Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO. Menţiune obţinută de lotul olimpic al judeţului Alba la etapa naţională a Olimpiadei Universul cunoaşterii prin lectură, pentru elevii din mediul rural

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 1-3 iunie 2018 s-a desfăşurat la Galaţi, ediţia a VI-a a etapei naţionale a Olimpiadei Universul cunoaşterii prin lectură, competiţie destinată elevilor din mediul rural, care a reunit sub semnul competiţiei peste 180 de elevi din 41 de judeţe ale ţării. La această olimpiadă judeţul nostru a fost reprezentat cu cinste de elevele: Cibu Maria (clasa a V-a) de la Şcoala Gimnazială Daia Română, Muscă Miruna (clasa a VI-a) – Şcoala Gimnazială Şona, Cătăuţă Casiana (clasa a VII-a) – Şcoala Gimnazială “Ion Pop Reteganul” Sîncel si eleva Ionescu Bianca (clasa a VIII-a) – Şcoala Gimnazială “Nicolae Drăgan” Galda de Jos.

burst

În cadrul competiţiei, fetele care au format lotul reprezentativ al judeţului au reuşit să obţină un punctaj bun care le-a  situat  pe locul 5, obţinând astfel, menţiunea a doua. Concursul s-a desfăşurat pe două secţiuni: proba practică, care a constat în realizarea şi prezentarea unui portofoliu, având în centru o personalitate marcantă a judeţului şi proba scrisă, desfăşurată sub semnul muncii în echipă.

La această olimpiadă a fost prezentă atât la festivitatea de deschidere, cât si la premiere d-na conf. univ. dr. Mina-Maria Rusu, inspector de limba şi literatura română din Ministerul Educaţiei Naţionale, care a apreciat calitatea concursului şi a concurenţilor, aflată în creştere în fiecare an.

Pe parcursul celor trei zile ale competiţiei, gazdele s-au străduit să le ofere copiilor nu doar o organizare de excepţie, ci şi momente de bucurie şi relaxare în oraşul teilor de la malul Dunării, fapt ce i-a făcut să se simtă apreciaţi că au ajuns la acest nivel.

[nggallery id=5724]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea