al bucuriei de joc. Sistemul Tenis10 este deschis tuturor copiilor între 4 şi 10 ani. Copiii au ocazia să înveţe să joace într-un sistem care se adaptează continuu vârstelor lor şi abilităţilor lor şi ei au ocazia să capete experienţa necesară, utilă mai târziu când lucrurile devin mai complicate. „Tenisul este cunoscut drept «sportul pentru viaţă»”, pentru minte şi corp deopotrivă, aparţine tărâmului fabulos al basmelor, în care doi eroi se înfruntă pentru a câştiga dreptul de a-şi spune povestea, în propriul stil, mai departe. Este eficient nu doar pentru dezvoltarea fizică a copiilor, ci şi pentru stimularea încrederii în sine, a vitezei de reacţie, îmbină disciplina cu libertatea de a improviza, rigoarea tehnică şi imaginaţia. Este un sport al surprizei şi al preciziei, dar mai ales al bucuriei de joc”, afirmă Cristina Moldovan, mama celor două talentate şi precoce jucătoare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea