FOTO| Lucrări de modernizare a iluminatului public în Alba Iulia: Investiție de peste 2 milioane de lei din bugetul local

Primăria Alba Iulia anunță lucrări de modernizare a iluminatului public în Alba Iulia. În prezent se derulează lucrările de construire a rețelei de iluminat public pe străzile Calea Moților, pr. Eugen Hulea, Albăstrelelor, Rozelor, Ion Rațiu și Ion Agârbiceanu.

Valoarea investiției este de 2.470.128,12 lei. Sumele sunt suportate din bugetul local al Municipiului Alba Iulia, respectiv din excedentul anului 2019. Durata întregii lucrări este de 10 luni calendaristice, iar pe Calea Moților (prima zonă atacată) se estimează finalizarea lucrărilor în luna mai, inclusiv cu refacerea zonelor pietonale și a zonelor verzi.

INFORMARE COVID-19

La finalizarea acestor lucrări, rețelele aeriene de curent și servicii de comunicație vor fi înlocuite cu rețele subterane în canalizații tehnice. Vor fi instalate 98 de noi corpuri de iluminat controlabile prin telegestiune, compatibile cu sistemele ce vor fi instalate prin proiectele cu finanțare europeană având ca obiectiv iluminatul public din Alba Iulia. Pe toate aceste străzi vor fi înlocuiți stâlpii de beton cu stâlpi metalici. Vor fi amenajate 4 treceri de pietoni cu senzori de prezență. Sistemul de iluminat public va fi extins prin această lucrare cu 5,14 km. Noua rețea subterană de telecomunicații va avea o lungime de 8,63 km.

„Prin toate lucrările planificate pentru 2020, în special prin acestea, pe partea de iluminat modern şi sustenabil, nu facem decât să punem oraşul în lumina pe care o merită atât la figurat, cât şi la propriu. Epoca iluminatului pe sodiu este apusă, iar era cablurilor suspendate trebuie să ajungă şi ea cât mai repede la final. Prin acest proiect şi prin lucrările deja vizibile, facem pași concreţi în proiectul de dezvoltare și modernizare al orașului.” – Voicu PAUL, Viceprimar cu atribuţii de Primar al Municipiului Alba Iulia.

În perioada derulării acestor lucrări pot apărea situații de perturbare a accesului la proprietăți. Ne pare rău pentru eventualul disconfort creat și mulțumim pentru înțelegere.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Roco 22 februarie 2020 at 8:44

Zona spre Micesti cuprinde multe case noi care nici macar nu sunt racordate la reteaua de curent electric !

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...