Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Noi premii obţinute de cursanţii Şcolii de Arte şi Meşteşuguri din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Luna martie a fost bogată în premii pentru cursanţii Şcolii de Arte şi Meşteşuguri din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba. După ce în prima parte a lunii cursanţii claselor de Fotografie şi Pian au avut rezultate extraordinare în concursuri naţionale, alţi tineri au adus recent premii în judeţul Alba la muzică populară şi pian.

Tinerii pianişti, cursanţi ai clasei de Pian coordonată de profesorul Oana Cîrstea, au obţinut două premii la Festivalul de Muzică Clasică „Dell’ Arte” desfăşurat la Târgu Mureş. Alexandru Suciu a obţinut premiul special al juriului, iar Felix Constantinescu menţiune.

Cu două premii importante s-au întors recent de la Festivalul Naţional de Muzică Populară „Meleaguri brâncuşiene” de la Polovragi (judeţul Gorj) doi tineri interpreţi de muzică populară. Cristina Daniela Tudor a obţinut premiul II, iar Cătălin Rus menţiune, ambii fiind elevi la Clasa de Muzică Vocală Tradiţională coordonaţi şi pregătiţi de îndrăgita interpretă Leontina Fărcaş.

„Aceste premii obţinute de cursanţii noştri nu pot decât să ne bucure şi să ne demonstreze calitatea Şcolii de Arte şi Meşteşuguri a Centrului de Cultură Augustin Bena Alba care este recunoscută la nivel naţional. Rezultatele sunt munca cursanţilor şi a profesorilor care pun pasiune, suflet şi dedicare în tot ceea ce fac şi pentru asta îi felicit”, a spus Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Şcoala de Arte şi Meşteşuguri a fost înfiinţată în 1969, iar din 2007 funcţionează ca Serviciu în cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena”, coordonat de prof. Marinela Popa. Şcoala vine în întâmpinarea cererilor tot mai numeroase de formare continuă şi se vrea a fi o pepinieră de specialişti pentru serviciile artistice din instituţie, din judeţ şi chiar de pe plan naţional şi internaţional. Printre disciplinele din cadrul şcolii amintim: Canto – muzică uşoară, Muzică vocală tradiţională, Pictură, Design ambiental, Design vestimentar, Instrumente de suflet, Pian, Chitară, Artă fotografică şi video, Actorie, Muzică de fanfară, Dansuri populare, Dansuri moderne, Dansuri de societate, Arta lemnului, Ţesături tradiţionale, Muzică religioasă sau Pictură religioasă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea