Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| Modernizarea rețelei de transport public de călători din Cugir, în plină desfășurare: Stadiul lucrărilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Modernizarea rețelei de transport public de călători din Cugir, în plină desfășurare: Stadiul lucrărilor

Lucrările de modernizare a rețelei de transport public de călători se află în plină desfășurare. Din cele 13 străzi pe care vor circula noile autobuze hibrid, 11 sunt în lucru, în diferite etape. A fost turnat covorul asfaltic și au fost amenajate trotuare, piste de biciclete și spații verzi pe străzile I. Creangă și N. Bălcescu.

Chiar dacă mai sunt unele lucrări de finisat, printre care și plantarea de pomi în spațiile verzi, aceste două străzi oferă perspectiva clară a modului în care va arăta rețeaua de transport public.

Stadiul lucrărilor pe fiecare din cele 13 străzi este următorul:

  • Str. Principala Vinerea- lucrări de canalizație; relocarea în subteran a rețelei electrice aeriene și a rețelei de iluminat public.
  • Str. Victoriei- relocarea în subteran a rețelei electrice aeriene; s-a finalizat modernizarea pe porțiunea de la calea ferată până la intrarea în oraș (urmează amenajarea spațiilor verzi)
  • Str. M. Viteazul- turnarea celui de-al doilea strat de asfalt
  • Str. 1 Decembrie 1918, Rozelor- asfaltarea pistelor de bicilete, se lucrează la infrastructura sistemului de monitorizare a traficului.
  • Str. I. Creangă- asfalatrea străzii, amenajarea trotuarelor, spațiilor verzi, pistelor de biciclete; se lucrează la infrastructura sistemului de monitorizare a traficului.
  • Str. Tineretului, Alexandru Sahia, Nicolae Balcescu- asfaltarea pistelor de biciclete, amenajarea trotuarelor și pregătirea lucrărilor de asfalatare a carosabilului.
  • Str. Râul Mic- 90% amenajare piste de biciclete și trotuare.
  • Str. Griviței, Str Stadionului- lucrările nu au demarat.

Suprafața totală supusă reabilitării este de 105.802 mp.

Investiția se realizează în baza proiectului european „Reducerea emisiilor de carbon bazată pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă”, care visează modernizarea înfrastructurii traseelor de transport în comun, reabilitarea și extinderea de trotuare, înființarea de piste de biciclete, reorganizarea intersecților în zonele cu risc ridicat, întroducerea unei noi rute de transport public local în zona Cindeni, achiziția a 6 autobuze hibrid, amenajarea a 49 de stații de autobuz, din care 41 sunt nou-construite, implementarea unui sistem de manaagenent al traficului, achiziționarea a 78 biciclete, inființare unui sistem de bik-sharing.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Tradiţii şi obiceiuri de 1 Mai – Ziua Internaţională a Muncii. Cum a ajuns această zi liberă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Obiceiuri și tradiții de 1 Mai – Ziua Internaţională a Muncii • Semnificația zilei de 1 Mai și scurte repere istorice. În anul 1889, Congresul Internaționalei Socialiste a decretat ziua de 1 mai ca Ziua Internațională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestații muncitorești. Cu timpul, 1 mai a devenit sărbătoarea muncii în majoritatea țărilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea