FOTO/ LIVE VIDEO: Noaptea Muzeelor 2017, la Alba Iulia – O veritabilă călătorie în timp, alături de personaje istorice, războinici daci și romani, nimfe și gladiatori

Paul Voicu - Primar 2020

Vremuri demult apuse, trăite ”pe viu” – de asta s-au putut bucura vizitatorii Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia care și-a deschis porțile, sâmbătă, pentru cea de-a VIII-a ediție a evenimentului „Noaptea Muzeelor. Noaptea în care istoria prinde viață”.

Organizatorii au pregătit și în acest an un program diversificat, cu paradă a personajelor istorice, momente muzicale, ateliere antice, dansuri romane, lupte de gladiatori și reprezentații susținute de Garda Apulum și Garda Națională – evenimente care s-au desfășurat până târziu, în noapte, atât în interiorul muzeului, cât și pe aleea din fața acestuia, în Sala Unirii și Spațiul Expozițional Poarta a-III-a.

ELIT

Din anul 2010 muzeul albaiulian a dat evenimentului Noaptea Muzeelor un concept special Noaptea în care istoria prinde viață, tocmai în ideea de a pune în valoare atât patrimoniului expoziţional de care dispune, dar şi impresionanta istorie a județului Alba și a orașului Alba Iulia.

Mihail David - 2020

 

Astfel, pentru reamintirea importantelor pagini de istorie care s-au scris pe aceste meleaguri, de acum celebrele personaje istorice, întruchipate de angajații muzeului și voluntari, au dat viață expoziției de bază a muzeului.

Printre ele, vizitatorii au avut ocazia să întâlnească multe personalităţi ale istoriei românilor, precum Mihai Viteazul, Horea, Avram Iancu, regii României Mari, Ferdinand şi Maria sau primul primar român al orașului Alba Iulia, Camil Velican. De remarcat că anul acesta la eveniment a fost prezentă alături de Garda Apulum și Garda Națională, ultimul proiect de succes al Muzeului Național al Unirii.

Noaptea Muzeelor, care se organizează în aproximativ 3.000 de muzee din Europa, a debutat la Alba Iulia în anul 2008 și a reușit să atragă an de an un public tot mai numeros. Anul trecut, peste 11.000 de vizitatori au călcat pragul muzeului.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

zanu 21 mai 2017 at 9:07

si ce cauta nimfele in acest „grandhidos ” spectacol ?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...