Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

FOTO/ LIVE VIDEO: Noaptea Muzeelor 2017, la Alba Iulia – O veritabilă călătorie în timp, alături de personaje istorice, războinici daci și romani, nimfe și gladiatori

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Vremuri demult apuse, trăite ”pe viu” – de asta s-au putut bucura vizitatorii Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia care și-a deschis porțile, sâmbătă, pentru cea de-a VIII-a ediție a evenimentului „Noaptea Muzeelor. Noaptea în care istoria prinde viață”.

Organizatorii au pregătit și în acest an un program diversificat, cu paradă a personajelor istorice, momente muzicale, ateliere antice, dansuri romane, lupte de gladiatori și reprezentații susținute de Garda Apulum și Garda Națională – evenimente care s-au desfășurat până târziu, în noapte, atât în interiorul muzeului, cât și pe aleea din fața acestuia, în Sala Unirii și Spațiul Expozițional Poarta a-III-a.

Din anul 2010 muzeul albaiulian a dat evenimentului Noaptea Muzeelor un concept special Noaptea în care istoria prinde viață, tocmai în ideea de a pune în valoare atât patrimoniului expoziţional de care dispune, dar şi impresionanta istorie a județului Alba și a orașului Alba Iulia.

 

Astfel, pentru reamintirea importantelor pagini de istorie care s-au scris pe aceste meleaguri, de acum celebrele personaje istorice, întruchipate de angajații muzeului și voluntari, au dat viață expoziției de bază a muzeului.

Printre ele, vizitatorii au avut ocazia să întâlnească multe personalităţi ale istoriei românilor, precum Mihai Viteazul, Horea, Avram Iancu, regii României Mari, Ferdinand şi Maria sau primul primar român al orașului Alba Iulia, Camil Velican. De remarcat că anul acesta la eveniment a fost prezentă alături de Garda Apulum și Garda Națională, ultimul proiect de succes al Muzeului Național al Unirii.

Noaptea Muzeelor, care se organizează în aproximativ 3.000 de muzee din Europa, a debutat la Alba Iulia în anul 2008 și a reușit să atragă an de an un public tot mai numeros. Anul trecut, peste 11.000 de vizitatori au călcat pragul muzeului.

[nggallery id=3996]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | INCENDIU de proporții în Aiud, la un atelier de tâmplărie: Focul a cuprins și acoperișul unei locuințe și al unei pensiuni din apropiere

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de proporții în Aiud, la un atelier de tâmplărie: Focul a cuprins și acoperișul unei locuințe și al unei pensiuni din apropiere Un incendiu a izbucnit în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 3.00, în Aiud, la un atelier de tâmplărie. Focul a cuprins și acoperișul unei locuințe și al unei pensiuni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea