Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO Militari din Alba, felicitați de Iohannis pentru cooperarea cu americanii la exercițiul ”Dragoon Crossing România 2015”

Ziarul Unirea

Publicat

în

În data de 26 octombrie, Batalioul 136 Geniu ”Apulum”  din cadrul Brigăzii 10 Geniu ”Dunărea de Jos” și-a prezentat capabilitățile de trecere a cursurilor de apă în cadrul Zilei Distinșilor Vizitatori de la exercițiul româno-american ”Dragoon Crossing România 2015” din zona localității Mândruloc din județul Arad.

militari16La activitate a fost prezenţi ministrul apărării naţionale, domnul Mircea Duşa, ambasadorul Statelor Unite ale Americii, domnul Hans Klemm, comandantul forţelor terestre ale SUA în Europa general-locotenent Ben Hodges, şeful Statului Major General general-locotenent Nicolae Ciucă, şeful Statului Major al Forţelor Terestre general-maior Dumitru Scarlat, precum şi o serie de invitaţi din cadrul structurilor de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. De menţionat este faptul că, în data de 25.10.2015, militarii au primit vizita preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, care i-a felicitat pentru efortul depus în cadrul exerciţiului si a apreciat modul de cooperare dintre militarii români şi americani.

Activitățile specfice de geniu desfăşrate în teren au fost coordonate de către comandantul batalionului, colonel dr. Corneliu Dinco şi conduse nemijlocit de către şeful punctului de trecere maior Josan Daniel.

Militarii albaiulieni, alături de colegi geniști din unitățile Brigăzii 10 Geniu, au deservit în cadrul exercițiului demonstrativ podul de pontoane de capacitate 80 tone forță cu 3 fire de circulație, pe care au trecut transportoarele blindate tip IAV Stryker ale armatei americane și punctele de trecere pe portiţă din completul parcului de pod din pontoane PR-71. De asemenea geniștii noștri au sprijinit subunitățile de infanterie cu mijloace tehnice (bărci pneumatice tip BP-10 ) de forțare a râului, au confecționat elemente pirotehnice pentru simularea condițiilor reale ale câmpului de luptă și au facut parte, în cadrul scenariului tactic propus, din echipa medicală mixtă româno-americană de evacuare (MEDEVAC) a unei victime salvate de la înec.

La finalul activităţilor, invitaţii au participat la expoziţia statică de tehnică, echipamente şi materiale specifice procesului de instrucţie iar în cadrul ceremoniei de încheiere a exerciţului au fost aduse mulţumuri întregului personal pentru implicarea şi profesionalismul de care au dat dovadă. (V.N.)

[nggallery id=1185]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud

Bogdan Ilea

Publicat

în

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud Un incendiu a izbucnit într-o locuință din localitatea Roșia Montană: Intervin pompierii cu trei autospeciale. Detașamentul de pompieri Abrud intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autopscară pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Roșia Montană. Secția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea