Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

FOTO: Metalurgistul Cugir – Unirea Ungheni 2-1 (1-0) | „Roș-albaștrii” au dat lovitura și au schimbat liderul!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Metalurgistul Cugir a dat lovitura și a schimbat liderul Seriei 9, după 2-1 (1-0) pe teren propriu cu Unirea Ungheni!

Victorie extrem de prețioasă pentru “roș-albaștrii” împotriva formației din Mureș, ocupanta primei poziții înaintea penultimei runde a turului. Amfitrionii aveau nevoie de puncte ca de aer după 4 partide în care au luat doar două puncte și au reușit să se impună, de justețe,  grație golurilor marcate de Tăban (28)  și Cocan (58, penalty, al 3-lea meci la rând în care punctează).

Vizitatorii au evoluat mai bine de o repriză în inferioritate numerică (eliminat Abel Popa, 40), iar cugirenii au obținut cel mai important succes al sezonului și fac un mare pas înainte în lupta pentru locurile de play-off.

Unirea Ungheni pierde în premieră în această toamnă împotriva unei combatante din Alba, precedentele dueluri fiind victorii (2-1 cu CSU Alba Iulia, 3-1 la Galda de Jos și 2-0 cu CSM Unirea Alba Iulia).

Felicit băieții, au avut încredere și atitudine, n-am avut nici cea mai mică emoție, la modul cum s-au prezentat. A cântărit și eliminarea, însă nu au fost dubii în privința învingătoarei. Cele 3 puncte contează pentru moral, dar și pentru calculele la play-off. Etapa viitoare este un derby pe Cetate, sperăm să fie un spectacol și cine-i mai bun să câștige”, a precizat Lucian Itu.

*1-0, MIN. 28: TĂBAN a deschis scorul cu o reluare cu capul din 7 metri, la centrrea lui Vitinha

*2-0, MIN. 58: COCAN din penalty, obținut de Șaucă, faultat de portarul Lupu, la lansarea lui Udrea

*2-1, MIN. 90+4: ASTAFEI a redus ecartul din careu, reluare cu capul la colțul lung

Acțiune individuală Vitinha (55), încheiată cu un șut peste din interiorul careului. Voleu peste Savin (58). Nervii au degenerat în minutul 61, iar cele două tabere s-au încăierat în zona băncii de rezerve a gazdelor. Au intervenit și oamenii de ordine, iar Dr. Bănică (antrenor Metalurgistul Cugir, responsabil cu copiii de mingi) a fost eliminat. Astafei (88) a trimis peste poarta goală, după o eroare a lui Perjeriu.

În minutul 40, Abel Popa (Unirea Ungheni) a fost eliminat pentru un henț, al doilea cartonaș galben. Vizitatorii au de suportat inferioritatea numerică mai bine de o repriză.

Șutul lui P. Fortes (33), deviat, a lovit stâlpul drept. Partida este săracă în faze de poartă, doar șutul lui Vitinha (21) în diagonală, amenințând buturile adverse.

În tribune sunt aproximativ 250 de suporteri, între care și 20 veniți prin programul Football in Heaven

*Metalurgistul Cugir (locul 5, 11 puncte) – Unirea Ungheni (locul întâi, 16 puncte), vineri, ora 15.00. “Roș-albaștrii” au în față o adevărată “finală”, după cum spunea Lucian Itu după remiza de la Galda de Jos, meci în care cugirenii au fost egalați în prelungiri și au pierdut două puncte. Gazdele au 4 partide consecutive în care nu au câștigat (două remize consecutive) și, în continuare, nu se pot baza pe brazilianul Da Silva (nerezolvate formalitățile de viză). Prima clasată a trecut runda anterioară de CSM Unirea Alba Iulia (2-0, pe teren propriu) și acum 3 săptămâni, la precedenta descindere în Alba, a învins 3-1 pe Industria.

Metalurgistul: Perjeriu – Dohotariu, S. Itu. V. Popa, Vitinha/ cpt – Tăban (71, Bura), Udrea, P. Păcurar, Gh. Hăprianu (83, R. Păcurar) – Cocan (83, Ad. Coman), Cîrloanță (34, Șaucă); rezerve Csapo, L. Itu, Kiraly, Neagu, Selagea. Antrenor Ion Ilie.

Unirea Ungheni: M. Lupu – Horșia, A. Popa, Savin, Suslak – P. Fortes (42, Coza), Balint (64, Piper), Măd. Popa, Bîrstan (64, D. Todoran) – Al. Oltean (80, R. Trif), Astafei/ cpt; rezerve P. Ganea, Bodor, Cotoi, Măcinică, Ndiesse. Antrenor Flaviu Sabău.

Arbitri C. Diaconu, G. Turcu, M. Bărbulescu (toți București) Observatori G. Szabo (Cluj-Napoca), C. Mardan (Făgăraș)

Foto: Lucian DANCIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

ACS Mediaș – CSU Alba Iulia, în ultima rundă din play off | Studenți au terminat

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSU Alba Iulia a pierdut duelul pentru treapta a treia a podiumului 1-3 (0-2) cu ACS Mediaș, în ultima rundă a play-off-ului. Universitarii aveau nevoie de o remiză pentru a încheia al doilea sezon din eșalonul terț pe podium, dar au făcut schimb de locuri cu oponenții. Golurile gazdelor au fost marcate de Avram (16, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea