FOTO: Militari din România, Bulgaria, Croația și Georgia s-au pregătit la Alba Iulia pentru o operațiune NATO

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

militari la Alba Iulia03În perioada 24-27 iunie la Alba Iulia a avut loc exercițiul multinațional IEL MILU 2014, în Batalionul 136 Geniu ”Apulum”, la care au participat 75 de militari din Bulgaria, Croația, Georgia și România.

Scopul exercițiului a fost antrenarea participanților în domeniul sprijinului de geniu al operațiilor la nivel batalion și brigadă, precum și pregătirea lor în lucrul de stat major în cadrul unei forțe multinaționale integrate/combinate într-un teatru de operații.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Având la bază memorandumul de înțelegere între Ministerele Apărării din Republica Bulgaria, din Republica Croația, din Georgia și din România, semnat în anul 2007, s-a reușit, pe parcursul anilor (2008-2014) înființarea, operaționalizarea și afirmarea unei unități multinaționale logistică integrată cu specific de geniu infrastructură de logistică, structură care este în măsură să îndeplinească misiuni specifice de geniu ca parte dintr-o Forță Întrunită Multinațională Operațională sub comanda NATO.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Exercițiul a fost bazat pe un scenariu fictiv, în care IEL MILU asigura sprijin general de geniu în cadrul unei operații NATO. Exercițiul din această săptămână a urmărit perfecționarea deprinderilor participanților pentru planificarea și conducerea acțiunilor umanitare și de reconstrucție într-o arie afectată de calamități naturale sau acțiuni post conflict.

Deschiderea și închiderea evenimentului a avut loc pe platoul din fața Porții a III-a a Cetății.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Must de Jidvei