Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Lucrări de modernizare pe mai multe străzi din Alba Iulia. Șoferii, atenționați să evite un tronson din strada Toporașilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

modernizare strazi alba iulia03În această perioadă, administrația municipiului Alba Iulia desfășoară lucrări edilitare pentru modernizarea mai multor străzi din cartierul Cetate. Este vorba despre strada Crișan, aflată în apropierea zonei istorice, unde se vor amenaja parcări și piste de bicicliști, strada 9 Mai și Strada Toporașilor. Având în vedere că pe un tronson din ultima stradă menționată (Toporașilor) se execută săpături pentru reabilitarea drumului, șoferii sunt atenționați să o evite.

Prezentăm mai jos câteva informații despre aceste lucrări, transmise de reprezentanții primăriei:

Se lucrează pe strada Crișan, ca parte a unui proiect mai amplu ce vizează modernizarea întregii zone, care include și străzile Cetății și Aron Pumnul.

Lungimea vizată este de 285 ml, iar lucrările presupun corectarea și îmbunătățirea elementelor geometrice, dar și alte repere. Practic, se vor realiza atât lucrări de infrastructură (canalizație tehnică, două straturi de asfalt, refacerea elementelor de scurgere a apelor pluviale etc.), dar și de amenajare a tramei stradale carosabile.

Se vor amenaja parcaje longitudinale din calupuri de piatră cubică, având în vedere proximitatea zonei istorice și pista de biciclete din dale roșii de beton. Și iluminatul public va fi îmbunătățit prin montarea de stâlpi noi.

Valoarea totală a proiectului ce include toate cele trei străzi este de 3. 073. 600 lei, iar executantul lucrărilor este Elis Pavaje SRL.

Tot în această perioadă, se lucrează pe strada 9 Mai (amenajarea trotuarelor și iluminat stradal). În curând, pe această stradă se va turna și ultimul strat de asfalt. Durata estimată până la finalizarea lucrărilor pe acest tronson este de 45 zile.

Participanții la trafic sunt atenționati să evite strada Toporașilor, pe distanța dintre Bulevardul Revoluției 1989 și strada Liviu Rebreanu. în prezent se execută săpăturile generale pentru fundarea drumului nou proiectat. Data anunțată pentru finalizare este 15 mai 2016. (C.M.)

[nggallery id=1775]

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea