Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE TEXT, Millenium Giarmata – Metalurgistul Cugir 1-2 (0-0)! Goluri Itu şi I. Radu, trupa lui Călin Moldovan este liderul seriei!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Millenium Giarmata - Metalurgistul Cugir 2Metalurgistul Cugir a fost pentru 24 de ore noul lider al Seriei a 4-a din Liga a 3-a, după succesul din deplasare cu Millenium Giarmata, scor 2-1 (0-0), formaţia de sub Drăgana reuşind să detroneze, cel puţin pentru o zi, pe ASU Poli Timişoara.

Prima victorie externă din retur pentru formaţia condusă de Călin Moldovan s-a conturat în actul secund, graţie reuşitelor semnate de Itu (53) şi I. Radu (69, a intrat la pauză), Diarra (min. 89) reducând din handicap! „Lanterna roșie” rămâne fără niciun punct cucerit pe teren propriu, cu 8 eșecuri consecutive.

Metalurgistul Cugir trebuie să-l cloneze pe extraordinarul jucător Lucian Itu, cel care a deschis drumul spre trei puncte mari pentru trupa lui Călin Moldovan în deplasarea din fieful „lanternei roşii”. După dubla din derby-ul cu ASU Poli Timişoara, experimentatul atacant a „recidivat”, demonstrând-şi valoarea incontestabilă, acesta marcând  în minutul 53, după o lovitură liberă, cu largul concurs al portarului advers. Graţie acestui succes, unul foarte important trupa de sub Drăgana a urcat în fotoliul de lider al Seriei a 4-a, până sâmbătă, când joacă ASU Poli Timişoara, contracandidata la promovare, cu CSM Lugoj. „Roş-albaştrii” sunt la al 7-lea meci fără eşec, răstimp în care au strâns 19 puncte.

*Călin Moldovan: „Am dovedit atitudine, pe o rușine de teren”

În primul rând nu se poate vorbi de fotbal, pe o asemenea rușine de teren! Dar spre lauda lor, băieții au înțeles că-i așteaptă un meci de luptă. Merită felicitări, pentru că au demonstrat atitudine, au dovedit că suntem o echipă puternică și niciun moment nu s-a pus problema învingătoarei. Victoria era la fel de importantă ca și în meciul cu ASU Poli, era imperios să învingem. Ne bucură faptul că suntem pe primul loc, dar am fi fericiți ca o asemenea clasare să o înregistrăm la finalul campionatului„, a spus antrenorul Călin Moldovan, care l-a avut în premieră pe foaia de joc pe cugireanul Mihai Udrea, la 16 ani, în contextul absențelor lui Chelaru și Huțanu. „Ușor, uşor le va veni rândul tinerilor fotbaliști localnici să debuteze la prima echipă„, a comentat Moldovan.

*Itu – din nou decisiv, I. Radu – gol și recidivă

Pe un asemenea teren, doar o execuție sau o fază fixă puteau tranșa soarta jocului. Lucian Itu a dovedit iar calitate, valoare și experiență„, a precizat Călin Moldovan. Tehnicianul Cugirului l-a înlocuit pe Ionuț Radu, intrat la pauză și marcatorul celui de-al doilea gol, din pricina recidivei problemelor musculare, masivul atacant urmând să absenteze runda următoare, la Motru.

*Necșulescu: „Cu noi toți adversarii se motivează la maximum”

A fost un meci greu, pentru că toate echipele pe care le întâlnim se capacitează la maximum și parcă joacă pentru titlul mondial împotriva noastră. Însă vom lupta și vom da mereu totul pentru a învinge și a-i face fericiți pe cugireni. Suntem o familie și asta ne ajută la fiecare meci„, a spus mijlocașul cugirean Radu Necșulescu.

Astăzi, în etapa a 19-a a Seriei a 4-a a Ligii a 3-a, se dispută partida dintre Millenium Giarmata şi Metalurgistul Cugir, formaţii aflate la polii opuşi ai clasamentului. După primele 45 de minute, scorul este egal 0-0, partida disputându-se în nota de dominare a vizitatorilor, care au avut două bare, prin Necşulescu 33 şi Itu, min. 41.

*0-2, min. 69: IMillenium Giarmata - Metalurgistul Cugir 1. RADU a marcat cu capul din centrarea lui Cîrstean

*0-1, min. 53: ITU înscrie iar, transformând o lovitură liberă, cu largul concurs al portarului advers

Echipa de sub Drăgana are nevoie acută de puncte şi speră să învingă pe terenul „lanternei roşii” pentru a continua cursa pentru promovare.

Echipe de start: Millenium: D. Luca – Mihălceanu, Soare, Petri, Dăruială, F. Olariu, M. Olariu, Gaiţă, Blănaru, Trifu, Dumiter; rezerve C. Toma, R. Domşa, Diarra, Corlăţeanu, Maşniţă, Nicoară, Cr. Artimon.

Metalurgistul: Tiut – Bold, Letan, Şt. Radu (46, I. Radu; 78, Șuteu), Petricău – Al. Preda, Necşulescu, Piko, Iovu – Itu (85, Tăban), Cîrstean (73, M. Neagu); rezerve Dragotă – Afrapt, M. Udrea (o premieră pentru fotbalistul de 16 ani)

În cele ce urmează, vă prezentăm rezultatul în timp real, cu ajutorul colegilor de la sporttim.ro, în link-ul ce urmează:

LIVE TEXT. Ultima clasată cu a doua clasată: Giarmata – Cugir, vineri de la ora 15

Din formula lui Călin Moldovan vor absenta juniorii Chelaru şi Huţanu

Text-foto: sporttim.ro

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea