FOTO, LIVE VIDEO. Sute de participanți la Crosul Europei de la Alba Iulia

Sute de persoane participă, vineri, la Crosul Europei, organizat în Șanțurile Cetății Alba Carolina, cu pornire de pe latura de vest, din fața Catedralei Ortodoxe.

Agentia pentru Dezvoltare Regională Centru, prin Centrul Europe Direct Regiunea Centru, alături de Primăria Municipiului Alba Iulia, organizează în 11 mai 2018, Crosul Europei, ediția a V-a, eveniment în aer liber au fost invitați să participe toți cetățenii din România, care vor să facă mișcare.

Sunt prezenți reprezentanța Comisiei Europene din România, prin ambasador Angela Cristea, împreună cu invitații proprii, precum și ministrul delegat pentru Afaceri Europene,  Victor Negrescu.

”Sărbătorim drepturile câștigate și recunoscute în calitate de cetățeni europeni! Sărbătorim grija cu care infrastructura, mediul înconjurător, mediul economic și patrimoniul cultural se finantează de către UE. Și unde se putea sărbători mai bine, decat în locul renăscut prin investiții de peste 40 milioane euro fonduri europene, care au redat cetățenilor Cetatea Vauban, obiectiv de patrimoniu cultural-istoric al României, cetățenilor? Unde altundeva am putea fi cunoscuti și recunoscuti decât în acest loc în care, în urma cu 100 de ani, au participat 1228 de deputați pentru a vota Rezoluția de la Alba Iulia, prin care se semna pentru istorie Unirea Transilvaniei cu Regatul Rom ân? După Marele Razboi prin care natiunea noastră s-a reîntregit, la Alba Iulia, cunoscută în prezent după numele ”Cealaltă Capitală”, principatele românești își cereau recunoașterea identității, unite, fiindcă uneau vointele românilor transilvăneni, crișeni, bănățeni și maramureșeni. În Cetatea Alba Carolina, obiectiv de patrimoniu cultural-istoric, sărbătorim și noi, cetăteni europeni, anul patrimoniului cultural al fiecărui stat european, tematica aniversară a Uniunii Europene, în anul în care noi sărbătorim Centenarul României”, au transmis organizatorii.

Marele premiu este o excursie de 7 zile în Grecia cu avionul.

”Fii cel mai bun la două ture de Cros și apoi poti sta la plajă! Alergi, te simti bine, te energizezi, dansezi, cânți și te distrezi, pleci acasă cu amintiri frumoase. Cel putin pentru asta trebuie să vii la Crosul Europei de la Alba Iulia”, au transmis, organizatorii, cu câteva zile în urmă.

Toti participanții câștigă! Sunt tricouri si obiecte promoționale pentru toti alergătorii, dar și  articole sportive pentru cei mai buni.

Revenim cu fotografii și filmări la finalul evenimentului

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Pp 11 mai 2018 at 16:38

Ma bucur ca se fac tot felul de crosuri, dar imi pare nespus de rau ca pista de pe stadionul Cetate este foarte degradata. chiar nu se gasesc niste fonduri pentru schimbarea ei?
E vorba de sanatatea noastra si mai ales a copiilor nostri, pana la urma..

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...