Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO Mircea Duşa a asigurat conducerile fabricilor din Cugir de sprijinul Ministerului Apărării Naţionale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mircea Dusa la Zlatna09Prezent asăzi la Alba Iulia cu prilejul aniversării a 90 de ani de la înfiinţarea Colegiului ,,Mihai Viteazul’’, Ministrul Apărării Mircea Duşa a dorit să viziteze şi fabricile de armament şi muniţie din Cugir.

Demersul ministrului a avut loc în contextul în care Guvernul României condus de premierul Victor Ponta a adoptat acea Ordonanţă (isorică) de anulare a datoriilor care atârnau ca o piatră de moară asupra societăţilor care lucrează pentru sectorul de apărare. Numai fabricilor de la Cugir le-au fost şterse datorii de peste 520 milioane lei noi. La acest demers se mai adaugă şi faptul că la o rectificare de buget, M.Ap. N i-au fost repartizate importante sume destinate pentru comenzi de arme şi muniţii cu care să fie dotată Armata Română.

Însoţit de subprefectul Cornel Murg şi deputatul Ioan Dârzu, demnitarul a făcut prima vizită la Fabrica de Arme din Cugir, societate comercială care deşi a traversat o perioadă mai delicată ca urmare a unui blocaj în relaţiile comerciale cu un partener extern, a depăşit la ora actuală acest moment dificil reuşind să încheie, în urmă cu nu mult timp, un nou contract comercial cu un alt partener de peste hotare.

Ministrul a fost întâmpinat la sosire de către  directorul general ing Mircea Trifan şi de membri ai echipei manageriale, reprezentantul AGA de la UMCugir ec. Cornel Păştină, precum şi de liderul sindicatului ,,Apărarea’’, ec. Ioan Neagu.

Împreună, au fost vizitate secţii de fabricaţie şi de montaj armament din cadrul societăţii, s-au purtat discuţii cu salariaţii, iar la final a avut loc o şedinţă de analiză cu privire la situaţia de faţă şi perspectivele de dezvoltare ale fabricii.  A fost vizitat de asemenea, un stand cu arme organizat de conducerea fabricii cu acest prilej.

Cel de-al doilea moment al vizitei s-a consumat la S.C. Uzina Mecanică Cugir, ministrul fiind întâmpinat aici de directorul general Romulus Micu şi de reprezentanţi ai conducerii  unităţii, prilej cu care Mircea Duşa a putut vizita şi expoziţia permanentă de armament şi muniţie situată în pavilionul administrativ. În acest cadru a avut loc şi o discuţie asupra unei comenzi în valoare de 1.200.000 lei pe care Ministerul Apărării Naţionale a făcut-o recent către U.M.Cugir, ministrul fiind interesat în legătură cu termenul de onorare a acestui contract.

La final, ministrul a ţinut să-i felicite pe reprezentanţi celor două societăţi pentru bunele rezultate obţinute şi i-a asigurat de faptul că Ministerul Apărării va sprijini cu comenzi pentru Armata Română acest important sector special ce ţine de siguranţa naţională.

Constantin PREDESCU

[nggallery id=2566]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea