Rămâi conectat

Sport

FOTO: LPS Alba Iulia – locul 6 la turneul final al CN de baschet feminin 4×4

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La prima ediție a Campionatului Național Under 12 de baschet 4×4, echipa feminină a Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia s-a clasat pe poziția a 6-a.

Cele mai valoroase 16 echipe din țară au participat la Târgoviște la turneul final, derulat atât la masculin cât și la feminin. Formația albaiuliană pregătită de antrenorul Valentin Urian a obținut dreptul de participare în urma turneelor preliminare, respectiv cel de la Cluj-Napoca. La ediția pilot, organizată în premieră de Federația Română de Baschet, s-a impus, la feminin, Dan Dacian Portocaliu București (40-32 cu NBS Cluj-Napoca în finala mare), iar pe locul al 3-lea a terminat CSM București (43-40 în finala mică cu KSE Tg. Secuiesc).

În Dâmbovița, gruparea din Cetatea Marii Uniri a susținut 5 întâlniri, dintre care a câștigat două, după cum urmează: 29-68 cu Dan Dacian Portocaliu București (viitoarea campioană), 24-55 cu KSE Tg. Secuiesc și 55-27 cu CSȘ Craiova (toate în grupă), 67-15 cu ABC Laguna București (în meciul pentru locurile 5-8) și 36-44 cu CSȘ Sf. Gheorghe (în partida pentru pozițiile 5-6).

Efectivul a fost format din Carla Andreea Alexandru, Alexia Maria Birău, Alina Natalia Balaș, Cristina Maria Cioara, Eliza Maria Căta, Anca Ecaterina Damian, Ingrid Baicon-Ciban, Maya Ioana Niga, Elisabeta Ioana Suciu, Alexia Maria Panescu, Georgiana Elena Panescu, Anastasia Maria Jitaru, Antonia Terezia Jitaru, Karina Maria Onea.

Chiar dacă suntem la început și aceasta este doar a doua competiție oficială pentru majoritatea fetelor, ne-am descurcat onorabil. Am evoluat de la un meci la altul și am acumulat experiență. Mai este mult de lucru, dar avem potențial, fetele își doresc enorm să progreseze și cel mai important este că iubesc baschetul! Urmează o pauză competițională, pentru că doar în luna ianuarie, la Under 13 vom avea competiție”, a spus Valentin Urian


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea