Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO Lucrările la Transalpina de Mamut, finalizate! Una dintre cele mai spectaculoase piste de bicicliști din România oferă imagini de poveste

Dragoş Suciu

Publicat

în

Pista de biciclisti39Lucrările la pista de bicicliști care traversează Dealul Mamut din Alba Iulia au ajuns la final. Acum, iubitorii sportului pe două roți, dar și atleții cu plămâni de ”fier” au ocazia să parcurgă traseul de peste 5 kilometri, asfaltat integral și să se bucure de punctele de belvedere pe care le oferă obiectivul. Pista face legătura dintre două localități ale municipiului Alba Iulia, Micești și Pâclișa, are două componente, o alee pietonală lată de doi metri și o pista de 3 metri, cu două benzi, delimitate prin linii de marcaj.

Inaugurarea oficială nu a avut loc, dar ca o etapă premergătoare, joi a fost recepția tehnică la finalizarea lucrării, mai precis, traseul a fost inspectat de o echipă mixtă condusă de viceprimarul Paul Voicu și șeful Direcției Tehnice a Primăriei Municipiului Alba Iulia care Transalpina-de-Mamut51s-au ocupat de scrierea proiectului în cadrul căreia au fost finanțate lucrările. Conform reprezentaților Primăriei Alba Iulia recepția tehnică s-a realizat fără observații ceea ce înseamnă că lucrările s-au efectuat ”ca la carte” și nu mai este nevoie de rectificări. Lucrările de execuție s-au realizat de către S.C. Newamport Compani S.R.L. Bistra, județul Alba, în perioada noiembrie 2011 – iulie 2014.

Pista de bicicliști de pe Dealul Mamut are 5,441 kilometri și este dotată cu puncte de popas, locuri de odihnă, rastele de biciclete și spații amenajate cu ansambluri de joacă pentru copii. În zonele periculoase traseul este dotat cu parapeți, și cu semne de circulație, la fel ca orice drum public.

Primarul Mircea Hava a spus că își dorește ca la Pista de biciclisti107Alba Iulia să există 60 de kilometri unitari pentru bicicliști. Locuri destinate iubitorilor sportului pe două roți există la intrările în oraș dinspre Teiuș și Șard, pe Bulevardul Transilvaniei și în Cetatea Alba Carolina, Șanțurile Cetății fiind totodată locuri agreate de pasionați.

Amenajarea pistei de bicicliști și a spațiilor de recreere de pe Dealul Mamut s-au realizat în cadrul aceluiași proiect prin care s-a amenajat Parcul Dendrologic ”Dr. Ioan Vlad”, parc care a fost deschis la 1 mai 2014. Valoarea totală a proiectului este de 11.398.022 lei.

[nggallery id=2139]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea