Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO. Masă rotundă la Cugir: „Parteneriat tehnic pentru inovare şi cooperare în domeniul formare profesională”

Publicat

în

În cadrul Programului Erasmus+, la Centrul Regional de Resurse pentru Ocupare și Formare Profesională Cugir s-a desfășurat joi dezbaterea în cadrul proiectului: ,,Parteneriat tehnic pentru inovare şi cooperare în domeniul formare profesională VET”, gestionat prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

Proiectul tehnic reunește o structură de parteneriat ce cuprinde 4 regiuni ale Europei, Județul Alba, Regiunea Centru- România, Regiunea Branderburg – Germania, regiunea Perugia și Puglia – Italia, prin intermediul unui consorțiu multiorganizațional format din 8 parteneri.

Parteneri în proiect sunt: Inspectoratul Şcolar al Judeţului Alba – coordonator parteneriat; Consiliul Judeţean Alba; Colegiul Tehnic ”Alexandru Domşa”, Alba Iulia; Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” Blaj; Bildungsgesellschaft mbH Pritzwalk – GBG Pritzwalk, Germania; MANCOM GmbH, Germania; Umbria Training Center, Italia; Istituto Professionale Industria e Artigianato “L. Santarella”, Italia

Electrica Furnizare Discount

Perioada de implementare: 01.09.2017 – 31.08.2019, iar bugetul proiectului este de 190.225,00 euro

Conform prezentării făcute reprezentanții Consiliului Județean Alba, obiectivul general al proiectului este creşterea atractivităţii învăţământului profesional şi tehnic(IPT) pentru elevi si părinţi, prin elaborarea unei strategii eficiente de promovare si orientare a elevilor in cariera, astfel incat numarul elevilor  care opteaza pentru IPT in zonele de provenienta ale scolilor partenere in proiect, sa creasca cu 5%, in intervalul 2017-2019 (perioada derularii proiectului).

În cadrul acestui proiect au avut loc și urmează să se desfășoare o serie de activităși, precum:Întâlniri, workshopuri cu toţi actorii implicaţi în domeniul ÎPT (elevi, părinţi, agenţi economici, şcoli, autorităţi locale) în vederea stabilirii de acţiuni comune care să vizeze dezvoltarea ÎPT şi o mai bună comunicare a şcolilor tehnologice cu agenţii economici; în vederea asigurării unei mai bune cunoaşteri a agenţilor economici din judeţ, a meseriilor, a traseului educaţional şi profesional; Realizarea unui Ghid de consiliere vocaţională, adresat profesorilor, formatorilor, experţilor, managerilor, factorilor de decizie din domeniul ÎPT în vederea facilitării orientării şi consilierii vocaţionale a elevilor şi tinerilor în acest domeniu;  Realizarea unui notebook al meseriilor; Realizarea unui e-book cu poveşti de succes ale absolvenţilor de ÎPT din fiecare ţară participantă la proiect; Realizarea unui site al proiectului care va cuprinde şi un muzeu virtual care va cuprinde pagina meseriilor, imagini ale produselor realizate de elevi, proiecte pentru certificarea competenţelor, un istoric al meseriilor, evoluţia tehnologică şi utilajele utilizate de-a lungul timpului; Realizarea unui Plan de acţiune pentru creşterea atractivităţii ÎPT, elaborat în cooperare şcoală – mediu de afaceri – autorităţi publice locale; Activităţi de formare pe termen scurt pentru profesori, formatori, experţi, manageri, factori de decizie din domeniul ÎPT, în vederea schimbului de bune practici în domeniul promovării şi dezvoltării ÎPT. Întâlnirea s-a dovedit un cadru de schimb de idei și bune practici între actorii implicați în învățământul profesional și tehnic, dar și un punct de porire pentru noi colaborări de viitor. Au participat la dezbateri: Jörg Ahlgrimm, Anja Rosemann, Anne Jacob, Klaus-Peter Krüger,Andreas Kotzorek (toți din Germania), Lenica Bucur, Roxana Roman, Marilena Moga și Lidia Dogaru( din partea Consiliului Județean Alba), dr. ing.Emil Nicolae Muntean, președintele Asociației de Dezvoltare Socioo – Economic Alba – director general la Parcul Indusdtrial Cugir. Deși au avut doar statutul de invitați la eveniment, au vorbit despre implicarea orașului Cugir în dezvoltarea în localitate a învățământului profesional și tehnic: prof. Ionuț Iancu – director la Colegiul tehnic ,,Ion D. Lăzărescu” Cugir, respectiv prof. Liliana Dache, prof. Stela Predescu – director adjunct la Școala Gimnazială ,,Singidava” Cugir, Diana Morar- reprezentant Nova Grup Cugir și Adrian Păștină (SC Uzina Mecanică Cugir).

Constantin PREDESCU

[nggallery id=4996]

 

Publicitate

Curier Județean

ADMITERE LICEU 2021: A doua etapă de repartizari, în data de 6 august. LOCURILE rămase la liceele din Alba

Publicat

în

ADMITERE LICEU 2021: A doua etapă de repartizari, în data de 6 august. LOCURILE rămase la liceele din Alba

În acest an, repartizarea efectivă a elevilor care nu au fost repartizaţi după prima etapă va avea loc în 6 august.

Citește și: ADMITERE LICEU 2021: A DOUA etapă de repartizare computerizată

Potrivit Ministerului Educaţiei, 1.332 de elevi nu au fost repartizaţi în această etapă, întrucât nu au completat suficiente opţiuni, însă acest număr este în scădere substanţială comparativ cu anul trecut (8.570 de elevi).

LOCURI LIBERE PENTRU ETAPA A DOUA DE ADMITERE LA LICEELE DIN ALBA, 2021-2022

Cei 1.332 de elevi vor intra în a doua etapă de repartizare computerizată şi vor completa, în perioada 29 iulie – 5 august, opţiuni în fişele de înscriere alături de candidaţii care au fost repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen (25 – 28 iulie) şi de candidaţii care nu au participat în prima etapă de admitere. Completarea opţiunilor în fişe se realizează la unitatea de învăţământ sau prin formular transmis electronic.

Electrica Furnizare Discount

Pentru această etapă sunt disponibile 9.216 locuri.

În intervalul 9 – 11 august, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după cele două faze de repartizare computerizată.

Un număr de 89.983 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost admişi în învăţământul liceal de stat, în prima etapă de repartizare computerizată, a anunţat Ministerul Educaţiei.

Au fost repartizaţi 89.983 de elevi (98,54%) în învăţământul liceal de stat din totalul elevilor cu opţiuni completate (91.315): 57.574 de candidaţi au fost repartizaţi la filiera teoretică, iar 32.409 – la filiera tehnologică.

348 de candidaţi au fost admişi cu media 10.

În total, au fost completate 1.760.684 de opţiuni, rezultând o medie de 19 opţiuni/elev. 54.060 (60,05%) dintre elevii cu opţiuni completate (91.315) au intrat la prima opţiune.

Citește mai mult

Curier Județean

Gabriel Pleșa a fost primit de Majestatea Sa Margareta la Castelul Săvârșin. Planuri pentru municipiu, alături de Casa Majestății Sale, în următorul deceniu

Publicat

în

Gabriel Pleșa a fost primit de Majestatea Sa Margareta la Castelul Săvârșin. Planuri pentru municipiu, alături de Casa Majestății Sale, în următorul deceniu

„Primarul municipiului Alba Iulia, dl. Gabriel Codru Pleșa, a fost primit de Majestatea Sa Margareta și de ASR Principele Radu la Castelul Săvârșin, miercuri, 4 august 2021. Au însoțit pe domnul primar dl. viceprimar Emil Popescu si dl. Robert Roman.

De un deceniu încoace, Casa Majestății Sale și primăria municipiului Alba Iulia, alături de Consiliul Județean Alba, au alcătuit programe legate de identitatea urbei și de actuala ei dezvoltare economică, educațională și culturală.

Domnule primar a invitat pe Majestatea Sa și pe Principele Radu să ia parte, anul viitor, la sărbătorirea Centenarului Încoronării de la Alba Iulia. De asemenea, dl primar a exprimat intenția ca primăria să continue, pentru deceniul următor, proiectele cu Casa Majestății Sale.” au transmis reprezentanții Familiei Regale a României pe mediul de socializare.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Curier Județean

Lions Club Alba Iulia: AJUTOR pentru comunitatea grea încercată din Apuseni. SPRIJIN pentru cei ce și-au pierdut agoniseala de o viață

Publicat

în

Lions Club Alba Iulia: AJUTOR pentru comunitatea grea încercată din Apuseni. SPRIJIN pentru cei ce și-au pierdut agoniseala de o viață

Lions Club Alba Iulia vine în sprijinul comunității greu încercate din Apuseni. Având în vedere precipitațiile abundente din ultima perioadă, care au provocat daune materiale în zona munților Apuseni din județul Alba, reprezentanți ai Lions Club Alba Iulia s-au deplasat în localitatea Gura Sohodol, care a fost afectată de viitură, pentru a distribui 12 aragaze și 12 frigidere noi, venind astfel în sprijinul gospodăriilor afectate.

Valoarea electrocasnicelor donate a fost de 15.034,00 lei, acestea fiind achiziționate cu sprijinul Lions Club Alba Iulia, Lions Club Decan București, Trans Prima SRL, Albatros Gold SRL și Farmaciei Eladerm, cărora le mulțumim pentru sprijin în numele celor care au beneficiat de acest important ajutor.

Pe această cale facem apel la toți cei care doresc sa vină în sprijinul celor care și-au pierdut agoniseala de-o viața, ajutându-i să revină cât mai repede la normalitate. Pentru a participa la acțiunile clubului nostru puteți să ne contactați pe e-mail la adresa [email protected] sau la telefon 0726267976 – Florin Florea, Președinte Lions Club Alba Iulia.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare