Rămâi conectat

Curier Județean

Foto: Manifestare culturală la Cugir prilejuită de Ziua internațională a Romilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sub genericul ,,ÎMPREUNĂ,, la sala de festivități de la ,,Baia Socială din Cugir a avut loc vineri, un spectacol cultural artistic organizat de Primăria locală, Serviciul Public de Asistență Socială și Școala Gimnazială ,,Singidava, eveniment desfășurat cu prilejul Zilei Internaționale a Romilor, care se celebrează în fiecare an pe data de 8 aprilie.

ziua romilor Cugir019Manifestarea desfășurată cu câteva zile mai devreme(având în vedere că elevii intră în vacanță), a reunit peste 60 de copii de la Școala Gimnazială ,,Singidava și colegiul Tehnic ,,Ion D. Lăzărescu,, și l-a avut ca invitat pe viceprimarul orașului prof. Horia Rotche. Programul s-a bucurat de sprijinul Adrianei Crișan, în calitate de coordonator activitate Centrul de Informare și Consiliere pentru Etnia Romă, prof. Gabriela Lupu-director adj. Școala Gimnazială ,,Singidava, Cristi Roman-consilier SPAS pentru problemele romilor, prof. Elena Botezan -Școala Gimnazială ,,Singidava, Gabriela Pienar-mediator școlar.

Sărbătoarea a constituit un bun prilej pentru elevii de etnie rromă să-și etaleze calitățile de interpreți vocali și instrumentiști, de recitatori, de buni dansatori, dar a fost și o bună ocazie pentru ca unii elevi cu rezultate bune la învățătură și o frecvență bună la școală, să primească rechizite școlare cărți și diplome, (precum și dulciuri și răcoritoare pentru toți participanții), din fonduri oferite de primărie.

Atât viceprimarul Horia Rotche, cât și profesoara Gabriela Lupu i-au felicitat pe elevii cu rezultate școlare foarte bune, pe profesorii lor, și le-au adresat îndemnul de a merge la școală, de a învăța și se pregăti cât mai bine, cu mesajul de a-i convinge pe părinții lor să-i lase să frecventeze cursurile, astfel încât după școală să-și poată croi un drum în viață. Potrivit asistentului social, Cristi Roman, în perioada următoare, tinerii rromi și români vor organiza activități sportive (tenis de masă și fotbal), competiții care se vor finaliza pe data de 8 aprilie.

Constantin PREDESCU

[nggallery id=259]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate Comercianții din Aiud au fost controlați de polițiștii care au dat amenzi de 41.000 de lei și au constatat mai multe nereguli. Citește și: 72 de șoferi testați pentru droguri sau alcool la volan în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea