Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| Lecţie de istorie vie, cu Garda Romană de la Apulum, daci şi personaje istorice de la Muzeul Unirii – cadou de sărbători pentru copiii din mediul rural

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Miercuri şi joi, copiii din mediul rural au avut parte de o mare surpriză. Aceştia s-au trezit în clase cu Garda romană de la Apulum, războinicii daci şi o parte din personajele istorice (regina Maria, regele Ferdinand şi primul primar român al oraşului Alba Iulia, Camil Velican).

Aflată în turneu judeţean timp de două zile, Garda Romană a poposit la mai multe şcoli pentru a ţine o lecţie de istorie vie. Astfel că, elevii din Vinţu de Jos, Ciugud, Berghin, Miceşti, Ighiu şi Galda de Jos, au putut vedea pe viu uniformele soldaţilor din acea vreme prezentările de armament, tehnică militară romană şi dacică, dar şi mici secvenţe de confruntări daco-romane.

Lecţia de istorie vie predată la cele şase şcoli  face parte dintr-un program, rod al unor reușite proiecte realizate de Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, care a fost extrem de apreciat de turiștii prezenți vara aceasta în Cetatea Alba Carolina și care a strâns mereu un public numeros.

Soldații romani și daci, dar și personajele istorice sunt interpretate atât de angajații muzeului albaiulian, dar mai ales de voluntari.

Această manifestare, gândită ca un CADOU DE SĂRBĂTORI, a fost  oferită de Consiliul Judeţean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Societatea de Transport Public Alba Iulia, Asociaţia Culturală Apulum Reenactment, Asociaţia Prietenii Muzeului şi Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.

Vă prezentăm mai jos câteva imagini in cadrul turneului:

[nggallery id=923]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

29 aprilie | Ziua Veteranilor de Război 2024, marcată la Alba Iulia: Depunere de coroane și slujbă religioasă. Programul complet

Bogdan Ilea

Publicat

în

29 aprilie | Ziua Veteranilor de Război 2024, marcată la Alba Iulia: Depunere de coroane și slujbă religioasă. Programul complet Ziua veteranilor este sărbătorită în 29 aprilie la Alba Iulia. Programul activităților cuprinde, printre altele, slujbă religioasă și depunere de coroane, jerbe și flori. CADRUL GENERAL: 1. Locul: Cimitirul Eroilor Alba Iulia 2. Data și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea