Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: LPS Alba Iulia, participare istorică la naționale | Daria Remete – 5 medalii, bronz la senioare și record național!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Miercurea Ciuc s-a disputat ultima competiție majoră a anului, Campionatul Național de Seniori, Tineret și Juniori, în bazin de 25 de metri. Concurența a fost una acerbă, la concurs fiind prezenți 337 de înotători (137 de fete și 200 de băieți) ce au reprezentat 62 de cluburi, între care și LPS Alba Iulia.

Înotătorii din municipiul reședință de județ, pregătiți de profesorii Daniela Bob și Nicolae Bob, au avut o comportare de excepție, toți reușind să-și îmbunătățească performanțele prin recorduri personale la toate probele unde au luat startul.

Cu 6 medalii obținute, două de aur și una de bronz la juniori, o medialie de aur și alta de argint la tineret, plus o medalie de bronz la seniori, putem spune că este cea mai bună participare a înotătorilor albaiulieni la un Campionat Național de Seniori, Tineret și Juniori. Succes pe mai departe, multă putere de muncă și rezultate din ce in ce mai bune tuturor înotătorilor”, a declarat Daniela Bob, antrenorul care, alături de soțul său, se identifică cu acest sport în Alba Iulia.

Cea mai bună prestație a avut-o, din nou, Daria Remete (foto, dreapta), ce și-a trecut în cont un nou record național al fetelor de 14 ani în proba de 100 metri fluture, cu timpul 1:02.08. Grație acestui rezultat deosebit, Daria Remete a cucerit 3 distincții naționale în această probă: medalie de aur la junioare, medalie de argint la tineret și medalie de bronz la senioare, concursul open (de-a lungul timpului doar Laura Bob și-a mai adjudecat o medalie națională la nivel de seniori). În plus talentata înotătoare a reușit în proba de 200 metri fluture să obțină medalia de aur la juniori și medalia de argint la tineret, clasându-se pe locul al 4-lea la junioare, al 5-lea la tineret și al 7-lea la senioare în proba de 50 metri fluture, precum și pe locul al 7-lea în proba de 100 metri spate.

Cu o prestație foarte bună și un timp valoros, Daria Adam (foto, stânga), colega sa de club, a terminat pe ultima treaptă a podiumului, obținând bronzul la junioare, în proba de 200 metri fluture. Totodată Daria a avut comportări foarte bune și în celelalte probe, terminând pe locul 5 în proba de 800 metri liber și poziția a 8-a în proba de 400 metri liber, ambele la nivel de junioare.

Deși nu au încheiat pe podiumul de premiere și băieții merită aprecieri întrucât au realizat clasări în primii 8, dar și multe recorduri personale. Astfel, Alexandru Buda a terminat pe locul 5, la juniori, în proba de 200 metri bras. Lukas Stâncel a fost în două rânduri pe locul al 6-lea, la juniori, probele de 200 metri spate și 400 metri mixt. Robert Krizbai s-a calificat în finala C, a juniorilor, în proba de 200 metri bras,  iar David Roman a reușit recorduri personale în toate probele.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

LPS Sebeș, eliminată în sferturile de finală la Under 17, după 2-6 cu SCM Zalău!

Dan HENEGAR

Publicat

în

LPS Sebeș a fost eliminată în sferturile de finală ale Campionatului Under 17, după eșecul drastic din deplasare cu SCM Zalău, scor 2-6 (0-3). Vizitatorii conduși de Doru Oancea, au fost copleșiți de miza jocului eliminatoriu și după un sfert de oră gazdele aveau avantaj de 3 goluri. Zarurile fuseseră deja aruncate, iar vizitatorii au […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea