Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| Noi acțiuni preventive desfășurate de polițiști în județul Alba

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| NOI ACȚIUNI PREVENTIVE DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTI

În săptămâna care se încheie, peste 600 de minori din județul Alba au participat la activități informativ – preventive desfășurate de polițiști.

Astfel, elevi de gimnaziu și liceu din Alba Iulia, Blaj, Sebeș, Abrud, Ciugud, Cricău, Cărpiniș și Gura Roșiei s-au întâlnit cu polițiștii Biroului Siguranță Școlară și cei ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, în cadrul unor acțiuni interactive menite să sporească gradul de siguranță, atât în interiorul unităților de învățământ cât și în afara acestora.

Temele de discuție au fost adaptate vârstei și s-au axat, în principal, pe prevenirea comportamentele agresive, a consumului de substanței interzise precum și pe prevenirea victimizării din accidente rutiere.

Marți, 18 octombrie, polițiștii de la siguranță școlară au fost alături de specialiștii Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane –Centrul Regional Alba Iulia, la activitățile desfășurate la Teatrul de Păpuși Prichindel din Alba Iulia, în contextul Zilei europene de luptă împotriva traficului de persoane și le-au transmis copiilor prezenți recomandări pentru siguranța lor.

Miercuri, 19 octombrie, în cadrul parteneriatului încheiat cu Grădinița cu Program Prelungit din Abrud, preșcolarii au avut parte de o lecție de educație rutieră susținută de polițiștii de la proximitate și cei de la rutieră din cadrul Poliției Orașului Abrud.

Mesajele preventive au fost întărite de către cadrele didactice care au luat parte, alături de cei mici, la activități.

Acțiunile preventive dedicate siguranței elevilor și preșcolarilor vor continua și pe perioada vacanței care urmează.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Consiliul local Roșia Montană a aprobat protocolul care va sta la baza realizării unui nou Plan Urbanistic General

Unirea Ziarul

Publicat

în

Consiliul local Roșia Montană a aprobat protocolul care va sta la baza realizării unui nou Plan Urbanistic General Consiliul local al comunei Roșia Montană a aprobat în ședința din 18 aprilie 2024 încheierea unui protocol de colaborare cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Institutul Național al Patrimoniului (INP) și Consiliul Județean Alba. Hotărârea are […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea