Rămâi conectat

Sport

FOTO: Metalurgistul Cugir – Sticla Arieșul Turda 3-2 (1-2) | Nebunie sub Drăgana, a treia victorie la rând, după un meci dramatic

Publicat

în

Metalurgistul Cugir a realizat a treia victorie consecutivă, după un meci dramatic pe propriul teren, scor 3-2 (1-2), cu Sticla Arieșul Turda.

Trupa lui Lucian Itu a remontat spectaculos în actul secund, unul dominat autoritar, a egalat prin I. Grozav (67), golul victoriei fiind marcat de Al. Rus (88), asta după ce, la rându-le, turdenii au întors rezultatul până la pauză, în numai 5 minute, reușite Svichi (31, penalty) și Salcău (35), scorul fiind deschis de M. Lupu (7). O partidă spectaculoasă sub Drăgana, meci în care amfitrionii au trecut prin toate stările posibile, dar au reușit să-și atingă scopul, să rămână neînvinși și să se impună în al treilea meci la rând, o premieră în acest sezon pentru ocupanta locului secund.

*Lucian Itu: „Nici nu mai am cuvinte să-i felicit pe băieți”

„Nici nu îmi găsesc cuvintele să-i felicit pe băieți. Efectiv sunt încântat. Chiar dacă ne-am impus în final de meci, asta dovedește că suntem pregătiți din toate punctele de vedere. Exceptând acele 5 minute din prima repriză, o perioadă neagră în care adversarii au trecut în avantaj, am avut o prestație reușită, ne-am creat multe ocazii. Am arătat caracter și atitudine, împotriva unei formații care nu este una modestă. Se vede treaba că în acest campionat avem parte numai de meciuri pe muchie de cuțit, dar suntem bucuroși că am remontat și am reușit a treia victorie„, a spus Lucian Itu.

Electrica Furnizare Discount

În actul secund, Șaucă (50) a șutat peste transversală de la 16 metri. În minutul 51, vizitatorii au solicitat un penalty la o intervenție a lui Vlădia asupra lui Cordoș, fiind circumstanțe pentru acordare loviturii de pedeapsă întrucât turdeanul a rămas fără gheată. Gazdele au egalat prin I. Grozav, iar în minutul 73, Vlădia, tot la un corner, a reluat cu capul alături dintr-un metru. Șaucă (78) șut în Budin din 8 metri. P. Păcurar (80), lovitură liberă puțin pe lângă vinclu. Cocan (83) nu ajunge balonul în 2 metri la o pasă Șaucă, o mare ocazie! G. Goronea, ce a făcut un meci excelent împotriva fostei formații, a trimis în transversală din corner (85), Imediat,  Cocan, de la 15 metri a lobat peste!

*Busculadă la finalul primei reprize

În ultimele secvențe ale primului mitan, altfel liniștit, fără niciun avertisment până în acel moment, lucrurile au degenerat, iar componenții celor două tabere s-au încăierat, fiind nevoie de intervenția forțelor de ordine, a arbitrilor și a celor de pe băncile tehnice. Gazdele au reproșat faptul că adversarii nu au trimis balonul afară într-un moment în care un jucător era căzut, dând dovadă de nesportivitate, conflictul fiind cu greu aplanat, după circa 5 minute. Centralul a acordat 4 galbene, câte două în fiecare tabără, pentru împingeri reciproce, pentru Vitinha, Al. Rus, respectiv Vereș și Paleoca, asta după încheierea primului mitan.

Lovitură de teatru sub Drăgana, unde turdenii au întors rezultatul în 5 minute, la singurele șuturi pe spațiul porții

*1-0, MIN. 7: M. LUPU, cap din plonjon, din 4 metri, la centrarea perfectă de la Șaucă. Atacantul cugirean, ajuns la cota 5, după a treia etapă la rând în care a punctat

*1-1, MIN. 31: SVICHI a transformat un penalty, cu un șut sub bară, după un fault făcut de P. Păcurar, o intervenție imprudentă, supra fostului cugirean G. Goronea

*1-2, MIN. 35: lansat de Svichi, SALCĂU a șutat în colțul lung

*2-2, MIN. 67: I. GROZAV cap din 8 metri, la cornerul bătut de Vitinha de pe dreapta

*3-2, MIN. 88: Al. RUS șut bombă de la 18 metri, la o minge întoarsă de M. Lupu, la prima reușită pentru gruparea de sub Drăgana

Vereș (4), scăpat singur pe stânga a lobat peste buturile lui Opric. După deschiderea scorului, același atacant M. Lupu a avut două lovituri de cap periculoase, puțin pe lângă bară în minutul 15.

Amfitrionii au două jocuri succesive acasă (peste o săptămână cu Viitorul Cluj).

Metalurgistul Cugir: R. Opric – Al. Rus, I. Grozav (90+4, Șt. Radu), Vlădia, Vitinha – Tăban (58, Cocan), Boldea, P. Păcurar (80, Selagea), Nicula (58, Al. Popescu) – Șaucă/ cpt, M. Lupu; rezerve: Perjeriu, M. Neagu, Udrea, Andriuc, Șuteu. Antrenor Lucian Itu – principal.

Sticla: Onciu – Cimpoieșu (80, Chiș), Budin, Cordoș/ cpt., Manu – G. Goronea, Paleoca, Salcău (68, Cobârzan), Vereș (60, Fl. Dan) – Svichi, Dioșan. Pe bancă: Ursu, Chiș, Băețan, Al. Savu, Saroși, Pârțilă, Val. Marcu. Antrenor Florin Pampea – principal.

Arbitri R. Ciorbea (Sânpetru), R. Ciuraru, G. Bedohazy (ambii Sf. Gheorghe) Observatori Cl. Ștefănuți (Năsăud), V. Hrițac (Simeria)

Avertismente: Al. Rus (45+2), Vitinha (45+2), Vlădia (73)/ Vereș (45+2), Paleoca (45+2)

Publicitate

Sport

“Rușinică” pe “Cetate”!!! Unirea Alba Iulia, cu “lanterna roșie” la finele turului, cel mai jenant din ultimii șase ani!

Publicat

în

Unirii Alba Iulia i se potrivește ca nuca-n perete titulatura de “grupare fanion a județului” după parcursul din turul campionatului Ligii a 3-a!

În așteptarea transferului lui Nicolae Stanciu, divizionara terță trăiește într-o păcăleală prelungită de la începutul anului. Oficialii “alb-negrii” așteaptă degeaba, de luni bune, implicarea financiară a Primăriei muncipiului Alba Iulia, iar jucătorii așteaptă, la rându-le, să-și primească drepturile, rezultând un cerc vicios ce a avut deznodământ acest parcurs submediocru. Cu un lot întinerit din pricina problemelor financiare, dar și unul modest valoric, formația din Cetatea Marii Uniri este în postura rușinoasă de “lanternă roșie” a Seriei a 9-a, o premieră negativă de la revenirea, la cerere (!), pe a treia scenă. Ținând cont de convusiile ce apasă clubul albaiulian, această clasare este una firească și în fapt o consecință a ceea ce s-a petrecut în ultimii ani și mai ales în  intersezon.

Salvată de abandon în martie 2020, după o neprezentare la meciul de acasă cu Viitorul Șelimbăr, după declanșarea pandemiei, Unirea Alba Iulia pare să se îndrepte încet, dar sigur, dacă situația nu capătă o întorsătură fericită, spre… retrogradare, în cel mai fericit caz (!), sau desființare… Totuși, în ultimele săptămâni s-au purtat discuții cu investitori privați, care ar intenționa să preia clubul, în anumite condiții, așteptându-se deznădământul negocierilor pe această temă.

Electrica Furnizare Discount

*Retrogradare sau abandon???

Cu numai 4 puncte acumulate în 9 partide, cel mai modest golaveraj, 7-22, cea mai slabă defensivă (la egalitate cu Gloria Bistrița) și cel mai steril atac, Unirea Alba Iulia pare incapabilă, în formula actuală, să se salveze, fotbalistic vorbind. O singură victorie stă în dreptul antrenorului Valentin Sinescu (4-2 în deplasare cu Sănătatea), iar în cele 4 confruntări de pe teren propriu s-a luat un singur punct, jocul anterior, egal ce-i aparține în mare măsură portarului Dragoș Corgovean. Pe “Cetate” prestațiile au fost mediocre, cu rușinile numite 0-5 cu CS Hunedoara și 0-4 cu Gloria Bistrița și gazdele devenite “ciuca bătăilor”. Și practic, din cele 8 reprize, uniriștii au jucat cât de cât în actul secund cu Metalurgistul Cugir, meci pierdut în minutul 90+7, când au izbutit să înscrie în două rânduri și să egaleze (singurul joc în care au punctat în fața fanilor). Un bilanț deplorabil, ce nu necesită prea multe comentarii, și cu siguranță că “principalul” unirist regretă ca a acceptat în vară propunerea venită de la prietenul Mihai Dăscălescu, ținând cont de ce a reușit și cât de grave sunt chestiunile fotbalistice în acest moment, raportat la ce anticipa și bănuia Sinescu că va găsi la Alba Iulia, din punct de vedere fotbalistic.

Lucrurile sunt complicate în continuare întrucât până la finele anului mai trebuie abordate, în aceeași componentă, încă 6 runde din retur, un program infernal ținând cont de subțirimea efectivului: Unirea Ungheni (acasă), la Cugir, Viitorul Cluj (acasă), la Hunedoara – dueluri cu primele 4 clasate – Sănătatea Cluj și Sticla Turda (acasă), ultima reprezentație, în 4 decembrie. Și e chiar imposibil de identificat câte puncte se vor strânge, dar perspectivele sunt sumbre…

*Comparații rușinoase

Spre comparație vă prezentăm parcursul Unirii Alba Iulia în aceste 6 campionate petrecute pe a treia scenă, la încheierea turului.

*ediția 2021/2022: locul 10 (ultimul) în Seria a 9-a, cu 4 puncte din 27 posibile (procentaj 14,8 la sută), antrenor Valentin Sinescu;

*ediția 2020/ 2021: locul 5 în Seria a 9-a, cu 13 puncte din 27 de puncte (procentaj 48,1 la sută), antrenor Adrian Bicheși;

*ediția 2019/ 2020: locul 12 din 16 echipe în Seria a 5-a, cu 16 puncte din 45 de puncte (procentaj 35,5 la sută), antrenor Mihai Manea;

*ediția 2018/2019: locul 9 din 16 echipe în Seria a 4-a, cu 19 puncte din 45 de puncte (procentaj 42,2 la sută), antrenor Adrian Bicheși;

*ediția 2017/ 2018: locul 6 din 15 echipe în Seria a 5-a, cu 24 de puncte din 42 (procentaj 57,1 la sută), antrenor Adorian Himcinschi;

*ediția 2016/ 2017: locul 12 din 14 echipe în Seria a 4-a, cu 12 puncte din 39 (procentaj 30,7 la sută), antrenor Radu Andone.

Cifrele vorbesc de la sine despre cât de jos a ajuns fosta prim-divizionară, din toate punctele de vedere. Un parcurs dezonorant ținând cont de tradiție și pretenții, rezultate care devedesc că Unirea Alba Iulia suferă, este prăbușită și nu se întrevede, cel puțin în acest moment, nicio perspectivă de redresare pe termen scurt, alarmantă fiind și lipsa unui proiect care să urnească o corabie aproape naufragiată, un club aflat în moarte clinică!

Citește mai mult

Sport

Deși a concurat cu degetul fracturat, luptătorul Paul Tolas (Revolution Academy Alba Iulia) – bronz la Campionatul Mondial

Publicat

în

Paul Tolas, luptătorul originar din Cetatea Marii Uniri, a reușit să cucerească medalia de bronz la Campionatul Mondial WKF (World Kickboxing Federation), competiție ce s-a desfășurat timp de o săptămână la Cairo, capitala Egiptului.

România a avut la acest eveniment de calibru un lot format din 40 de sportivi, între aceștia regăsindu-se și competitorul legitimat la Revolution Academy Alba Iulia. Paul Tolas s-a pregătit pentru aceste mondiale, pe care le-a abordat din postura de debutant la acest nivel, împreună cu Lucian Nicolescu – preparatorul fizic și antrenorul Alin Moldovan – la kickboxing. Albaiulianul în vârstă de 19 ani a luptat în limitele categoriei 63,5 kilograme (cu 8 concurenți pe diagramă) și în primul meci a trecut de campionul Egiptului. A fost un meci dificil, adjudecat prin decizie a arbitrilor, Tolas a trecut în semifinală, având garantată medalia de bronz, însă a plătit un preț greu, rupându-și degetul mare al piciorului drept. A trecut peste dureri și a intrat din nou în ring cu piciorul bandajat, luptând cu un argentinian. A rezultat o luptă de zile mari, românul fiind aclamat de întreaga sală, ce i-a apreciat spiritul de sacrificiu, însă nu a fost suficient, pierzând șansa se a se bate pentru o medalie din metal mai prețios.

“Mă simt mândru de realizarea mea, o medalie la Campionatul Mondial. Am realizat că pot mai mult și cu siguranță o să mă vedeți din nou în ring cât mai curând. Mulțumesc pentru tot antrenorilor Lucian Nicolescu și Alin Moldovan și nu în ultimul rând sponsorilor pentru efortul financiar de a ajunge la Cairo, respectiv Sergiu Simina, Allegria Hotel, Lin & Ema. Vă aștept la kickboxing în Alba Iulia, Sebeș și Aiud”,a transmis sportivul în vârstă de 19 ani. Luptătorul albaiulian a căpătat experiență în ring, după ce a participat la diverse gale Colosseum Tournament, fiind legitimat la acest club de aproximativ trei ani.

Electrica Furnizare Discount

Tolas și-a făcut debutul, la vârsta de 18 ani, la profesioniști, în Gala Colosseum Tournament Arad, din luna octombrie a anului trecut, adoptând nickname-ul “The Hurricane”. Înainte de declanșarea pandemiei de coronavirus, luptătorul de kickboxing a avut un parcurs excelent în anul 2019, cu 5 victorii în luptele disputate, fiind remarcat de promotorii galelor profesioniste “Ultimate Fighting Tournament” (UFT) și „Suprime Night Fight” (SNF).

Citește mai mult

Sport

FOTO: la Liga Elitelor Under 15, Optimum Alba Iulia a învins, la debut, CSM Unirea Alba Iulia

Publicat

în

Alba are două echipe înscrise în Liga Elitelor Under 15, ambele repartizate în Seria a 13-a a competiției fotbalistice juvenile organizată sub egida Federației Române de Fotbal. Și dacă în prima rundă a stat, în etapa a doua Optimum Alba Iulia a învins, scor 3-1 (2-1) pe CSM Unirea Alba Iulia.

În meciul de la Drâmbar Al. Doda (CSM Unirea Alba Iulia) a deschis scorul, dar a ieșit la rampă Denis Gligor ce a realizat un hat-trick. Gazdele, pregătite de Gheorghe Bran și Ciprian Selagea, au mizat pe Cristian Dreghiciu – Răzvan Clepan, Matei Nicola, Alexandru Zaha, Adrian Pleșa, Mihai Moș, Sebastian Bran, Adrian Rădac, Robert Baba, Denis Gligor și Sergiu Todea. Distribuția CSM-ului, antrenori Mihai Manea și Bogdan Bucurică, a fost compusă din Daniel Ferencz – Bogdan Hada, Dragoș Chinde, Alexandru Doda, Cătălin Muntean, Mihai Butnariu, Andrei Ruja, Darian Borza, Rareș Stanciu, Carlos Munteanu și Lucas Blagu.

În primul meci, CSM Unirea Alba Iulia a remizat, pe “Cetate”, scor 2-2 (0-1) cu Interstars Sibiu 2020, dublă reușită de Darian Borza (fotbalist dorit de Kisvarda FC). În Seria a 13-a sunt cele două reprezentante ale Albei, alături de trei formații din Sibiu: Alma Sibiu, Interstar Sibiu și Interstars Sibiu 2020.

Electrica Furnizare Discount

În acest an se mai dispută 5 etape, iar ultimele 3  sunt prevăzute în martie 2022. Programul conjudețenelor: *etapa a 3-a (31 octombrie): Alma Sibiu – Optimum Alba Iulia, CSM Unirea – stă; *etapa a 4-a (7 noiembrie, ora 10.00): Optimum Alba Iulia – Interstar Sibiu, CSM Unirea – Alma Sibiu; *etapa a 5-a (14 noiembrie): Interstar Sibiu – CSM Unirea, Interstars Sibiu 2020 – Optimum; *etapa a 6-a (21 noiembrie, prima din retur): Interstars Sibiu – CSM Unirea, Optimum – stă; *etapa a 7-a (28 noiembrie, ora 10.00): CSM Unirea Alba Iulia – Optimum Alba Iulia.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare