Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO – Mihai Viteazul a murit pentru a doua dată, pe pietonala din Alba Iulia care-i poartă numele

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Spovedania lui Mihai Viteazul31

Banul Craiovei, Domn al Ţării Româneşti, Transilvaniei şi Ţării Moldovei, Mihai Viteazul (1558 – 1601) a murit sâmbătă seara, pentru a doua oară, pe pietonala din Alba Iulia care îi poartă numele. La mijloc a fost vorba despre un scenariu scris de interpretul de muzică folk Florin Săsărman, el jucând rolul voievodului, la scenariu istoric – Spovedania lui Mihai Viteazul. 

Voievodul s-a spovedit în faţa părintelui Ioan de la Prislop, a spus că în viaţa sa va duce mereu o luptă împotriva poporului păgân, crucea şi spada fiind însemnele de căpătâi în lupta pentru creştinătate şi pentru neam.

„Crucea mi-ai dăruit-o Sfinţia Ta şi la înscăunarea ca Mitropolit, iar spada aceasta am primit-o în numele lumii creştine, pe care m-am jurat să o apăr până la moarte! Crucea o voi lua cu mine, spada o las în grija sfinţiei tale, pentru că pe câmpul de bătălie mă lupt cu cea cu care i-am tăiat pe turci la Călugăreni”, a spus Mihai Viteazul, iar părintele Ioan de la Prislop i-a dat binecuvântarea.

În acea dimineaţă, principele şi domnitorul Mihai s-au întors la cortul din tabăra de lângă Turda, dar mai bine nu s-ar fi întors…

Acesta a fost de altfel un alt eveniment din cadrul celei de-a doua ediţii a Zilelor Cetăţii şi a Festivalului Roman Apulum la Alba Iulia.

[nggallery id=1575] 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști Polițiștii din Cugir au reținut un tânăr de 19 ani din oraș după ce acesta ar fi agresat, în scara unui bloc, o tânără de aceeași vârstă. A deranjat liniștea și ordinea publică. La data de 23 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea