Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT, Metalurgistul Cugir – Arieşul Turda 3-2 (1-0), în prima etapă a returului Ligii a 3-a *Opric e lider

Publicat

în

Metalurgistul Cugir-Ariesul Turda76Metalurgistul Cugir întâlneşte pe Stadionul „CSO” în primul meci oficial din 2014, etapa a 16-a a Ligii a 3-a, pe Arieşul Turda, astăzi, de la ora 15.00. Reprezentantele sexului frumos pot intra gratis la acest joc de debut al unicei reprezentante a judeţului Alba în „fotbalul mare”.

În acest moment Metalurgistul a fost timp de o repriză noul lider al Seriei a 5-a, la egalitate de puncte cu Naţional Sebiş. Opric a introdus în unsprezecele de start 4 nou-veniţi, Gurincu, Potopea, Iul. Cristea şi I. Radu.

*min. 90+1, Tăban l-a substituit pe Negură

Electrica Furnizare Discount

*min. 89, a intrat Tilincă în locul lui P. Muntean

*min. 85: ex-uniristul Fl. Sabou a fost şi el avertizat

*min. 84: vedeta locală Itu a fost înlocuită de A. Câmpean

*min. 83: scăpat singur, Şuteu a trimis pe lângă din 15 metri

*3-2, min. 82: Cugirul a revenit pe primul loc, centrare Trăşcan şi capitanul ITU a punctat, cu capul, din cădere

*min. 76: tot Turda e la timonă, şut puţin peste de la 18 metri al lui P. Muntean

*min. 73: Potopea primeşte avertisment

*2-2, MIN. 72: centrare Sauca de pe partea dreaptă şi voleu al nou-intratului PUŞCAŞ, în dreapta lui Gurincu

*min. 71, G. Goronea substituit de Cl. Oara

*2-1, MIN. 65: după un corner şi o deviere a unui coechipier, D. Muscă trimite din apropiere, sub bară

*min. 63: a doua schimbare a vizitatorilor, Puşcaş în locul lui Boroştean

*min. 61: Sauca vede şi el cartonaş galben

*min. 60, schimbare la Arieşul, a ieşit Biţiş şi a intrat Tarcea

*min. 58: I. Radu îşi încearcă şansa de la 17 metri, dar Ţicrea prinde

‘min. 55: intră Şuteu, iese M. Neagu

*min. 53, Fertea marchează, dar golul este anulat pe motiv de ofsaid

*2-0, MIN. 48: I. RADU a recidivat, cap din 7 metri în stânga portarului, fază la care Muscă a cerut fault în atac

*A început repriza secundă

*min. 40: cap Vigariu din 6 metri, milimetric pe lângă bara dreaptă, ocazie mare de egalare!

*min. 38, în poziţie foarte bună, în careul mic, Fertea nu loveşte balonul venit după o centrare de la Sauca

*min. 30, aiudeanul P. Muntean vede galben pentru o intrare tare la Al. Man

*min. 28: bară Itu din lovitură liberă, din transversală balonul l-a lovit pe Ţicrea, Muscă şi F. Sabou (Arieşul) au văzut galbene pentru proteste

*minutul 25, meciul a intrat într-o stare de amorţeală

*minutul 7: Boroştean trage de la 15 metri, din vole, puţin peste transversală.

*1-0, minutul 3, după un corner executat de M. Neagu, de pe partea dreaptă, nou-venitul I: RADU înscrie la debut, cu un cap din 7 metri

*Echipele de start:

Metalurgistul: Gurincu – Al. Man, Şt. Radu, Potopea, Trăşcan – Iul. Cristea, M. Neagu – Negură, Itu/ cpt, G. Goronea – I. Radu, rezerve: Lăncrănjan – Tăban, Şuvaina, T. Tothăzan, Şuteu, Cl. Oara, Cîmpean;

Arieşul: Ţicrea – Sauca, F. Cordoş, D. Muscă/ cpt, M. Paianu – Biţiş, Vigariu, F. Sabou, P. Muntean, A. Boroştean, Ad. Fertea, rezerve R. Vaida – R. Tarcea, A. Puşcaş, Ad. Davidi, Ilinca, I. Marin, Tilincă. Antrenor Dan Stupar

Din postura de nou-promovată, echipa de sub Drăgana abordează returul de pe poziţia secundă, echipa lui Opric efectuând 7 achiziţii în această pauză competiţională: Gurincu, Iul. Cristea, Cl. Oara, I. Radu, Potopea, Schuller şi T. Tothăzan.

*Mesaj sugestiv al galeriei

Galeria locală a afişan un banner sugestiv: „1939 – am fost şi vom fi o legendă vie, 2013 – am renăscut din propria cenuşă”. Opric nu i-a inclus în efectiv pe Tiut şi A. Ianc, iar Cîrstean şi Iovănescu sunt indisponibili.

*Lipsesc Schuller, Cîrstean şi… D. Lupşan

Ex-uniristul Eduard Schuller nu poate debuta pentru noua sa formaţie întrucât mai are de ispăşit o etapă de suspendare pentru un cartonaş roşu primit pe când evolua la Dinamo II. De asemenea, va absenta din distribuţia adversă fostul echipier al Cugirului, Daniel Lupşan. Mijlocaşul albaiulian nu are drept de joc, în meciurile directe Metalurgistul – Arieşul, iar în caz contrar, turdenii ar urma să achite suma de 30.000 de lei! Şi golgheterul seriei, Adrian Cîrstean este absent din pricina unei răceli.

Publicitate

Sport

Albaiulianul Lucian Nicolescu „cap de serie” în pregătirea campionilor pentru CUPA DAVIS de la CLUJ

Publicat

în

Albaiulianul Lucian Nicolescu „cap de serie” în pregătirea campionilor pentru CUPA DAVIS de la CLUJ

Arhicunoscutul preparator fizic albaiulian Lucian Nicolescu este ,ca de obicei, la datorie înainte de Cupa Davis de la Cluj unde îi are sub responsabilitate pe băieții ce doresc și au să lupte din răsputeri să aducă glorie României. Din echipă mai fac parte antrenorul echipei Andrei Mlendea, căpitanul nejucător Gabriel Trifu și în aceași calitate de preparator fizic Dan Cristea.

Au să încerce să aducă glorie și performanță țării sportivi consacrați precum : Marius Copil, Horia Tecău, Filip Jianu, Nicholas-David Ionel, Nicolae Frunză, iar în cazul unor situații neprevăzute România se mândrește cu rezerve precum Dan Alexandru Tomescum și Alexandru Coman.

ZiarulUnirea.ro a reușit să îi răpească câteva momente emeritului preparator fizic ce ne-a declarat: „Este aacel moment când cei mai buni jucători de tenis se întâlnesc și formează o echipă. Echipa care ne reprezintă țara. Sunt onorat să fiu parte din naționala României pentru Cupa Davis, în calitate de preparator fizic. Antrenamentele de pregătire fizică au decurs conform planului, sportivii sunt pregătiți și așteptăm spectatorii să ne fie alături la meciurile din weekend.”

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Sport

Se reia Divizia Națională de Seniori, sâmbătă, ora 11.00, CSU Rugby Alba Iulia – CS Năvodari, pe “Cetate”

Publicat

în

Sportul cu balon oval se întoarce în Cetatea Marii Uniri, după o pauză de aproximativ trei luni, sâmbătă, 18 septembrie, începând cu ora 11.00, printr-o confruntare între CSU Rugby Alba Iulia și CS Năvodari, prevăzută pe terenul doi al Stadionului “Cetate”.

Un meci contând pentru etapa a noua a Diviziei Naționale de Seniori, prima din returul acestei competiții, ce opune formația albaiuliană, debutantă în acest an în eșalonul doi al rugbyului autohton (ultima din ierarhie, cu 8 insuccese), și gruparea de la malul mării, clasată pe ultima treaptă a podiumului (28 de puncte, 6 victorii și două înfrângeri).

CSU Rugby Alba Iulia revine în competițiile de rugby în 15, după ce în săptămânile trecute a participat la Campionatul Național de Rugby în 7, unde a ocupat un onorant locul 7 din 10 echipe participante (cu trei victorii și nouă înfrângeri). Istoricul Marius Rotar, creatorul și coordonatorul secției de rugby a clubului Universitatea din Alba Iulia ne-a declarat:

Electrica Furnizare Discount

Ne așteaptă un meci complicat, în condițiile în care avem unele probleme de efectiv și întâlnim una dintre cele mai puternice echipe din campionat, Năvodari fiind o echipă masivă, cu un excelent pachet de înaintare și jucători de mare calitate. În tur ne-au aplicat cea mai severă înfrângere (0-95), rezultat care pentru mulți a reprezentat un șoc. Noi nu ne-am descurajat atunci, întrucât orice persoană apropiată de fenomenul sportiv ar trebui să conștientizeze faptul că o echipă se poate distruge peste noapte, dar niciodată nu se poate construi. Știm că sunt așteptări mari de la noi, dar vor veni și primele noastre puncte în campionat și primele victorii. Poate că nu în această sâmbătă, ci în etapele următoare. Fără perseverență, răbdare și nădejde nu vom putea niciodată să creștem. Cei care vor intra s în teren reprezentând Alba Iulia vor face tot ce le stă în putință pentru a oferi o replică serioasă adversarilor. Indiferent de rezultat, dacă vom reuși să demonstrăm, din nou, spectatorilor faptul că jucăm, în primul rând, cu inima pentru Alba Iulia vom fi niște invingători. Invităm publicul albaiulian la meci și nu ne îndoim că nu vom avea susținerea lor totală, ca de fiecare dată”.

Lotul echipei CSU Alba Iulia pentru acest meci este compus din Csongor Kis Gal, Nicolae Marin, Muntean Alexandru, Robert Naghi, Sebastian Ciocodeică, Adrian Socaciu, Ștefan Mădălin Andrei, Călin Cristian Curta, Andrei Opriș, Florin Coge (căpitan), Marcu Adrian, Procopii  Sergiu, Mihai Cozma, Gavră Cristian, Alexandru Cristian Niță, Andrei Moldovan, Andrei Borz, Pop Sergiu, Călin Balcău, Vlad Panfil, Adrian Șuteu, Tudor Cotae și Mihai Vlas, antrenor Sergiu Pop. Partida va fi arbitrată de Virgil Ioniță (București), Călin Cojocnean și Florin Ferezan (ambii din Cluj Napoca), observatorul meciului fiind Bogdan Budișteanu din Iași. Etapa următoare, CSU Alba Iulia va evolua în deplasare, cu Rugby Club Bârlad, sâmbătă, 25 septembrie.

Citește mai mult

Sport

Sâmbătă, pe “Cetate”, Unirea Alba Iulia – CS Hunedoara, întâlnire disproporționată între “lanterna roșie” și liderul seriei

Publicat

în

La a doua apariție stagională în fața propriilor suporteri, Unirea Alba Iulia are parte de cel mai dificil examen stagional. Sâmbătă, de la ora 17.00, pe “Cetate”, formația “alb-negrilor” abordează disputa cu gruparea de lângă furnale, liderul Seriei a 9-a, ce are maximum de puncte, din postura de “lanternă roșie”, fără nicio agoniseală în cele 270 de minute scurse.

Se anunță o întâlnire disproporționată, ținând cont că sunt față în față echipe aflate la extremele ierarhiei, cu FC Hunedoara în postura de favorită indiscutabilă a partidei, ținând cont de pretenții și intențiile declarate de a promova în Liga a 2-a, dar și de decalajul valoric.

Hunedorenii și-au dat “restart” în intersezon, tocmai în anul în care Corvinul a sărbătorit centenarul, cu un proiect serios, o campanie masivă de achiziții, inclusiv fotbaliști din Brazilia, un antrenor extrem de apreciat, Florin Maxim, fostul apărător al Unirii Alba Iulia, și implicarea lui Bogdan Apostu (UTA Arad). Oaspeții, ce vor avea alături 100 de suporteri, au impresionat și în Cupa României, unde au trecut 4 faze (ultima, 8-7 după lovituri de departajare, cu CSC Șelimbăr, fosta formație a “principalului” Maxim) și se pregătesc de evenimentul deceniului, meci pe Stadionul “Michael Klein”, miercuri, 22 septembrie, în nocturnă, cu FCSB, în “16”-imile de finală!

Electrica Furnizare Discount

Unirea Alba Iulia a devenit cea mai tânără formație din Seria a 9-a, mai ales după plecările lui Selagea și Mardare și ultimele achiziții făcute de Sănătatea Cluj și Viitorul Cluj. Gruparea din Cetatea Marii Uniri suferă în plan sportiv, cu zero puncte și un an 2021 dezamăgitor: numai două victorii din 11 întâlniri disputate (ultima fiind acum 5 luni, la Zlatna, în 2 aprilie, 2-1 cu CS Ocna Mureș)!!!

“Nu avem nimic de pierdut în condițiile unui examen pretențios. Am făcut o figură frumoasă cu Metalurgistul Cugir, când am pierdut în secvențele de prelungire, dar dincolo de oponenți noi avem propriul turnir cu limitele noastre. Adversarul are un ascendent clar prin prisma valorii jucătorilor și pomenesc doar achizițiile Buș, Arnăutu sau Hergheligiu”, a punctat antrenorul Valentin Sinescu, ce a mai pierdut o piesă de bază, pe Răzvan Fetița, folosit atacant în acest campionat, unul dintre puținii jucători experimentați din efectiv, ce este accidentat, astfel că în ofensivă soluțiile la îndemână sunt la niveul improvizațiilor.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare