Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT: Industria Galda – CSO Cugir 1-4 (0-3), în derby “de Alba”! Liderul, la putere: a 5-a victorie și maximum de puncte

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Cugir domină net Alba fotbalistică în acest sezon, dar și Seria a 9-a a eșalonului terț, formația de sub Drăgana obținând, la Galda de Jos, cu Industria, scor 4-1 (3-0), a 5-a victorie consecutivă din tot atâtea meciuri. MVP-ul întâlnirii a fost Tudor Șaucă, ce și-a trecut în cont o triplă, după o evoluție extraordinară.

“Roș-albaștrii” au repurtat un succes firesc, după o prestație solidă, demonstrând că merită din plin fotoliul de lider. O nouă demonstrație de forță a trupei antrenorului jucător Lucian Itu, ce a câștigat la scor a treia dispută externă împotriva unei conjudețene, după victoriile nete de pe “Cetate” (4-1) și Ocna Mureș (5-1), celelelte formații din Alba situându-se pe ultimele locuri ale ierarhiei, la mijlocul turului.

*Lucian Itu: „O surpriză plăcută cele 5 victorii!”

Îmi felicit colegii pentru efort și pentru tot ce au realizat, pentru modul cum au abordat acest meci. Mă gândeam că o să adunăm puncte multe în aceste etape, dar faptul că am realizat 5 vicitorii din tot atâtea meciuri este o surpriză plăcută și pentru mine. Nu ne gândim la Liga a 2-a, însă suntem acolo sus în clasament și vom vedea ce se va întâmpla. Mai sunt multe meciuri, noi ne propunem să mergem din aproape în aproape„, a spus Lucian Itu, antrenorul jucător al oaspeților, prezent iarăși în teren, până în minutul 68, în postura de atacant. „Am declarat înaintea jocului că CSO Cugir este favorită pentru că au valoare și forță, au demonstrat asta în meci. Nu știu cine îi va opri din serie! La noi au contat acele 5 absențe, Hodea, P. Muntean, Baghiu, Cioară și Vonya. Să sperăm că va ieși soarele și pe ulița noastră”, a declarat Marcel Giorgiu, președintele Industriei.

*Căpitanul Tudor Șaucă, magistral!

Oaspeții au început la turație maximă, iar căpitanul Tudor Șaucă (excelent fotbalist) și-a trecut în cont dubla, marcând în minutele 4 și 15 (ultimul gol, o execuție fabuloasă). Găldenii au echiibrat, însă ultimul cuvând al reprizei l-a avut L. Contra (45), ce a dus scorul la unul de neprezentare. Industria suferă în continuare, cu al 4-lea eșec la rând și doar un punct în acest sezon, devenind “lanterna roșie” a Seriei a 9-a.

La reluare, partida a căpatat suspans după ce Răzvan Frențiu, celălalt căpitan (71), a profitat de eroarea lui R. Opric, dar Șaucă a realizat tripla cu un șut de senzație (74) și a retezat firavele speranțe ale gazdelor  În minutul 73, oaspeții au solicitat penalty după o intervenție asupra lui Cioargă. Șaucă (78) – o altă ocazie, a repins Căt. Suciu în corner. Portarul gzdelor a făcut minuni la faza următoare, în fața lui G. Goronea, în careul mic

*0-1, MIN. 4: ȘAUCĂ a trimis un șut centrare de pe partea dreaptă, mingea l-a depășit pe Căt. Șuciu, a lovit bara dreaptă și a intrat în plasă, căpitanul Cugirului fiind lansat excelent de Șt. Radu

*0-2. MIN. 15: ȘAUCĂ realizează dubla, cu o execuție de senzație, o foarfecă laterală, din 10 metri, la o centrare venită de la Itu.

*0-3, MIN. 45: L: CONTRA înscrie cu un șut plasat, în vinclu, după un un-doi cu Dușmanu

*1-3, MIN. 71: FRENȚIU a redus ecartul, profitând de eroarea portarului R. Opric.

*1-4, MIN: 74: ȘAUCĂ realizează tripla, nemarcat în careu, cu șut fulgerător, în vinclu

La reluare, prima ocazie aparține gazdelor, însă Frențiu (51) nu reușește să șuteze, la o centrare prin fața porții. G. Goronea (59 și-a încercat șansa de la 16 metri, a respins Căt. Suciu

Minutul 12. o altă ocazie cugireană, Bolda reluare cu capul peste la un corner executat de Vitinha. În minutul 19, Dușmanu a șutat, din întoarcere, peste bară! Peste două minute, același jucător a reluat puțin alături, cu capul. După un start fulminant al Cugirului, gazdele au echilibrat disputa! Ocazie bună a Galdei (22), la o centrarea din stânga, Ov. Truță a șutat din 5 metri în Șt. Radu, ce a evitat golul! Cunțan (27) a tras de la 30 de metri, pe lângă. Frențiu (35) – lovitură liberă de la 30 de metri, prinsă de R. Opric. Replică G. Goronea (37) –  șut de la 18 metri reținut de portar. O nouă liberă Frențiu (43) – R. Opric  boxat în față!

Amfitrionii, penultimii în ierarhie, cu un singur punct în acest sezon și trei înfrângeri consecutive, au în față liderul cu maximum de puncte, gruparea de sub Drăgana reușind un parcurs extraordinar până în prezent. Lucru de remarcat, găldenii nu mai au niciun jucător infectat pozitiv. În acest meci a debutat în eșalonul terț Rareș Giorgiu (16 ani și trei luni) – fiul președintelui gazdelor Marcel Giorgiu.

Găldenii nu vor conta, cu siguranță, pe Baghiu și Cioară – suspendați, P. Muntean și Hodea – accidentați, P. Medrea – probleme cu serviciul, astfel că iarăși se prefigurează o criză de lot pentru formația condusă de Paul Ciucă. Formația cugireană, neînvinsă de mai bine de un an în disputele din eșalonul terț, își propune să depășească și al 5-lea val. La CSO Cugir vor absenta Dohotariu – accidentat, P. Păcurar (repetat testul, tot pozitiv), Toilă, M. Lupu și Donzelli (depistați pozitiv săptămâna trecută), dar va reveni I. Grozav (test negativ). Semne de întrebare mai sunt în cazurile lui Casian sau R. Voicu.

Echipe de start:

Industria: Căt. Suciu – Cunțan, Haiduc, Goța, Puha (78, R. Anghel) – Tegbo, Al. Costea (78, R. Giorgiu), Frențiu, Al. Hada – G. Scheau (57, Ad. Hăprian), Ov. Truță (40, Tocu); rezerve Gîrnod, Căt. Crișan, Petruse. Antrenor Paul Ciucă.

CSO: R. Opric – Tăban (83, R. Trif), Șt. Radu, I. Grozav, Vitinha (83, D. Rus) – Boldea, L. Contra – Șaucă, G. Goronea, Dușmanu  (68, Cioargă – ex-CS Mioveni) – Itu (68, Cocan); rezerve N. Bănică, M. Neagu, Șuteu. Antrenor Lucian Itu.

Avertismente: Al. Costea (53), Tegbo (82)/ I. Grozav (43), Dușmanu (55)

Arbitri N. Kemeneș (Baia Mare), Gh. Mureșan (Cavnic), Ad. Epure (Orlat) Observatori Cr. Trancă (Timișoara), N. Dima (Gorj)

Foto: Lucian DANCIU

[nggallery id=8021]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Voleiul din „Mica Romă”, la înălțime: Colegiul Național „Inochentie Micu Clain”, al doilea an consecutiv campioană la ONSS | Turneu semifinal de junioare, în „Alba Blaj” Arena

Dan HENEGAR

Publicat

în

Voleiul din „Mica Romă”, la înălțime: Colegiul Național „Inochentie Micu Clain”, al doilea an consecutiv campioană la ONSS | Turneu semifinal de junioare, în „Alba Blaj” Arena, în 18-21 aprilie Echipa de volei feminin gimnaziu a Colegiului Național „Inochentie Micu Clain” Blaj a câștigat turneul final de la Brăila și a devenit, pentru al doilea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea