Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT: Industria Galda de Jos – Avântul Reghin 1-3 (1-1) | “Lanterna roșie” a pierdut și ultima reprezentație a anului!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ultima reprezentație a anului 2020, la Galda de Jos, o restanță din etapa a 10-a a Seriei a 9-a, Industria Galda de Jos și Avântul Reghin, a fost o adevărată luptă în noroi, un al doilea adversar al celor două divizionare terțe.

“Galben-albaștrii” aflați în postura de “lanternă roșie”, abia au reușit să încropească un unsprezece, ținând cont de multiplele probleme de efectiv. Antrenorul Paul Ciucă nu s-a putut baza, din diverse motive, pe Căt. Suciu și Cunțan (depistați pozitiv), Haiduc, Al. Costea și Gîrnod (suspendați), Goța și Frențiu (suspendați), bolnavi fiind și juniorii Ov. Truță și R. Giorgiu. În consecință amfitrionii l-au avut între buturi pe debutantul Andrei Anghel (17 ani), fără portar de rezervă, cu numai 14 jucători pe foaie, între care 8 seniori!

*Doar eșecuri pe teren propriu!

Reghinenii au început tare (bară Harko – minutul 2), portarul Andrei Anghel a avut câtea intervenții excelente, însă Galda a deschis scorul prin Tegbo (14, după o superbă acțiune personală, deschis de Cioară). Tot africanul putea majora avantajul (21), însă în loc de 2-0 s-a făcut 1-1 imediat (V. Bujor, “cap” în minutul 22). La reluare, Avântul a răsturnat tabela, iar Covaciu (55) a transformat elegant un penalty, după un henț făcut de Hodea și gruparea găldeană s-a prăbușit iremediabil. Gazdele au cerut unsprezezece metri pentru un henț (71, acțiune Tegbo), iar scorul final a fost pecetluit de V. Bujor (86). Industria (4 puncte) este singura combatantă din serie ce a suferit înfrângeri în cele 5 dispute interne (trei consecutive, cu Unirea Alba Iulia, CS Ocna Mureș și Avântul Reghin), ajungând la 4 eșecuri la rând.

Ținând cont de problemele politice iscate în Consiliul local al comunei, unde în două ședințe nu s-a aprobat proiectul pentru finanțarea echipei (acoperirea cheltuielilor din această toamnă), e posibil, dacă lucrurile nu se vor îndrepta să asistăm la o premieră nedorită: retragerea trupei conduse de Paul Ciucă din Liga a 3-a, la mijlocul celui de-al 7-lea sezon consecutiv!

*1-0, MIN. 14: TEGBO a finalizat, cu un șut din 12 metri, la colțul lung, după o excelentă acțiune personală, în care a driblat mai mult adversari, un contraatac declanșat de Cioară.

*1-1, MIN. 22: V. BUJOR, reluare cu capul sub bară la centrarea lui Nimrod, la un minut după ocazia marea avută de Tegbo

*1-2, MIN. 55: COVACIU a transformat elegant un penalty, scărită, după un henț făcut de Hodea, la un duel cu Harko.

*1-2, MIN. 86: V: BUJOR, finalizare pe lângă portar, după lansarea lui Merdariu.

Actul secund a debutat du șutul lui V. Bujor (53), pe centru. S-a făcut 1-2, iar Cioară (65) a executat puternic o lovitură liberă de la 28 de metri, reținută cu greu de Bucin. Tegbo (71) a solicitat un penalty pentru un henț (fază cotroversată) și același Cioară (75) a tras peste din 14 metri.

Terenul este îmbibat cu apă, mocirlos, după numai câteva minute careul Industriei transformându-se într-o mare de noroi. Amfitrionii îl au între buturi pe debutantul Andrei Anghel (17 ani), fără portar de rezervă, numai 14 jucători pe foaie, între care 8 seniori!

Avântul a început tare și în minutul 2 a lovit bara, prin Harko reluare cu capul în transversală, la faza următoare portarul debutant Andrei Anghel scoțind incredibil un șut din apropiere. Tânărul goalkeeper al Galdei a avut o alăt intervenție excelentă, scoțiând șutul lui Bujor (5) – scăpat singur. Cioară (10) a șutat din 12 metri, într-un adversar. Tegbo a deschis scorul și tot el în putea majora (21), după o altă acțiune personală, încheiată cu un șut puțin alături, în diagonală. Merdariu (34), o bună ocazie, după un corner, șut peste. Două oportunități bune pentru Industria: Cioară (41) – șut prins de Bucin și mai ales G. Scheau (43) – în zonă centrală, execuție defectuoasă

Echipe

Industria: An. Anghel – Puha (70, Vonya), Hodea, Baghiu, Petruse – Tocu (73, Căt. Crișan), Al. Hada, Ad. Hăprian, Cioară – G. Scheau (90, R. Anghel), Tegbo, Cioară; rezerve – . Antrenor Paul Ciucă.

Avântul: Bucin – Nimrod, Merdariu, Bugnar, T. Truță – Chirilă (46, Chirteș), Covaciu, C. Luca, Harko (90+2, Laczko)– V. Bujor (90, P. Suciu), Stavilă (73, Ad. Luca); rezerve Vlasa, R. Moldovan, L. Moldovan. Antrenor Răzvan Dan.

Arbitri Ed. Belega (Câmpulung Muscel), V. Pînzaru (Brașov), M. Tunsoiu (Șinca Nouă) Observatori Cl. Ștefănuți (Năsăud), Ov. Tîlvan (Sibiu)

Ținând cont de problemele politice iscate în Consiliul local al comunei, unde în două ședințe nu s-a aprobat proiectul pentru finanțarea echipei (acoperirea cheltuielilor din această toamnă), e posibil, dacă lucrurile nu se vor îndrepta să asistăm la o premieră nedorită: retragerea trupei conduse de Paul Ciucă din Liga a 3-a, la mijlocul celui de-al 7-lea sezon consecutiv!

Industria este singura combatantă din serie ce a suferit înfrângeri în cele 4 dispute interne (două consecutive, cu Unirea Alba Iulia și CS Ocna Mureș), ajungând la 3 eșecuri la rând.

Din nou, ca la fiecare dispută din această stagiune, probleme majore de efectiv în tabăra amfitrionilor, ce nu se vor putea baza pe 6 titulari: Căt. Suciu și Cunțan (depistați pozitiv), Haiduc, Al. Costea și Gîrnod (suspendați), Goța și Frențiu (suspendați), bolnavi fiind și juniorii Ov. Truță și R. Giorgiu.Vor reveni, după suspendare, Hodea, respectiv Petruse (după problemele cu coronavirusul). În consecință, între buturi va apare juniorul Andrei Anghel (n. din 2003), fiind numai 7 seniori valizi pentru acest meci de final de an.

Foto: Lucian DANCIU

[nggallery id=8048]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele

Dan HENEGAR

Publicat

în

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off-ul Seriei 9 din Liga 3: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele accederii în „careul de ași” Ultima rundă a sezonului regular va decide numele ultimelor două echipe care vor obține biletele pentru play-off, asta întrucât primele clasate Gloria Bistrița […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea