Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Militari din România, Bulgaria, Croația și Georgia s-au pregătit la Alba Iulia pentru o operațiune NATO

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

militari la Alba Iulia03În perioada 24-27 iunie la Alba Iulia a avut loc exercițiul multinațional IEL MILU 2014, în Batalionul 136 Geniu ”Apulum”, la care au participat 75 de militari din Bulgaria, Croația, Georgia și România.

Scopul exercițiului a fost antrenarea participanților în domeniul sprijinului de geniu al operațiilor la nivel batalion și brigadă, precum și pregătirea lor în lucrul de stat major în cadrul unei forțe multinaționale integrate/combinate într-un teatru de operații.

Având la bază memorandumul de înțelegere între Ministerele Apărării din Republica Bulgaria, din Republica Croația, din Georgia și din România, semnat în anul 2007, s-a reușit, pe parcursul anilor (2008-2014) înființarea, operaționalizarea și afirmarea unei unități multinaționale logistică integrată cu specific de geniu infrastructură de logistică, structură care este în măsură să îndeplinească misiuni specifice de geniu ca parte dintr-o Forță Întrunită Multinațională Operațională sub comanda NATO.

Exercițiul a fost bazat pe un scenariu fictiv, în care IEL MILU asigura sprijin general de geniu în cadrul unei operații NATO. Exercițiul din această săptămână a urmărit perfecționarea deprinderilor participanților pentru planificarea și conducerea acțiunilor umanitare și de reconstrucție într-o arie afectată de calamități naturale sau acțiuni post conflict.

Deschiderea și închiderea evenimentului a avut loc pe platoul din fața Porții a III-a a Cetății.

[nggallery id=2014]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Băncile și topogoanul de la Părculețul Grădiniței și Parcul Samoila Marza din Galțiu au fost vopsite: Gestul mărinimos făcut de un grup de copilași pentru muncitori

Bogdan Ilea

Publicat

în

Băncile și topogoanul din parcurile din Galțiu au fost vopsite: Gestul mărinimos făcut de un grup de copilași pentru muncitori Băncile de la Prculețul Grădiniței și topoganul din Parcul Samoila Marza din Galțiu au fost recondiționate și vopsite. La final, un grup format din două fetițe și un băiețel, au răsplătit printr-un gest mărinimos efortul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea