Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT: Industria Galda de Jos – Avântul Reghin 1-3 (1-1) | “Lanterna roșie” a pierdut și ultima reprezentație a anului!

Publicat

în

Ultima reprezentație a anului 2020, la Galda de Jos, o restanță din etapa a 10-a a Seriei a 9-a, Industria Galda de Jos și Avântul Reghin, a fost o adevărată luptă în noroi, un al doilea adversar al celor două divizionare terțe.

“Galben-albaștrii” aflați în postura de “lanternă roșie”, abia au reușit să încropească un unsprezece, ținând cont de multiplele probleme de efectiv. Antrenorul Paul Ciucă nu s-a putut baza, din diverse motive, pe Căt. Suciu și Cunțan (depistați pozitiv), Haiduc, Al. Costea și Gîrnod (suspendați), Goța și Frențiu (suspendați), bolnavi fiind și juniorii Ov. Truță și R. Giorgiu. În consecință amfitrionii l-au avut între buturi pe debutantul Andrei Anghel (17 ani), fără portar de rezervă, cu numai 14 jucători pe foaie, între care 8 seniori!

*Doar eșecuri pe teren propriu!

Reghinenii au început tare (bară Harko – minutul 2), portarul Andrei Anghel a avut câtea intervenții excelente, însă Galda a deschis scorul prin Tegbo (14, după o superbă acțiune personală, deschis de Cioară). Tot africanul putea majora avantajul (21), însă în loc de 2-0 s-a făcut 1-1 imediat (V. Bujor, “cap” în minutul 22). La reluare, Avântul a răsturnat tabela, iar Covaciu (55) a transformat elegant un penalty, după un henț făcut de Hodea și gruparea găldeană s-a prăbușit iremediabil. Gazdele au cerut unsprezezece metri pentru un henț (71, acțiune Tegbo), iar scorul final a fost pecetluit de V. Bujor (86). Industria (4 puncte) este singura combatantă din serie ce a suferit înfrângeri în cele 5 dispute interne (trei consecutive, cu Unirea Alba Iulia, CS Ocna Mureș și Avântul Reghin), ajungând la 4 eșecuri la rând.

Electrica Furnizare Discount

Ținând cont de problemele politice iscate în Consiliul local al comunei, unde în două ședințe nu s-a aprobat proiectul pentru finanțarea echipei (acoperirea cheltuielilor din această toamnă), e posibil, dacă lucrurile nu se vor îndrepta să asistăm la o premieră nedorită: retragerea trupei conduse de Paul Ciucă din Liga a 3-a, la mijlocul celui de-al 7-lea sezon consecutiv!

*1-0, MIN. 14: TEGBO a finalizat, cu un șut din 12 metri, la colțul lung, după o excelentă acțiune personală, în care a driblat mai mult adversari, un contraatac declanșat de Cioară.

*1-1, MIN. 22: V. BUJOR, reluare cu capul sub bară la centrarea lui Nimrod, la un minut după ocazia marea avută de Tegbo

*1-2, MIN. 55: COVACIU a transformat elegant un penalty, scărită, după un henț făcut de Hodea, la un duel cu Harko.

*1-2, MIN. 86: V: BUJOR, finalizare pe lângă portar, după lansarea lui Merdariu.

Actul secund a debutat du șutul lui V. Bujor (53), pe centru. S-a făcut 1-2, iar Cioară (65) a executat puternic o lovitură liberă de la 28 de metri, reținută cu greu de Bucin. Tegbo (71) a solicitat un penalty pentru un henț (fază cotroversată) și același Cioară (75) a tras peste din 14 metri.

Terenul este îmbibat cu apă, mocirlos, după numai câteva minute careul Industriei transformându-se într-o mare de noroi. Amfitrionii îl au între buturi pe debutantul Andrei Anghel (17 ani), fără portar de rezervă, numai 14 jucători pe foaie, între care 8 seniori!

Avântul a început tare și în minutul 2 a lovit bara, prin Harko reluare cu capul în transversală, la faza următoare portarul debutant Andrei Anghel scoțind incredibil un șut din apropiere. Tânărul goalkeeper al Galdei a avut o alăt intervenție excelentă, scoțiând șutul lui Bujor (5) – scăpat singur. Cioară (10) a șutat din 12 metri, într-un adversar. Tegbo a deschis scorul și tot el în putea majora (21), după o altă acțiune personală, încheiată cu un șut puțin alături, în diagonală. Merdariu (34), o bună ocazie, după un corner, șut peste. Două oportunități bune pentru Industria: Cioară (41) – șut prins de Bucin și mai ales G. Scheau (43) – în zonă centrală, execuție defectuoasă

Echipe

Industria: An. Anghel – Puha (70, Vonya), Hodea, Baghiu, Petruse – Tocu (73, Căt. Crișan), Al. Hada, Ad. Hăprian, Cioară – G. Scheau (90, R. Anghel), Tegbo, Cioară; rezerve – . Antrenor Paul Ciucă.

Avântul: Bucin – Nimrod, Merdariu, Bugnar, T. Truță – Chirilă (46, Chirteș), Covaciu, C. Luca, Harko (90+2, Laczko)– V. Bujor (90, P. Suciu), Stavilă (73, Ad. Luca); rezerve Vlasa, R. Moldovan, L. Moldovan. Antrenor Răzvan Dan.

Arbitri Ed. Belega (Câmpulung Muscel), V. Pînzaru (Brașov), M. Tunsoiu (Șinca Nouă) Observatori Cl. Ștefănuți (Năsăud), Ov. Tîlvan (Sibiu)

Ținând cont de problemele politice iscate în Consiliul local al comunei, unde în două ședințe nu s-a aprobat proiectul pentru finanțarea echipei (acoperirea cheltuielilor din această toamnă), e posibil, dacă lucrurile nu se vor îndrepta să asistăm la o premieră nedorită: retragerea trupei conduse de Paul Ciucă din Liga a 3-a, la mijlocul celui de-al 7-lea sezon consecutiv!

Industria este singura combatantă din serie ce a suferit înfrângeri în cele 4 dispute interne (două consecutive, cu Unirea Alba Iulia și CS Ocna Mureș), ajungând la 3 eșecuri la rând.

Din nou, ca la fiecare dispută din această stagiune, probleme majore de efectiv în tabăra amfitrionilor, ce nu se vor putea baza pe 6 titulari: Căt. Suciu și Cunțan (depistați pozitiv), Haiduc, Al. Costea și Gîrnod (suspendați), Goța și Frențiu (suspendați), bolnavi fiind și juniorii Ov. Truță și R. Giorgiu.Vor reveni, după suspendare, Hodea, respectiv Petruse (după problemele cu coronavirusul). În consecință, între buturi va apare juniorul Andrei Anghel (n. din 2003), fiind numai 7 seniori valizi pentru acest meci de final de an.

Foto: Lucian DANCIU

[nggallery id=8048]

 

Publicitate

Sport

Liga a 4-a, ultima etapă a turului: CSU – lider de toamnă, Industria și Viitorul Sântimbru – pe podium

Publicat

în

S-a tras cortina peste prima parte a campionatului Ligii a 4-a, campioană de toamnă fiind CS Universitatea Alba Iulia, singura echipă imbatabilă în aceste 15 runde. Pe podium s-au mai clasat Industria Galda de Jos și Viitorul Sântimbru.

Hidromecanica Șugag – Viitorul Sântimbru 2-3 (2-2)

Au marcat: Șufană (25), A. Crețu (27), respectiv Cr. Ivașcu (10, 45), Al. Stan (65, penalty).

Electrica Furnizare Discount

Unica victorie externă, într-o rundă dominată copios de gazde (6 succese, spre deosebire de etapa trecută când oaspeții au făcut legea și amfitrionii au luat doar două puncte), a însemnat urcarea pe ultima treaptă a podiumului pentru formația ex-uniristului Adrian Bicheși. Un meci cu o derulare interesantă a scorului, 0-1, 2-1 în câteva minute, Viitorul protitând de pasul greșit al echipei din Daia Română pentru a ierna pe locul al treilea.

Energia Săsciori – CIL Blaj 4-0 (3-0)

Au marcat: T. Mărginean (23, 59), Sava (30), Al. Grigore (43).

Revelația turului a administrat formației din “Mica Romă” o aspră corecție, CIL suferind cea mai grea înfrângere din tur. Un parcurs de apreciat pentru săsciorenii conduși de Mircea Țârlea, clasați în apropierea podiumului. Energia are 5 partide la rând fără a pierde (11 puncte acumulate) și două victorii la rând. De menționat arbitrajul modest al centralului H. Balea (Alba Iulia).

Inter Unirea – Spicul Daia Română 1-0 (0-0)

A marcat: A. Gherman (65)

Victorie importantă la despărțirea de suporteri pentru interiști, ce veneau după o perioadă modestă cu un singur punct în 3 dispute. Alin Gherman a semnat un gol similar cu 3 puncte, iar Spicul Daia Română părăsește podiumul în urma a 4-a insuccese la rând. Ionuț Pereat a primit cartonașul roșu în minutul 90+5, din postura de antrenor. 

Voința Stremț – a stat

Citește mai mult

Sport

FOTO: la finalul turului, victorii nete pentru CSU Alba Iulia, Performanța Ighiu și Industria Galda de Jos

Publicat

în

În ultima etapă a turului Ligii a 4-a s-au înregistrat victorii nete pentru CSU Alba Iulia, campioana de toamnă, CS Zlatna, Performanța Ighiu și Industria Galda de Jos. În discuție mai rămâne în meciurile de după-amiază, ocupanta ultimei trepte a podiumului.

CS Zlatna – GT Sport Alba Iulia 8-2 (1-0)

Au marcat: Florea (3, 59), A. Cîmpean (48, 68, 84 – penalty), Arsîn (64), Tîrziu (66), Scrob (87), respectiv Aslău (74), Gavrilă (90).

Electrica Furnizare Discount

Diferenţa categorică din uvertura etapei s-a conturat în repriza secundă a meciului de pe stadionul “Minaur”. Alin Cîmpean, autor a trei goluri, s-a dovedit din nou prolific, contribuind decisiv la al treilea succes consecutiv al zlătnenilor. Şi fair-play-ul a fost la el acasă în duelul de pe Ampoi, “centralul” albaiulian Andrei 2 Nicola nearătând niciun cartonaş

CS Universitatea Alba Iulia – Kinder Teiuș 5-1 (1-1)

Au marcat: S. Fulea (18, 68), Bucurică (53, penalty), Cos. Năcreală (64), Cl. Oara (74), respectiv D. Stanciu (17)

Deschiderea de scor a fostului atacant al studenților, Darius Stanciu, a fost un simplu foc de paie, egalitatea fiind restabilită rapid. La pauză s-a intrat cu remiză pe tabelă, însă liderul s-a dezlănțuit la reluare și s-a distanțat confortabil pe tabelă, după 4 reușite în 20 de minute. Cu a 12-a victorie consecutivă și doar două puncte pierdute în această toamnă, cel mai bun golaveraj, cea mai prolifică ofesisivă și cea mai puternică apărare, echipa pregătită de Mihai Manea iernează pe prima poziție, adjudecându-și, pe merit, titlul de campioană de toamnă. Kinder a încheiat prima parte a sezonului cu 4 înfrângeri la rând, 3 pe teren propriu.

Performanța Ighiu – Olimpia Aiud 5-1 (1-1)

Au marcat: Potopea (22, 78), Tripșa (55, penalty), Căt. Dănilă (61), S. Turuș (64), respectiv Bălan (25, penalty).

Ighienii au repurtat cel mai clar succes stagional și au marcat cele mai multe goluri din acest tur în disputa ce a tras cortina peste prima parte a campionatului. Amfitrionii s-au dezlănțuit în actul secund, au strâns 7 puncte în ultimele 3 dispute, în vreme ce oponenții au înregistrat al doilea insucces succesiv.

Industria Galda de Jos – Viitorul Vama Seacă 6-1 (5-0)

Au marcat: Buligă (3, 40), Al. Costea (8, 26, 52), Bălaș (10), respectiv Groza (64)

Fosta divizionară terță a avut un prim mitan perfect în care a punctat în 5 rânduri, la scorul de 3-0 oaspeții ratând un penalty prin Onacă, ce a șutat din punctul cu var pe lângă buturile lui Iancău. De remarcat tripla lui Al. Costea și cele 6 meciuri consecutive câștigate de formația lui Doru Oancea. Acest set de tenis încasat reprezintă cel mai drastic eșec al turului pentru gruparea din comuna Hopârta.

Sursa foto: CSU Alba Iulia

Citește mai mult

Sport

FOTO: Metalurgistul Cugir – Unirea Ungheni 1-1 (1-1) | Remiză cu goluri în derby-ul de sub Drăgana

Publicat

în

În derby-ul sub Drăgana, un duel între formațiile de pe podiumul Seriei a 9-a, Metalurgistul Cugir și Unirea Ungheni, scorul a fost 1-1 (1-1).

Formaţia din judeţul Mureş a deblocat tabela în minutul 13. Astafei a fost omul potrivit la locul potrivit, deviind decisiv din apropiere, la capătul unei acţiuni inspirate a oaspeţilor. Egalitatea pe tabelă a fost restabilită în minutul 29, când Birtalan şi-a pus semnătura pe un autogol după o centrare a lui Şaucă.

După un prin sfert de oră dominat de oaspeţi, au urmat 30 de minute ale primei reprize controlate de cugireni, care au ratat 3 ocazii de gol, prin Şaucă, M. Lupu şi Vitinha.

Electrica Furnizare Discount

În repriza secundă raportul ocaziilor mari a fost, de asemenea favorabil gazdelor. M. Lupu – în două rânduri, Al. Rus şi Şuteu au irosit şanse mari de a înscrie pentru amfitrioni. În replică, Astafei ar fi putut izbuti „dubla” cu o lovitură de cap din 4 metri care i-a prilejuit o paradă senzaţională portarului R. Opric.

Prin jocul prestat sub Drăgana cele două combatante au dovedit cu prisosinţă că îşi merită poziţiile fruntaşe ocupate în clasament.

S-a tras cortina peste acest an cu o confruntare interesantă între echipe calificate deja în play-off, formații ce traversează perioade excelente: “roș-albaștrii” câştigaseră toate cele 5 jocuri anterioare din retur (au acumulat mai multe puncte după 14 etape raportat la stagiunea anterioară) și aveau 6 succese la rând pe teren propriu, iar trupa din Mureș a strâns 16 puncte din ultimele 6 etape, când nu a cunoscut gustul eșecului. Experimentatul Victoraș Astafei, atacantul oaspeților, a fost principalul pericol pentru defensiva gazdă, acesta fiind golgheterul Seriei a 9-a, cu 16 reușite (propria echipă a marcat 35 de goluri).

Metalurgistul: R. Opric – Al. Rus, Vlădia,  I. Grozav (74 P. Păcurar), Vitinha – Șaucă/ cpt, Boldea, Şt. Radu (87 Selagea), Nicula (46 Tănăsescu) –  Cocan (83 Şuteu), M. Lupu. Pe bancă: Perjeriu, S. Itu, L. Contra, Andriuc. Antrenor Lucian Itu – principal.

Unirea Ungheni: Vlasa – Bîrsan, Birtalan, S. Bucur, Fl. Pop – Iuga, Săvoaia, Toboşaru, Cîrloanţă – S. Culda, Astafei/cpt.; rezerve: Feier, Lackzo, L. Moldovan, R. Ganea, Potor, Zolyomi, Pogăcean, Istrate, Hăjmăşan, D. Petra. Antrenor Dan Stupar – principal, Ioan Adrian Pop – secund.

Arbitri: M. Dumitru (Piteşti) – R. Ghiciulescu (Lugoj), R. Svatsinka (Reşiţa); observatori: M. Lăzărescu (Tg. Jiu), I. Szekely (Cluj-Napoca)

foto: Cosmin Groza

Lucian DĂRĂMUȘ

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare