Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| MINUNE în mijlocul incendiilor din Grecia: Mănăstirea Sf. David, neatinsă de flăcări

Ziarul Unirea

Publicat

în

MINUNE în mijlocul incendiilor din Grecia: Mănăstirea Sf. David, neatinsă de flăcări

Insula Evia a fost cuprinsă de flăcări care puteau fi văzute de pe mare, în timp ce pompierii greci și-au arătat neputința de a lupta cu focul din cauza dealurilor înalte și a vizibilității reduse.

Peste 150 de case au fost distruse în urma incendiului, la fel și pădurea de pini din jurul mănăstirii Sfântului Cuvios David, numită și „Osios David”. În biserica acestei mănăstiri ortodoxe se află cinstitul Cap al Sfântului David cel Bătrân, cât și mormântul Cuviosului Iakov Tsalikis.

Poliția a ordonat evacuarea călugărilor din mănăstire, dar trei călugări au refuzat să părăsească lăcașul și mormintele cu sfintele moaște. Călugării evacuați au luat cu ei racla în care se afla Capul Sfântului David cel Bătrân. Unul dintre călugări declara prin telefon pentru agenția de presă elenă ANA că „flăcările au o înălțime de 30 până la 40 de metri și înconjoară mănăstirea. Fumul ne sufocă, nu vedem în fața noastră”.

Incendiul, filmat de starețul Gabriel

Călugărița Tanya Davidovic de la mănăstirea Sfânta Ana, din Croația, a postat un video trimis de duhovnicul ei, starețul Gabriel, cu focul care a cuprins pădurea de pini din jurul mănăstirii Sf. David.

„Este un incendiu în imediata apropiere a mănăstirii și din cauza vântului puternic și a temperaturii ridicate se răspândește și se îndreaptă spre mănăstire. Să ne rugăm, fraților și surorilor, ca Sfânta Născătoare de Dumnezeu să vină în ajutorul călugărilor și să stingă focul împreună cu Sfântul David, Sfântul Iacov și Sfântul Chiril, înainte să ajungă la această miraculoasă mănăstire”, spune starețul. Tot el atrage atenția și spune: „focul este uriaș, vântul îl poartă, urcă spre noi, Preasfântă Născătoare de Dumnezeu și Sfinții călugări ajutor! Filmez de la balconul mănăstirii…”

Anterior acestei filmări, starețul Gabriel a spus presei locale că „pur și simplu ne-au lăsat la mila lui Dumnezeu. În fața mănăstirii nu există nicio mașină de pompieri. Suntem la mila lui Dumnezeu, desigur, este un lucru frumos să fim la mila lui Dumnezeu. Cel mai bine aș spune, dar există multe fronturi. Am văzut atât de mulți oameni de ieri, jurnaliști și vedete și agenți care vorbesc direct cu liderii, miniștrii, dar un avion nu a ajuns încă în zona noastră, la 24 de ore de la izbucnirea incendiului. Și locuitorii ne spun că, dacă nu se trimite imediat o forță aeriană de stingere a incendiilor, există un mare risc de distrugere a întregii zone, cu o mare responsabilitate a persoanelor care gestionează această situație”.

Mănăstirea, salvată

Focul uriaș a ras de pe fața pâmântului pădurea de pini din jurul mănăstirii. Călugării din întreaga lume se rugau pentru o minune dumnezeiască. „Sfinte David, ajutor!!!!!! Grăbește-te! Moaștele tale sunt salvate, dar casa ta este în flăcări. Să nu ne ardă mănăstirea. Iartă și ajută!”, așa suna ruga călugăriței Tanya Davidovic, de la mănăstirea Sfânta Ana.

Atunci când nimeni nu se mai aștepta focul a făcut cale întoarsă. Nu s-a atins de lăcașul sfânt, nici măcar de copacii din curtea mănăstirii. „Toți acei oameni, de îndată ce au aflat, s-au rugat lui Dumnezeu să salveze mănăstirea și Dumnezeu le-a ascultat rugăciunile, și chiar dacă focul a prăjit totul în jurul mănăstirii, mănăstirea însăși a rămas intactă până în acest moment. Este minunea lui Dumnezeu”, a spus starețul Gabriel.

Sursa: newsweek.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Elevi din Alba Iulia, Aiud și Lopadea Nouă, calificați la fazele naționale ale olimpiadelor de religie romano-catolică în maghiară și cultele reformat, evanghelic și unitarian și istoria și tradițiile minorității maghiare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevi din Alba Iulia, Aiud și Lopadea Nouă, calificați la fazele naționale ale olimpiadelor de religie romano-catolică în maghiară și cultele reformat, evanghelic și unitarian și istoria și tradițiile minorității maghiare în România În data de 16.03.2024, la Liceul Teologic Romano-Catolic „Gróf Majláth Gusztáv Károly” Alba Iulia, s-au desfășurat etapele județene ale OLIMPIADEI de RELIGIE […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea